Situps

Det bästa sättet att träna på när man är småbarnsförälder är att göra lite lätta övningar hemma. Eftersom man inte heller borde träna för hårt efter förlossningen så är lite enkla situps ett bra sätt att börja få stärkt coren på.
(MEN, var noga att du gjort tillräckligt med knipövningar först så att bäckenbotten är på plats!)
Situps börjar jag med nu, 6 veckor efter förlossningen och har tänkt att göra 15*3 åtminstånde 3 gånger i veckan. Jag hoppas på en stark och fast mage efter några veckor av situps och hur enkelt är det inte att träna hemma några minuter då och då? Det har väl alla tid med!

1 reaktion på “Situps”

  • hp: skriver:

    Jag vet inte huruvida detta stämmer, men jag läste att man ska undvika att göra situps innan magmusklerna har dragit ihop sig, vilket kan ta upp till ett år. Detta är för att situps kan göra så att magmusklerna till och med delar på sig mer. Istället bör du göra plankan, då det stärker den inre muskelaturen. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *