Bitcoin

Imorgon ska jag gå och lyssna på när bitcoinexperten pratar om Bitcoin. Det är min bror som ska hålla ett frukostseminar och jag kunde inte varit mer stolt över honom!
Ni kanske inte har en aning om vad detta är, men då tycker jag verkligen att ni borde sätta er in lite i det och läsa om det. Bitcoin är nämligen en digital valuta som har massor med fördelar jämnfört med den valutan vi använder oss av.
 
Till skillnad från många andra valutor så förlitar sig inte Bitcoin på någon central utfärdare i form av exempelvis en centralbank, vilket skyddar mot politisk påverkan och monopolliknande betalsystem. För att upprätthålla säkerhet och sekretess förlitar sig Bitcoin på kryptografi och använder sig av en distribuerad databas utspridd över de noder som utgör P2P-nätverket för att journalföra transaktioner. Detta syftar även till att exempelvis säkerställa att valutan endast kan spenderas av dess ägare samt oåterkallerligen försvinner från nämnda ägares digitala ”plånbok” och därmed bara kan spenderas en gång.[

Jag och min man har valt att invistera i Bitcoins och har stor tro på denna valuta. Det ska bli intressant att gå på frukostseminaret på torsdag och höra lite mer om vad experten tänker. 🙂
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *