24/7

Godmorgon!
Idag blev det en tidig morgon. Kl 04.50 ville min älskling upp och hoppa. Jag fick en förfrågan om att skriva om våra nattrutiner och jag kan ju göra ett försök hur vi har det nu på ett ungefär. Tänkte även slänga med hur vi gör på dagarna. Så här ser ett dygn hos oss ut:
(alla tider är plus-minus nån timma)
 
05.00  Filip vaknar. Jag tar upp han från sin säng och bär in han till vår säng och ammar honom där. Ibland somnar han om en liten stund, men för det mesta så har han sovit klart och vill upp. Vi ligger alltid kvar i sängen och myser en lång stund. Detta är en av mina mysigaste ögonblick och vi brukar se på varandra, le mor varandra och Filip brukar lika med sina fötter. 🙂
Efter en stund så går vi upp och går in i vardagsrummet. Då sätter jag Filip i babysittern och jag går och gör kaffe, ammete och fyller en kanna med vatten. När jag har druckit upp allting så brukar det vara dags för Filip att sova en kort stund i babysittern och då vaggar jag han lite så somnar han direkt. 
08.00 Frukost. Nu har vi börjat med gröt. Så det blir Filips frukostmål. Han tycker att det är så gott och säger alltid ”namnamnam” när han äter. Detta är så mysigt och det är så kul att han har börjat med lite annan mat än bara amningen. Efter frukosten så brukar Filip ligga på matta på golvet och leka.
Här kan han sprattla länge, snurra runt och underhålla sig själv.
11.00 Amning. Tre timmar efter frukost så blir Filip hungrig igen och då ammar jag. 
11.30 Promenad. Väldigt ofta efter amningen så brukar vi gå en promenad på ca en till två timmar. Detta är perfekt för både mig och Filip. Vi får komma ut i friska luften, han får sova gott i vagnen och jag får röra på mig lite gran. 
Oslo är fullt av vägar med avgaser och trafik. Men jag försöker alltid hitta lite mysiga mellangator med grönt och inte så mycket oljud. 
14.00 Lunch. Tyvärr är det inte mycket mer spännande än amning här. Efteråt så brukar Filip sitta i babysittern medan jag fixar här hemma. Tvättar, plockar och pillar. Det finns alltid nåt att göra. Betala räkningar, kolla internet, shoppa, you name it, det finns alltid någonting att sysselsätta sig med.
17.00 Middag. Nu brukar M komma hem och då brukar våran middag stå på bordet. Förhoppningsvis brukar vi hinna äta innan Filip får ett litet mål med nån ny spännande barnmat. Det kan vara allt från majspurré till mosad avokado. Något nytt helt enkelt. Detta har vi precis börjat med, så han måste få smaka på allt många gånger innan en hel portion går ner. Så han brukar även få amma lite så att han blir mätt. Efter maten så brukar han alltid vilja sova en kort stund i babysittern.
Men han brukar alltid vakna efter ca 15 minuter.
19.00 Läggdags. Nu ska Filip sova och då brukar vi bada honom, sätta på pyjamas och ge han ersättning på flaska. (I förrgår började vi med välling). Detta brukar gå väldigt smidigt. Vi pussar på honom, ger han flaska och sjunger ”Johnblunden lille”. När han har ätit upp så rapar han och sen lägger vi honom i sängen på eget rum. Sen sätter vi på Babycallen och går ut i vardagsrummet.
02.00 Nattmål. Nu brukar Filip vakna och vilja ha mat igen. Jag har alltid ammat honom på nätterna från att han föddes till han blev 5 månader, men då sa jag stopp. Så nu ger vi honom ersättning, vilket också går väldigt bra! Han äter, rapar och sen lägger jag ner honom i sin säng igen så somnar han om som en stock.
05.00 Dags att vakna? Den här tiden är väldigt olika. Det kan vara allt från 04.45-06-45. Men oftast runt 5tiden. 
Och så börjar vi om igen med massa mys och kärlek.
 
Så här ser väl ett dygn ut på ett ungefär. Detta är såklart när vi är själva hela dagen. Men oftast så brukar vi träffa vänner på fika, promenader eller shopping på stan. Så då rubbas ju dagsschemat en aning. Men i det stora hela ser det ut så här och jag njuter varenda sekund som jag får spendera med min älskling! 🙂
Idag ligger M kvar i sängen. Jag försökte smyga upp med Filip så att han inte skulle vakna. Han har sånna väldiga ryggproblem och igårkväll var det värre än någonsin. Så jag vet att han har sovit dåligt i natt. Han ska ringa läkaren klockan 8, så jag låter han sova tills dess. Idag ska vi sen ut till huset och täcka fönstrerna så att vi i helgen kan sätta igång och måla! 🙂
 

1 reaktion på “24/7”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *