Kom i form efter graviditeten

Godmorgon!
Idag vaknade Filip 05.20 igen! Sov hela natten, så då gör det ingenting att jag får gå upp lite tidigare. Jag får gjort så mycket på dagarna utan att behöva stressa. M tog lite sovmorgon idag och innan han ens gått upp så hade jag gjort klart min dagliga träning. För att bli av med gravidkilorna krävs det inte speciellt mycket eftersom vikten bara rasar när man ammar, men att bli vältränad och komma i form krävs det att man är envis och ihållig! Jag gör situps och squats varje dag, samt går mellan 5km-2mil varje dag. 🙂

 Bilden tagen från min instagram @Oslofru.

Ska jag vara ärlig så irriterar jag mig nästan lite på folk som säger ”det är så svårt att bli av med kilorna efter graviditeten.” Det är bara en jättedålig ursäkt och graviditet eller inte, man ser ut som det man äter och om du inte rör på dig så går du inte ner! Många tjejer är väldigt lata och orkar helt enkelt inte ta tag i att komma i form och skyller därför på graviditeten för att ha någon vettig ursäkt. 
Mina tips för att komma i form och må bra efter graviditeten:
– Man måste vara envis och inte ge upp! Sätt långsiktiga mål som är möjliga att hålla. Mitt mål var att komma i form till sommaren, 6 månader efter förlossning.
– Ät ordentligt (ammar du så är det superviktigt att få i sig nyttig mat och inte bara massa skräpmat!!)
– Rör på dig! Det är nyttigt för både dig och bebis att komma ut i friska luften
– Stressa inte. Du är mammaledig och har all tid i värlen. Ta dage som den kommer och göra lite situps när du får en lucka, tex när bebis sover.
– Var inte allt för nyttig hela tiden! Om du aldrig unnar dig lite godsaker så är det svårt att hålla sin nyttiga livsstil. Ta en glass i solen om du är sugen, eller lite popcorn på helgen. Så länge det inte går till överdrift så är det helt lugnt att unna sig.
– Sluta skyll på graviditeten, det är ingen ursäkt till varför du latar dig och dessutom är du inte gravid längre så fort bebis är utanför magen! 
 
Nu kommer jag garanterat få många arga kommentarer från alla småmulliga mammor där ute som har svårt att komma iform. Jag säger inte att alla måste se ut som mig, utan självklart får man ha kurvor och se ut precis så som man själv önskar! Men då får ni sluta klaga över hur svårt det är att komma i form för det är inte så himla svårt om man bara vill! 😉 Lycka till! 😉

3 reaktioner på “Kom i form efter graviditeten”

  • Johanna Sohlberg skriver:

    Hahaha jag skyllde lite på graviditeten men det var för att jag inte orkade (och det visste jag men det var ”skönt” att ha något att skylla på) men nu är sonen 11 månader och jag kan och vill inte skylla på det längre så har jag äntligen satt fart!

  • Jenny skriver:

    jag fick barn för 2 v tillbaks gått ned 11 kg hittills så känns bra men som du skriver kanske lätt att gå ned men krävs nog mer jobb att bli tightare & få formen tillbaks lite mer träning. Men får ta tag i det sen när jag kan, fick göra akut snitt som blivit komplikationer med så längtar tills ja kan börja röra på mig igen

  • Maj skriver:

    Det är ju en väldans hets på att en MÅSTE komma tillbaka till sin tidigare form efter en graviditet, kan en inte bara få vara som en ser ut? Och jag har aldrig förstått det här med att man bara är lat och ha ursäkter om en inte vill gå ner i vikt. En kan ju få tycka om saker om sin kropp utan en blir ankladad ”ja, men sluta ät och gå ner i vikt”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *