Köksdrömmen

Godmorgon!
Jag har ju sagt att jag ska visa er hur vi har det i vårt nya hem och idag tänkte jag att ni skulle få se vårt kök. När vi började att bygga hus så var köket en av dom delar i huset som vi valde att spendera lite mer pengar på och valde att göra om så att det skulle passa vår stil. Något som var viktigt var att köket skulle spegla känslan man får när man ser huset utifrån i stilen. Sen var det viktigt med mycket skåpsplats, stor arbetsyta, en köksö och en stor kyl och frys med ismaskin. Alla önskningar gick såklart i uppfyllelse! 😉
Här är allt vi ville ha! Alla vitvaror är från Siemens och vi har hittlls varit väldigt nöjda med detta val! Golvet är självklart ekparkett och väggarna är målade med Jotun pure color, färg – Macchiato. 
I köksön valde vi att sätta in lite vitrinskåp och vinhyllor. Detta är mest för syns skull såklart! Köksön är 180cm*100cm och gav oss därför god plats till vår induktionshäll på 80cm! 
Bilden är tagen på dagen vid lunchtid. Som ni ser här så har vi valt att sätta ett matsalsbord i mitten av detta rummet, men vi har även ett litet matbord till höger, där ni kan se Filips barnstol. Men där sitter vi nästan aldrig, så i framtiden kommer vi antagligen bygga någon form av hylla där istället för att få mer skåpsplats.
Detalj på våra matsalsstolar. Dessa är vi väldigt nöjda med! Dom är supersköna att sitta i, dom är stora och maffiga och passar vårt hus alldeles perfekt!
Bilden är tagen i hörnet i rummet. Till höger har vi ett vardagsrum med stor hörnsoffa och tv. (hur det ser ut får ni se en annan gång) Som ni ser på bilden har vi en peis (ugn?! på svenska?). Vi valde att ändra till en vit peis istället för svart som ingick när vi byggde huset. Till vänster kommer man ut på tomten och till höger har vi glasdörrar ut till entrén och trappan som går upp till övervåningen. Längst in i köket till höger finns ett till rum – vaskrum/grovingång/tekniskt rum, kärt barn har många namn! 😉 Är det något jag saknade när jag bodde i lägenhet så var det ett rum jag kunde tvätta och ha all ”skit”. Så detta rum är jag supernöjd över!
Köket by night. Vi har valt att sätta spotlights runt hela detta rummet och även i köket. Vi har också spottar under kökshyllorna och också väldigt bra belysning under fläkten. 
Vi har sett ut en kristallkrona som vi ska hänga över matsalsbordet, men det får vi vänta med eftersom det är 5siffrigt tal på den lampan. Men den kommer nog pryda vårt fina hem lagom till jul! 😉
Så vad tycker ni? Blev köket fint?

8 reaktioner på “Köksdrömmen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *