Tips på dom 10 bästa serierna

Absolut bästa serierina:
 
1. Sons of Anarchy
Serien är centrerad kring Jackson ”Jax” Teller som är klubbens vicepresident. Han börjar ifrågasätta sig själv, klubben och vad klubben står för. Det handlar som familjen Teller-Morrow som är medlemmar i motorcykelklubben Sons of Anarchy, samt rivaliserande och allierade gäng som Mayans, 1-9ers, Nords, True IRA och League of American Nationalists. 
Detta är verkligen en serie för er som älskar spänning och oförutsättade handlingar. 
Det finns 6 sesonger och 9/9 släpps sesong 7 i Usa. Som jag längtar!
Oslofru ger betyg 10/10
 
2. Breaking bad
Jag önskar att jag inte hade sett denna serien så att jag kunde se den på nytt. Den är riktigt bra och gripande. Överlägsen tvåa (eller till och med delad etta) på min serie-lista. 
Breaking bad handlar om Walter White som är en alldaglig highschool- kemilärare i 50åren som extrajobbar på en biltvätt för att dryga ut hushållskassan. Han lever ett stillsamt liv med sin gravida och arbetslösa fru Skyler och deras tonårspojk Walter Jr som lider av en lättare CPskada. Walter blir sedan diagnosisterad med allvarlig lungcancer och bestämmer sig då för att slå sig in på den mer brottsliga banan, tillsammans med sin tidigare elev Jesse Pinkman. Dom börjar med att att koka ihop metamfetamin för att han ska kunna sälja och lämna efter sig ett sparkapital till sin familj innan han dör.
Denna serie har tyvärr nått sitt slut, men gjorde totalt 5 spännande sesonger!
Oslofru ger betyg 10/10
 
3. Suits
Lite annan stil på serie än dom två övre. Suits är exakt, precis lika spännande, men inte på samma sätt. 
Suits handlar om Harvey Specter, en utav New Yorks främsta advokater, som blev befodrad till senior parner på sitt företag och var tvungen att anställa en medarbetare. Harvey blev imponerad av geniet med fotografiskt minne – Mike Ross som kom oavsiktligt in på intervju. Serien utspelar sig i New York och handlar om olika situationer i Harvey och Mike hamnar i.
Sesong 5 går just nu och jag följer ivrigt avsnitt efter avsnitt. Denna serie blir bara bättre och bättre!
Oslofru ger betyg 9/10
 
4. Homeland
Denna serien handlar om marinkårsoldaten Nicholas Brody som återvänder till Usa som hjälte efter att ha varit i fångenskap i Afganistan i åtta år. Alla tror inte på Brodys histoira och speciellt inte CIAagenten Carrie Mathison som misstänker att han har omvänts och jobbar för Al-Qaida. 
Homeland är gripande och spänningen är olidlig!
Oslofru ger betyg 9/10
 
5. House of cards
En Netflix-serie i två sesonger, kommer släppa en tredje sesong 2015
Här blir vi bjudna på ett politiskt spel, där vi får följa den hänsynslösa, samvetsbefriade politikern, Francis Underwood (spelad av Kevin Specey) och hans fru Claire, vars hela tillvaro färgas av viljan att få mer makt. Det är inte lätt att förklara hur utomordentligt bra dom har gjort denna serien, utan ni måste nästan se det med egna ögon. 
Oslofru ger betyg 9/10
 
6. Vampire diaries
Ett måste för er Vampyrälskare!
Vampire diaries är en mystisk serie som handlar om en helt vanlig tonårstjej, Elena Gilbert som precis förlorat sina föräldrar i en bilolycka. Hon träffar sen Stefan Salvatore, som är en 145 år gammal vampyr, som hon blir förälskad i. Hon dras plötsligt in i en värld med vampyrer och häxor och måste lära sig att skydda dom hon älskar.
Serien är spännande, lite läskig och oerhört beroendeframkallande.
Oslofru ger betyg 8/10
 
7. Originals
För er som inte får nog av Vampire Diaries så har dom gjort serien Originals där vi får följa originalvampyrerna och deras spännande liv.
Som sagt får vi följa originalvampyrerna, Niklaus, Elijah och Rebekah i deras liv i staden, New Orleans. Detta är ett spännande drama mellan vampyrer, häxor och varulvar där spänningen är olidlig avsnitt efter avsnitt.
Oslofru ger betyg 7/10
 
8. Extant
En helt ny serie som är övernaturlig och får en att fundera lite över livet och allt som finns där ute.
Halle Berry spelar austronauten Molly Woods som precis kommit tillbaka från ett 13 månaders långt solo-uppdrag i rymden. Men hon kommer inte tillbaka ensam… Denna serien handlar om jorden, rymden och överlevnad.
Serien har precis släppts och jag har därför inte sätt så länge. Men det jag sett så är den sjukligt bra och spännande.
Oslofru ger betyg 7/10
 
9. Pretty little liars
Denna serie är en mystisk tonårsdramaserie. Här får vi följa dom fyra tjejerna Aria, Spencer, Emily och Hanna vars gäng faller isär efter försvinnandet av deras ledare och vän, Alison. Ett år efter försvinnandet så börjar dom få sms från ”A” som hotar flickorna att avslöja deras djupaste hemligheter om dom inte gör som hon/han säger.
Oslofru ger betyg 7/10
 
10. Gossip girl
Denna serie skiljer sig en aning från mina övriga favoritserier, men är inte sämre för det. 
Gossip girl är en bloggare som avslöjar stora hemligheter om de rika ungdomarna som lever skanalösa liv på Upper East side på Manhattan. Serien börjar med att populära, Serena van der Woodsen, kommer tillbaka efter en mystisk vistelse på boardingschool och hur hennes bästa vän, queen Blair, hanterar hennes hemkomst. Det blir massa intriger och drama bland ungdomarna.
Denna serie är ett måste för alla att se! Serien är inte så spännande, utan mest underhållande.
Oslofru ger betyg 6/10
 
Sådär, det var mina tips på dom 10 serier jag anser är bäst!  Jag rekommenderar er absolut att se allihop! Enjoy! 😉

7 reaktioner på “Tips på dom 10 bästa serierna”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *