Framsteg

Nu är Filip snart 9 månader och han har gått från bebis till liten pojke på nolltid. Han har två små tänder som han älskar att pilla på och han älskar att tugga på mat. Hittills verkar det som att han gillar allt han bjuds på.
Det är så kul att se hur Filip utvecklas och just nu har han börjat tycka att det är kul med tvn och se på barnprogram. Han står och skrattar och dansar med. Gullunge! 🙂
Sen tycker jag det är väldigt svårt att tyda och förstå när man menar att man hört Filips första ord och vad exakt det var. För just nu så tycker jag att han säger ”mamma” och ”pappa” ganska så ofta. Men det är ju inte exakt och tydligt, utan snarare ”mamamama”. Betyder det att han säger det eller hur har ni tolkat era barns första ord?

7 reaktioner på “Framsteg”

 • Käthes Mode skriver:

  Vilken fin blogg. 🙂 Första gången jag är här.

 • Frida: skriver:

  Barn brukar alltid börja med mamma eller pappa för att det är enkla ljud att uttala. De förstår ju inte innebörden utan härmar er eller som sagt, för att det är enklast i början att uttala.

 • Martha skriver:

  Vidars första ord var lampa (ampa) och man förstod att det var just lampa han menade eftersom han peka på lampan när vi fråga vart den var och sa ampa och att han dessutom säger samma sak varje gång. Mamma säger Vidar ofta och mycket mn jag tror inte det är mig han menar då tyvärr. Däremot så ropar han på mig ibland om jag lämnar rummet. Och då säger han inte sitt vanliga mamama, utan ropar amwa. Och så får jag svara ”ja, jag är här”. Då blir han nöjd en stund tills han undrar vart jag är igen. Sött! Vidars ord för pappa är ”dada”.

 • Haha, att det ska vara så! Vad är det för fel på alla leksaker de har? Ändå är sladdar, dammtussar och brorsornas smågrejer mer intressanta! Hihi. Hoppas ni har en fin dag! Kramar!

 • Ida : skriver:

  Ellies första ord var mamma o pappa, mamma sa hon ganska långt innan pappa kom. Sen i början hade hon ju såklart en egen version av de, typ mamama som du skriver. Antagligen kom mamma först för att jag kallade mig mamma hela tiden o jag var den som var hemma mest. Lampa kom tätt efter o sen kändes det som hon bar spottade ut nya ord varje dag tillslut. Det är så roligt! Jag tycker absolut du ska tolka ”mamama” som mamma ?? Kram Ida

 • Marran skriver:

  Vilken liten solstråle! Kommer ni att lära han både svenska och norska eller kommer han bara att få lära sig det ena språket för att de ändå liknar varandra så mycket så att han ändå kommer förstå språken?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *