En bra förebild

Vad ska egentligen till för att vara en bra förebild? På den senaste tiden har jag fått väldigt mycket feedback från er läsare och många av er tackar mig för att jag är en så fin förebild för unga. Men sen har jag även fått kommentarer och mail där folk påstår att jag är ”för perfekt” för att kunna vara en bra förebild. Dom menar alltså att jag får unga tjejer att få ångest för att jag helt enkelt har det för bra.
Så då undrar jag vad som egentligen ska till för att man ska få bli kallad för ”Bra förebild”.
Jag är den jag är och jag är stolt över det! Jag skrev tidigare om hur jag tycker att man borde se på sig själv och omvärlden när det gäller utseende och jag menar att alla människor är vackra oavsett hur man ser ut! Detta måste väl jag ha rätt att säga även fast jag själv är (enligt några av mina läsare) smal/”perfekt”.
Oavsett så hoppas jag att jag kan vara en fin förebild för unga tjejer där ute. Inte bara när det handlar om utseende och det yttre, utan jag anser att jag har sunda värderingar och har gjort ganska mycket rätt här i livet. Jag menar att jag har en rad fina egenskaper och hoppas att detta kan spegla av sig hos andra människor där ute i världen:
-Jag har ett hjärta fyllt av kärlek 
-Jag försöker se ljust på världen och vill tro att alla människor är goda innerst inne
-Jag förlåter, men jag glömmer inte 
-Jag röker inte, snusar inte och tar inga droger (jag undviker gärna mediciner och försöker helst klara av en sjukdom på egen hand)
-Jag dricker alkohol måttligt. Sen jag blev gravid med Filip drack jag inte en droppe och efter att han föddes kan jag räkna på en hand hur många glas vin jag har druckit. Jag kan ta ett glas vin för att jag tycker att det är gott till maten, men skulle aldrig dricka för att ha som mål att bli full.
-Jag är givmild och delar gärna med mig av allt det fina jag har. 
-Jag är glad, social, positiv och gör allt jag kan för att sprida glädje!
Jag skulle vilja säga att jag ser mig själv som en bra människa och jag kan inte komma på att jag gjort någonting i mitt liv som jag ångrar. Jag är stolt över allt jag gjort för det har gjort mig till den personen jag är idag. Vi är alla olika och det är mänskligt att fela. Men så länge man är snäll mot sig själv, snäll mot sina medmänniskor och försöker att vakna på dagarna med en positiv inställning så tror jag att man kommer väldigt långt här i livet! 🙂


15 reaktioner på “En bra förebild”

 • Bra skrivet och du har alldeles rätt i det du skriver.

 • Så jäkla bra skrivet! Håller helt med dig. Tycker att det är helt sjukt att du inte kan vara en bra förebild för att du till exempel har den kroppstyp du har. Förstår inte hur folk tänker… Du är en jättefin person som många kan se upp till på olika sätt, vare sig det är ditt liv, ditt utseende eller dina kunskaper. Vissa kanske ser upp till dig för det du har, fina saker, fint hus, fin man och ett fint barn. Medans andra ser upp till dig för att du har en fin kroppstyp och vill träna sig till den. Eller om det helt enkelt är för att du är väldigt duktig på att måla och andra vill lära sig att kunna måla som du.

 • Martha skriver:

  Jag håller med dig. Klart du ska få säga allt det där du skrev. Man ska inte behöva hålla tillbaka bara för att man råkar vara smal. Man kan vara en bra förebild oavsett hur man ser ut. Att vara en bra förebild sitter inte på utsidan.

 • Katarina skriver:

  Men snälla, vad är det med folk. Vi lever alla olika liv och ser olika ut. Känner du att du är en bra förebild så är du säkert det också!

 • Ditte skriver:

  Tack själv! Och fortsätt inspirera som du gör och vara en god förebild! Heja på!!!

 • Siri skriver:

  Bra skrivet! 😀

 • Julia skriver:

  Så bra skrivet Susanna! . Allt handlar om avundsjuka. Och det dumma idealet att om man är ”smal” och har ett ”perfekt” liv enligt vissa så får man inte tycka vissa saker, det är bara BULLSHIT! Lyssna inte. Du är en underbar människa. De som säger såna saker kan förmodligen inte sova gott om nätterna. Jag tränar på att tänka positivt om det mesta, försöker alltid ha ett leende på läpparna , och det min vän kommer man långt med! Du lever ett normalt svenne liv? jag menar, hus, en livspartner och barn är väl ändå något som många strävar efter och förr eller senare villl ha? Jag sparar till hus och pluggar till förskollärare! 🙂 Hoppas på barn något år efter jag tagit examen 🙂 Det är mitt perfekta liv!

 • fia skriver:

  Vilka bra förebilder vi kan i i tjejer som du . Att se och kunna tycka om sig själv är väl det som är en bra förebild och att även detta se just andra .

 • Jättebra skrivet!! Förstår inte riktigt det där med att du skulle ge många unga ångest, tror bara det handlar om avundsjuka. Att kunna vara glad för någon annans lycka så kommer man otroligt långt! 🙂 Spännande läsning!

 • Elsa skriver:

  Vilket stort ämne! Jag ser upp till folk som vågar följa sin dröm, ovasett om det är hus man och barn, klara en utbildning eller göra någon spännande resa. Du verkar stortrivas i det du gör – och sånt är superhäftigt! :)) Bra skrivet!

 • Annelie skriver:

  Åh jag tycker du är en bra förebild! Så positiv och glad 😀

 • Ditte skriver:

  Du är en bra förebild! Helt klart! Och väldigt bra att du också skrev inlägget om vikt och ideal och att tycka om sig själv.

 • Marita Josefine skriver:

  Flott innlegg, du skriver fint og bra!

 • Petra skriver:

  önskar dig en fin tisdag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *