Matvägrar

Godmorgon!
I natt har vi sovit hela natten ända till klockan 7.30! Wiiihooo! Sovmorgon! 😉
Men när ett problem är löst så brukar oftast ett nytt komma och i detta fallet så har den dåliga sömnen ersatts med matvägring!
Och här snackar vi om att VÄGRA! Han vrider på huvudet, stänger munnen och gallskriker rakt ut! Han verkar verkligen hata maten vi ger honom och allting som har med mat att göra är fullständig katastrof!! Nu har han inte ätit på en vecka ungefär och först trodde jag att det berodde på att han var sjuk och trött. Men nu är han frisk och har sovit, så nu utmärker sig detta matproblemet ännu mer. Min son matvägrar!
Det kan gå okej med lite fruktpurré, så när vi har försökt all annan mat och han vägrat så måste vi ju få i han någon energi, så då får han frukt. Men trots lite mat så är han så go och glad på dagarna, så vi får bara hålla tummarna att detta går över! 
Han är nästan busigare än vanligt, är supernyfiken och vill upptäcka nya saker. Han älskar att klämma på mig och leka med sin mamma och pappa. Så närhet är extremt viktigt för tiden, är han själv för mycket så blir han ledsen.
Som tur är så ska vi på 10månaders-kontroll imorgon, så då ska jag fråga vad man kan göra och vad som är ”fel” på honom. Men jag tycker detta är så konstigt, varför vill han inte äta? Jag hoppas inte att jag gör något fel nu.. Det är ju inte så lätt att veta allt och ha allt på ställ med första barnet. Jag lär mig hela tiden och gör det bästa jag kan för att Filip ska ha det så bra som möjligt. Men trots lite mat så verkar det som att han är nöjd och glad och det är väl ändå huvudsaken? Sen får jag bara aldrig ge upp och försöka ge han mat och vara lika envis som min son, en vacker dag kanske han inser att det är mamma som bestämmer och börjar äta igen. Vi får helt enkelt bara fortsätta försöka.
 

12 reaktioner på “Matvägrar”

 • Anonym: skriver:

  Gud vilket sött barn!:)

 • Helena Rahlenius skriver:

  Det kan säkert vara tänder på g för då kan de matvägra. Ge honom det han vill ha och se till att han får i sig vätska bara 🙂

 • AngelicasVärld skriver:

  När mina var små och matvägrade så sa dom till mig att erbjuda mat regelbundet och ville barnen inte ha så låt det vara…dom äter när dom är hungriga!

 • Theodora: skriver:

  Han er veldig søt:):)

 • jennie skriver:

  Barn brukar för det mesta ha en ”matvägran period” och är normalt men jag förstår dig, man undrar hur dom klarar sig. Men är det något han föredrar mer så ge honom det. Han har ju nyligen varit sjuk. Har du tittat honom i munnen? Vissa kan få blåsor och vägrar då äta för det gör ont(höstblåsor). Han går inte på dagis ännu men man kan få det från andra omkring. Testa också att göra något roligt med maten. Ge honom plockmat, han kanske vill visa att han kan själv. Som du säger, han upptäcker nya saker och lär sig hela tiden. Han kanske vill säga att han kan äta själv *hihi lillgammal*. Testa på!! Lycka till!

 • Sabina skriver:

  Men åh, tänkte precis skriva guuud va skönt att ni får sova men så läste jag att han matvägra och så insåg jag att då kanske inte lyckan över sömnen räcker. Hoppas han vill äta lite mer snart igen, men skönt att han inte verkar hängig och så iaf 🙂

 • Linda skriver:

  När brukar han lägga sig? 🙂 Sover han hela nätterna utan att vakna av att han tappar nappen, eller liknande?

 • Bambam skriver:

  Sicken go-ing! 🙂 Kan mycket väl vara en ”oförklarlig” period. Ibland äter dom bara inte, och sen när dom börjar äta igen så vet man inte vad ”felet” var egentligen, utan är bara nöjd att slippa oroa sig. Det tar på mamma-hjärtat när inte allt är som ”vanligt”, men det ordnar sig nog snart igen, ska du se!!! //Bambam

 • Gud vilken söt unge ni har! kram

 • jennie skriver:

  Barn brukar för det mesta ha en ”matvägran period” och är normalt men jag förstår dig, man undrar hur dom klarar sig. Men är det något han föredrar mer så ge honom det. Han har ju nyligen varit sjuk. Har du tittat honom i munnen? Vissa kan få blåsor och vägrar då äta för det gör ont(höstblåsor). Han går inte på dagis ännu men man kan få det från andra omkring. Testa också att göra något roligt med maten. Ge honom plockmat, han kanske vill visa att han kan själv. Som du säger, han upptäcker nya saker och lär sig hela tiden. Han kanske vill säga att han kan äta själv *hihi lillgammal*. Testa på!! Lycka till!

 • Eva`s blogg skriver:

  Hej på dig …ja du det där är väldigt vanligt o barn äter alltid när dem är hungriga mitt barnbarn var så vid1,5 års åldern o även nu mellan varven o han är snart 2 år …hoppas det löser sig för er men det gör det 🙂 ha en skön dag kramen

 • Helene skriver:

  Han är hur söt som helst!<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *