Mission – bättre hud

Godmorgon på er!
En sak som ni kanske inte visste om mig är att jag har lidit av väldig problemhud och acne sen jag var 20 år. Alltså i hela mitt vuxenliv till och från. Vissa perioder har det lugnat sig och varit bättre, som när jag var gravid, men andra tider har det varit så illa att jag gråtit när jag sett mig i spegeln, kliat och haft ont.. 
Detta är ett stort problem hos många och jag vet verkligen hur jobbigt det kan vara och jag har nog provat alla möjliga, konstiga produkter och slängt många tusenlappar i sjön eftersom ingenting har fungerat på mig. Det har nästan bara blivit värre när man ska exprimentera för mycket.
Det var som sagt bra en stund under min graviditet och ett bra tag efter, men nu är acnen tillbaka och jag är så less.
Men när det kommer till ansiktsprodukter så tror jag faktiskt inte man kan göra så mycket, jag har Nip&Fab nu och dom kommer jag att hålla fast vid. Jag tror att det jag kan göra för att förbättra min hud är att se till att jag stoppar i mig rätt saker i magen.
Detta kommer jag att göra för att förhoppningsvis förbättra min hud:
1. Sluta äta onödigt socker!
Som ni vet så äter jag choklad varje dag och ibland även annat lösgodis och socker. Jag äter även extremt sockrad müsli på morgonen. Detta är det slut på nu. No more sugar for me!!
2. Drick citronvatten varje morgon!
Att dricka ljummet citronvatten varje morgon man vaknar (alltså det första du gör!) ska tydligen vara väldigt bra för dig och framför allt för din hud. Citron hjälper till att producera kollagen som är återfuktande och bra för huden. Sen finns det ju mängder med andra fördelar hos vår fina citron, bland annat boostar vi ju immunförsvaret med cvitaminer!
3. Ta hand om huden utifrån!
Jag menar inte att man ska köpa massa dyra produkter, men att tvätta bort smuts och smink dagligen och återfukta huden med ansiktsmask nån gång då och då kan ju inte skada! 
Att återfukta huden känns extra viktigt nu på vintern eftersom man blir så torr av det kalla vädret.
4. Sluta med onödiga hormoner och andra läkemedel och tabletter
Min hud blev betydligt mycket sämre när jag hade p-spiral så den tog jag ut fort som tusan när jag märkte att jag inte mådde bra. OM man inte måste gå på något preventionsmedel så tycker jag absolut att man ska låta bli! Det är väldigt dumt att stoppa i sig massa hormoner och skit som kroppen inte mår bra av. Jag undviker också andra läkemedel och tar helst inte ens ipren/alvedon när jag är sjuk..
Jag tror att mediciner och tabletter inte är bra för oss och tycker att alla ska försöka låta bli att stoppa i sig saker som inte kommer från naturen.
Sen har jag ett väldigt bra och viktigt tips till alla er som röker och snusar :
5. SLUTA RÖK/SNUSA!
Det är äckligt, öfräscht och definitivt dåligt för huden med tobak! Det är vidrigt helt enkelt så jag hoppas verkligen att folk slutar med dessa dumheterna omedelbart! Tänk vad världen hade varit fräsch och fin utan alla dessa äckliga rökmoln. Plus att det är livsfarligt!
 

Det var i alla fall mina tips till en förhoppningsvis bättre hud, så nu ska jag verkligen försöka hålla dessa enkla husmorsknep så får vi se om min hud blir förbättrad. 🙂
Jag tror att det kommer hända mycket om jag slutar stoppa i mig socker, så vi får väl se! 😉 Skriver en uppdatering om detta efter en månads tid. Kram på er!

8 reaktioner på “Mission – bättre hud”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *