Trevligt upplägg

Godmorgon på er!
Igår hade vi gäster och det var riktigt, riktigt trevligt! Vi hade bestämt att Erika och Gustav skulle stå för förrätt och efterrätt, så skulle vi bjuda på huvudrätten och som tur var så hittade min man lite kantareller när han var ute för att plocka mossa till dekorationen. Så då blev det ganska så självklart för oss vad vi skulle servera.
Det var både kantareller och trattkantareller. Dock är jag så fjantig av mig så jag vågade inte bjuda på trattkantarellerna, ifall, ifall vi hade tagit fel. Men en och annan guling hade vi ju också som tur var.
Lagom tills vi var färdiga med förberedelserna inför kvällen så knackade det på dörren. Det var kul att dom var tidiga eftersom Filip och Nicole fick lite tid att leka innan det var läggdags.
Dom är så söta tillsammans och det är så kul att se hur bra dom leker ihop. 🙂
Tror Filip trivdes ganska bra hos grabbarna i soffan också och fick lekt av sig ordentligt innan det var dags för att sova. Vi har lyckats rätt så bra när det kommer till våra rutiner på kvällarna. Filip ligger alltid i sin säng klockan 19.00 och där somnar han av sig själv. Det är helt perfekt när man har middagsgäster (och annars också såklart) för då får man tid att bara vara oss vuxna lite också.
Så vid sju så öppnade vi en flaska bubbel och åt förrätten som var ruskigt god – avokado, spekeskinka blandat runt med en syrlig vinegrette. Helt i min smak!
Efter det var det min mans tur att briljera i köket. Det bjöds på potatispurré, pepparbiff, körsbärstomater och kantarellsås.
Nicole ville helst inte sova, utan var med större delar under kvällen. Men det var bara mysigt och hon var absolut kvällens mittpunkt, så söt och så snäll!
Sen lite senare så var det dags för efterrätt och den var riktigt god den också. Aftereightglasserad chokladkaka med irishcoffeglass. Perfekt avslut på kvällen!
Det var riktigt lyckat och hela upplägget med att man delade lite på att stå för några rätter var vart helt suveränt! Då var det ingen som behövde stå och stressa på köket hela tiden, utan man turades om och hela stämningen kändes väldigt avslappnad och kul. Med andra ord så hade vi en supertrevlig kväll, som jag hoppas att vi kommer att upprepa väldigt snart igen! 😉

3 reaktioner på “Trevligt upplägg”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *