Rätt eller fel?

När jag och min man gick och väntade på att vår son skulle komma så hade vi väldigt många diskutioner fram och tillbaka angående hur vi skulle göra när det kom till att visa Filip offentligt. Jag bloggade ju inte i början när han föddes, men vi övervägde om vi skulle visa honom på tex instagram, facebook och andra sociala medier. Från första början så hade vi bestämt oss för att Filip skulle få bestämma själv om han ville vara offentlig eller inte och när han låg i magen så var vi eniga om att vi inte skulle lägga upp bilder på hans ansikte…
Men det dröjde inte länge innan vi ville visa hela världen vilken underbar och fantastiskt fin son vi hade fått. Vi ville inte dölja honom, utan vi ville bara skrika ut hur stolta och glada vi var över honom. Det räckte inte längre med facebook och instagram för min del, utan jag beslutade mig även för att börja blogga då jag ville berätta med ord hur jag kände för det här nya familjelivet. 
För mig kändes detta helt rätt, att kunna skriva av sig, lägga upp bilder och berätta för världen hur bra jag hade det. Dela med mig av glädjen och hoppas att jag kan peppa, motivera och glädja andra. Lägga upp bilder på min prins för att jag är stolt över honom och dessutom kunna dokumentera hans liv så att man sen kan gå tillbaka och läsa hur vi haft det i framtiden. Detta är ju som en liten dagbok för mig och eftersom jag är stolt så delar jag gärna med mig till er.
Jag har läst om andra bloggare och offentliga människor som inte önskar att visa bilder på sina barn. Till exempel har vi ju den stora bloggerskan, Blondinbella, som har valt att inte visa sin son på bloggen. Jag tycker detta är ett väldigt intressant ämne och jag anser att det inte finns några direkta rätt eller fel när det kommer till att visa sina barn eller inte, utan att huvudsaken är att man är överrens i sin familj. <3
Hur tycker ni? Är det rätt eller fel att vi visar bilder på vår son? Om ni själva har barn, hur har ni då gjort? 

13 reaktioner på “Rätt eller fel?”

 • Johanna skriver:

  Vi tänkte precis som ni när Alma låg i magen. Och det slutade precis som för er sen när hon väl kommit också. Mitt liv kretsar ju runt henne just nu så det skulle kännas så konstigt att inte dela med mig av det i bloggen.

 • Sanna skriver:

  Jag tänker precis som du. Har inga problem att lägga ut bilder på mina barn. Jag vill visa ju visa hur fina de är och hur lycklig jag är! Men man får ju respektera andras åsikter, att alla inte resonerar på det sättet.

 • Hanna: skriver:

  Den frågan ska du nog ställa till din son om 10-15 år istället. Hur känns det att få hela ditt liv utlagt för vem som helst att se på internet. Jag vet vad mitt svar hade varit.

 • Mizca skriver:

  Jag har inga egna barn men jag har åsikter 🙂

 • Elinor skriver:

  Sv: Åh tack! Jag är själv super nöjd med tatueringen! Tänkte lägga ut en bild där man ser hela. Jag är så nöjd med den, hade velat visa upp den för hela världen för att jag är så nöjd! haha 🙂

 • Elinor skriver:

  Sv: Åh tack! Jag är själv super nöjd med tatueringen! Tänkte lägga ut en bild där man ser hela. Jag är så nöjd med den, hade velat visa upp den för hela världen för att jag är så nöjd! haha 🙂

 • gia skriver:

  Jag tycker man kan dela mycket utan att blotta sig helt, man kan prata om nästan allt fast inte mitt i. förstår ni vad jag menar, jag lägger också ut bilder, men jag frågar med mina pojkar för att de så pass stora nu 🙂 men de bilder de var små på tycker jag man kan visa, som ni nämner där uppe, av kärlek till sina barn kan man inte motstå att visa upp dem 🙂

 • gia skriver:

  Härligt när man blir förståd ? hahahaaa inte alltid enkelt att bli det, ha det gott med din familj 🙂

 • Jag förstår dig, har själv velat fram och tillbaka. Bloggade öppet när jag var gravid och en vecka efter sonens ankomst men sen gjorde jag privat men har nyligen gjort den offentlig igen men det känns på något sätt ändå känsligt. Tänker mycket på näthatare osv. Men som du säger hade jag egentligen också velat dela med mig av min lycka och inspirera andra. 🙂

 • Helena Rahlenius skriver:

  Jag har också varit lite fram och tillbaka med att visa …. min äldsta son visade jag på bloggen och facebook när han var liten . Nu är han 9 år snart och jag brukar fråga honom om det är ok och det är det oftast 🙂

 • Sabina skriver:

  jag själv är otroligt selektiv i vilka bilder som hamnar på nätet av Lennox. Jag undviker gärna att lägga upp ansiktes bilder eller skriva för ingående om honom. Ja kan känna att jag inte vill ”hänga ut” honom när han själv inte kan välja, men jag precis som andra skulle nog vilja lägga ut i miljard bilder på min underbara son. Jag anser att man får göra som man vill, ingen annan kan bestämma hur man skall göra med sitt barn 🙂

 • Hannah skriver:

  Jag är väldigt mån om min integritet och är därför väldigt selektiv i vad jag delar öppet för alla. Jag har en sluten facebook men delar inte mycket av mitt privatliv där. Jag har även blogg, men inte heller den är privat utan speglar enbart min yrkesroll och är mer som en portfolio.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *