Bra start på helgen

Om det är en plats i Oslo som jag verkligen rekommenderar alla att besöka så är det mathallen. Här kan man få uppleva alla världens maträtter och provsmaka allt från söta pajer till salta ostar. Så när vi hade varit hos min bror och hans tjej en stund och det började bli dags för att bestämma lunchställe så var det inget snack om saken. Vi alla ville till mathallen.
Jag och min bror tog en andconfit baguette från frankrike, medan Johanna ville ha norsk rømmegrøt med spekeskinka. Det är det jag älskar med mathallen. Här kan man välja bland massor med olika resturanger och alla kan välja att äta det man är sugen på, men ändå sitta tillsammans och njuta av maten. Så himla mysigt!
Filip ville däremot inte sitta still allt för länge, utan ville helst vara uppe och kolla på allt och alla. 
Min brors tjej är väldigt duktig på att fotografera så då passade jag på att få lite hjälp med inställningar på min kamera och hjälp med hur man kan ta bättre bilder. Jag tycker att mina bilder som jag tar lätt blir lite suddiga och jag vill så gärna ta det steget längre och lära mig mer om fotografering så att mina bilder blir skarpare. Idag lärde jag mig lite hur man gör med inställningarna när det är ljust vs mörkt, samt hur man gör när man ska fokusera på ett föremål.
Jag tycker faktiskt att jag lärde mig ganska bra när det kom till fokus, så en kaffekopp var relativt lätt att fota, men att fånga människor på bild var lite svårare..
Denna bilden på min bror blev ju helt okej när det kom till skärpan, men sen är han ju ganska fotogen också! 😉 
Efter att vi varit på mathallen och lunchat så gick vi en promenad i det härliga, kalla vintervädret. 
Min bror och hans tjej är så fina tillsammans och det är så kul att se hur bra dom passar ihop. Både till sättet och utseendet. Jag tycker det är så gulligt att dom matchar med liknande jackor och skor! 😉
Nu kom vi precis hem till dom igen och slappar lite grann innan min man ska komma hit på middag. 
 

Johanna är inte bara bra på fotografering, hon är en dessutom kock och extremt duktig på köket. Så nu ser vi fram emot den goda middagen och efterrätten som hon nu står och lagar. Idag har vi verkligen fått en fin start på helgen, hoppas ni alla har haft en lika fin fredag som vi. 🙂

7 reaktioner på “Bra start på helgen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *