Bara gör det!

Innan jag blev gravid så var jag inte alls särskilt motiverad till att träna och tänka på min hälsa, utan jag var ute en hel del och festade och tänkte nästan aldrig på vad jag stoppade i mig. Men så fort jag fick reda på att jag var gravid så var det noll tolerans mot alkohol och jag blev väldigt uppmärksammad på vad det var jag egentligen åt för något. Det var inte längre mig själv jag skulle tänka på, utan min lilla bebis i magen och min sunda livsstil under graviditeten höll även i sig efter att jag fött min son och jag var mer motiverad än någonsin att få en fin kropp igen. Och ska jag vara ärlig så är jag mer fit nu än någonsin! 😉

Jag har hört den ena ursäkten efter den andra till varför folk inte tänker på sin hälsa. ”Jag hinner inte”, ”jag har ont i knät”, ”jag har ingen motivation” osv, osv. Jag kan förstå alla ursäkter, men då får man helt enkelt acceptera att det heller inte kommer att ske någon förändring. Jag själv anser att jag har väldigt lite tid över och jag är också mamma och har en pojke att ta hand om 24/7, men jag gör dom där små förändringarna varje dag. Jag går till butiken istället för att ta bilen och jag går i trappor istället för att stå still i rulltrappan. Jag är dessutom väldigt aktiv med min lilla pojke och passar på att göra lite situps när vi är på golvet och leker, gör några armhävningar hit och dit. Det är faktiskt inte så svårt om man bara gör det! 

Jag har själv varit lite slö när det har kommit till träningen den senaste tiden. Det är lite extra lätt att komma med ursäkter på hösten när det är lite mörkare, lite kallare och jobbigare att gå ut i snön. Men just därför tänkte jag att jag skulle utmana mig själv och göra 100 situps varannan dag enda fram till julafton. Häng på om ni vill! Jag startade idag, no excuses!

Nu ska jag hoppa in i duschen och slänga mig på soffan jämte min man. Hoppas ni har en härlig kväll! Kramar

10 reaktioner på “Bara gör det!”

 • Sandra skriver:

  Nej det är ju alltid det svåra att börja! Jag har aldrig vart i så bra form som efter min första graviditet. Och då var det verkligen tänka på vad man åt men inte tabun egentligen sen träna 3 ggr i v 40 min per gång det är INTE mkt tid av ens dag!

  Dock så tappa jag allt när jag blev gravid och tröttheten kom och så hade man en hemma redan men kämpar mig tillbaka nu och målbilden är klar! Så bara kämpa på! 🙂

  Man mår så mkt bättre och orkar så mkt mer som mamma! 🙂

 • Frida Christina skriver:

  Tack 🙂 Sktisnygg kropp har du!

 • Emma skriver:

  Superbra skrivit! Och du har grymt bra kropp, skulle aldrig tro att du har varit gravid! 🙂 Fick motivtion direkt av att läsa ditt inlägg 😀

 • Tilda skriver:

  Starkt jobbat! Du ser ut att må riktigt bra! 🙂

 • Sara skriver:

  >Härligt 🙂

 • Jag skriver:

  Lite komiskt att du Verkligen tror att de går att jämföra dig med en HELTIDSarbetare som oxå har barn att ta hand om den tiden man äntligen är ledig! Vissa HAR inte tid! Nu har ja turen att faktiskt gå ner alla mina gravidkilon under båda mina graviditeter men ja ser ju hur fullt upp ja har med jobb och barn att när man fått bada i en timme så e de LYX! Så förgudsskull, skriv detta igen när du har ett jobb istället å DÅ kanske de känns mer trovärdigt!!!

 • Maria skriver:

  Herlige bilder! 🙂

 • Grymt jobbat! Jag känner igen mig i dig. Har själv dragit ner på alkoholen och känner oftast inget behov av att dricka. Man kan ha lika kul nykter! Fast någon gång festar man ju till det 😉

  Sv: Yees, hon är verkligen superduktig på att sy! 😀 Min helg har varit helt fantastisk! Hur har din varit?

 • jennie skriver:

  Håller med, man har så mkt ursäkter men menar hinner man glo på tv 5 timmar i veckan ja då borde man hinna träna 40×2. Är oxå i bra form nu, känns bra att man är bättre nu än när man var 18.. men då brydde man sig bara om att va smal!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *