Dilemma

Vilken otroligt vacker vinterdag det är idag, solen strålar och det är alldeles vitt och vackert ute! Det finns inte en chans i havet att jag klarar av att sitta inne då, utan det var bara att slänga på oss vinterkläder och gå ut på en promenad. Efter att vi varit ute en stund så fick jag för mig att ringa min läkare. Jag har nämligen extrema problem med acne och det har bara blivit värre, så jag ville se om jag kunde få någon sorts antibiotikakur. Även fast jag sa att det inte hastade, eftersom jag inte är akut sjuk, så fick jag ändå en tid 45 minuter senare (en stor fördel när man bor utanför city). Så det var ju bara att springa hem, mata Filip och springa iväg till doktorn.

Vi satt och pratade ganska länge och övervägde för- och nackdelar med en antibiotikakur. Ni som inte har acne kan säkert inte förstå er på hur det känns och ni tycker säkert att jag är jättekonstig som vill ta tabletter för att bli av med det. I vanliga fall hade jag bara struntat i det, jag har nämligen haft problem med obalans i huden sen jag var 20 år och det blir värre i perioder och just nu är det så illa att själva finnen strålar ut i kroppen. Igår hade jag så ont i ryggen att jag sa till min man ”Snälla kan du massera mig, jag har så ont i ryggen, jag känner mig så stel på en viss punkt” , ”Självklart!” sa min man och lyfte upp min tröja, ”var är det du har ont?” -”Här!” svarar jag och försöker peka med tummen mot en punkt på ryggen. ”Men älskling, det är inte att du är stel, det är en enorm finne!”

Så ni kanske kan förstå hur ont dessa bölder faktiskt gör. Hade det bara varit för syns skull så hade jag inte lagt ner någon energi på det, men nu har det gått så långt att jag får ont.. Men, dilemmat är nu att dessa kurer är så starka att man ska passa sig väldigt noga för att man inte blir gravid under tiden. Nu har inte vi planerat att bli gravida, men jag vet inte om det är värt det ifall vi nu skulle bli det.. Så nu har jag verkligen någonting att fundera över innan jag bestämmer mig. Om det är någon av er som lider av acne och har några husmorsknep så får ni gärna komma med tips!

Nu är vi i alla fall hemma en snabbis innan vi ska iväg igen för att byta bilen och efter det så tänkte jag att vi skulle gå en tur och fortsätta julklappsletningen som aldrig verkar få ett slut. Jag orkar inte sminka mig eller göra mig särskilt vacker idag, så därför bjussar jag på lite bilder från igår. 🙂

Mina älsklingsbyxor från Filippa K passar till allt! Dock suger jag på att tvätta så därför har den guldiga färgen slitits bort. Men jag tycker inte det gör någonting, utan det ser nästan bättre ut än innan. Ibland får jag till det även fast det inte ens är meningen! 😉

Btw, min man hatar dom gardinerna som ni kan se på bilden. Vi har bara satt upp dom tillfälligt tills vi hittar något bättre, men det är så fruktansvärt svårt att hitta rätt tycker vi och sen hjälper det ju inte heller att det kostar skjortan! Vi har nämligen 10 fönster i detta rummet, varav 3 fönster hör till köket. Svårt så svårt, men vi får bara leta vidare. Någon gång ska vi väl hitta något som passar antar jag! 😉

23 reaktioner på “Dilemma”

 • Monica :) skriver:

  Kjempefine bilder 😀
  Ønsker deg en strålende dag <3

 • Fröken.A skriver:

  Vad mysigt med snö! Och vilja snygga byxor 🙂

 • Evelina Rydin skriver:

  Härligt med snö här det barmark ingen snö än hoppas att det kommer lite snö hitt oxå. snygga byxor

 • louise skriver:

  Så fin og fresh du var 😉 Og buksene var jo veldig stilige syns jeg! Ha fortsatt en fin dag

 • Celina skriver:

  Tyckte nästan att det bara blev snyggare när det guldiga var lite nött! 😉

  Sv: ja det är så kul att sitta pyssla med julklappar och allmänt bara hålla på med något! Känns så mysigt såhär till jul också 😀

 • Anna Lopez skriver:

  Jag hade också jättestora problem med acne förut. Prövade allt från receptbelagda krämer till antibiotika och roaccutan som ju är suuuperstarkt ( och inte helt riskfritt). Avslutade min roaccutankur för ca 4 år sedan och har inte haft några problem med acne alls sedan dess. Dock blev inte huden helt bra under själva kuren utan jag slutade för att jag ville bli gravid och då försvann plötsligt alla finnar. Hoppas att dina hudproblem löser sig. Kram!

 • Anette skriver:

  Jag rekommenderade tidigare i ett inlägg att äta ”Efamol”:

  ”Efamol Rigel med nattljusolja bibehåller den hormonella balansen på en jämn nivå under hela månaden samt bibehåller en hälsosam hud. Nattljusolja har en hög halt GLA som är viktig just för den hormonella balansen. Efamol Rigel stödjer också hudens förmåga att behålla fukt. Antioxidanten vitamin E bidrar till att hålla huden frisk och välmående. Produkten passar alla hudtyper och verkar på normal såväl som torr hud.”

  Den har jag ätit i många, många år. Är nu 50 + men slutar inte med den. Har själv lidit av hudproblem hela livet – acne o eksem.

  Att även tänka på vad man stoppar i sig är viktigt – regelbundna sunda måltider o inte för mycket socker. Stress påverkar också huden.
  Välj milda och bra rengöringsprodukter för ansikte o kropp – utan mineraloljor och parabener. Gäller även smink. Använder själv prosukter från bl.a Yves Rocher.
  Gå in i en hälsokostbutik eller sök på nätet för mer hjälp o tips!
  Lycka till! 🙂
  Kram <3

 • Ditte skriver:

  Vet att accne kan vara problematiskt och det finns säkert en del bot att få. Jag känner dem som fått någon sorts ytbehandling av huden med hjälp av någon sorts ”syra” och det påverkar inte resten av krioppen. Skrivs ut av läkare.
  Att inte ha smink i ansiktet och att vara ute i frisk luft så att huden får luft är viktigt och att lägga om kosten till betydligt mindre socker och fettinnehåll är annat du kan prova.
  Ev kan sollampa till ansiktet bidra till att det bkir bättre.
  Önskar dig lycka till.
  Tankar och kram till dig.

 • Sofie skriver:

  Åh härligt med snö, hoppas det kommer snö till Stockholm innan jag kommer hem från Thailand! 🙂

 • Caroline skriver:

  Du har ju iaf vitt, här är det plus 4 grader och grått och tråkigt.

  Läste ditt inlägg om acne. Har samma problem, dock endast i ansiktet. Jag har i tre omgångar ätit tetralysal, det fungerar okej men så fort jag slutar så kommer problemen tillbaka efter en tid. Det finns en starkare kur men jag har för mild acne för att få det utskrivet. Är du rädd för att bli gravid finns en antibiotika som man vara stryker på huden, dalacin heter den. Fungerar bra tycker jag även om det blommar ut massor av bölder iaf emellanåt. Kram

 • Pauline skriver:

  fina bilder.

  vad jobbigt 🙁 har aldrig haft något problem med det vilket jag är väldigt glad för

 • Ranja skriver:

  Så herlig med snø!! Her regner det og er meldt storm, skikkelig trist desembervær 🙁 har ingen gode råd til Anne, men håper du finner en god behandling <3

 • Vivi skriver:

  Förstår dig …. jag har haft jätteproblem med Acne och ätit roacutan … men jag vet ärligt talat inte om jag skulle ta det valet idag…. om du behöver råd eller så bara fråga så kan du få veta min historia <3
  Kram

 • Giulia skriver:

  Åh vilken dröm det är att ha en vitvinter.

  Jag har gjort en 6månaderslång antibiotikakur mot acne samt krämer för huden. Det hjälpte verkligen så vad bra att du gått vidare med att ta tag i det.

  Ha en fin vecka

 • Christine&Paris skriver:

  Finns Hemtex i Oslo? Jag köpte mina där och tycker de har mycket att välja mellan. Dessutom fick jag rabatt (tycker de jämt har rabatt, haha) 🙂

 • Johanna skriver:

  Jag vill också ha lite snö nu. När jag var tonåring hade jag hemska problem med acne på ryggen och axlarna. Men numera kommer det bara enstaka och de syns inte eftersom jag bestämde mig för att tatuera hela ryggen när jag var 21. Jag hatade verkligen min rygg innan och hade alltid t-shiit så det inte skulle synas. Antagligen därför jag valde att täcka över alla pigmentförändringar som blivit av ärren när jag kliade så.

 • Michaela skriver:

  Åh vad härligt med snö

 • Stina skriver:

  Finns bara ett svar, socker. Testa 1 månad och märk den sjuka skillnaden. Inte bara acne utan på hela kroppen och hela känslan.

 • R skriver:

  Men vilken snö, blir nästan avis!

 • Hi! just want to say your blog looks so nice!

 • Carro skriver:

  Åhh vad härligt med snö!!

 • Ann-Sofie skriver:

  Jag blir riktigt avis på att ni har snö! Jag vill oxå ha men det lär väl dröja. Får nöja mig med minusgrader o frost

 • Sara skriver:

  Ooo va avis jag är på att ni har snö… Vill också ha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *