Hemmaträning

Visst mår vi väl alla bättre när vi känner oss friska, fräscha och nyttiga. Jag måste säga att jag slarvar väldigt med maten, men däremot så ser jag till att komma ut och gå i friska luften minst en gång om dagen, plus att jag gör lite lätta övningar hemma en gång i veckan.

Jag tycker det är roligast att träna armar och mage, så därför brukar jag göra lite triceps och armhävningar för att stärka mina armar.

Det är hur lätt som helst och alla kan göra det vart som helst i hemmet. Jag är inte direkt stark i armarna, så därför gör jag armhävningar på en puff för att det ska bli lättare. 🙂

Ibland försöker jag även lyfta lite vikter i hopp om att orka lite mer med mina armar till nästa gång. Målet är att kunna göra 10 armhävningar på fötterna i normal höjd. 🙂

Jag får alltid massor med arga kommentarer när jag lägger ut träningsbilder så här. Men jag tycker det är kul för mig själv och viktigt att motivera mig själv och andra. Det behöver inte ta all tid i världen att hålla sig i form, så länge man försöker att tänka sunt och röra på sig när man kan. Ta en promenad och göra lite situps har alla tid till. Gå till jobbet istället för att köra bil, gå i trappan istället för att åka rulltrappa, hoppa över bullen och ta en frukt osv osv. Det ska inte behöva vara jobbigt och ansträngande att leva efter en sund livsstil menar jag i alla fall..

Ni måste även komma ihåg att denna bloggen är som en dagbok för mig. Vem vet, jag kanske inte ser ut så här om några år och då kan det vara kul att se tillbaka för att inspirera och motivera mig själv.

Nu ska vi äta lite lunch och sen gå ut och promenera i det fina vädret. Solen skiner, det är massor med vit snö och himmelen är blå, vackrare vinterväder är nästan omöjligt att få 😉 Hihi ett litet julrim sådär lägligt nu när det börjar närma sig julafton! 😉 

 

13 reaktioner på “Hemmaträning”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *