Så här är han nu

Godmorgon på er!

Nu var det ett bra tag sen jag berättade hur det ligger till med Filip, vad för framsteg han har gjort och hur han utvecklats som person.

Nu är Filip 1 år och 1 månad gammal och han är en ofattbart glad pojke. Han skrattar ofta högt och mycket och det är faktiskt väldigt sällan man ser honom ledsen nu för tiden. Men om han nu skulle vara ledsen så tystnar han med en gång han får komma till sin mamma, men tyvärr är det Bara mamma som gäller när humöret inte är helt på topp. Det finns ingen annan som klarar av att trösta Filip när han gråter, men så fort jag tar upp honom så blir han knäpptyst och lugn. Egentligen är väl inte detta så konstigt eftersom jag alltid har funnits där för honom, 9 månader i magen och sen över ett år vid hans sida, dygnet runt. Det vore ju nästan konstigt om jag inte kunde få min son lugn när han var ledsen.

Filip har börjat uppskatta sina leksaker mer och mer. Tidigare så har hans leksaker varit fullständigt ointressanta, medan vitrinskåp, mobiler, tvn, kontroller och allt han inte får leka med varit väldigt roliga. Han har lärt sig att det är kul att leka själv och hans favoritleksak är bilar. Han sitter på golvet, kör bilarna fram och tillbaka och säger ”Brrrrr, brrrr, brrrrrrrm”

  • Han har lärt sig att säga ”Tack”, ”Brum”, ”Mamma”, ”Salg”. Självklart med lite oklart uttal, men man förstår ändå vad det är han vill säga. 😉
  • Han kan stå still väldigt länge och har lärt sig att våga gå lite ostadigt från en plats till en annan om det är relativt kort avstånd. Dock har han inte vågat gå en längre sträcka än, men vi känner på oss att det kommer hända inom närmsta dagarna 🙂
  • Han sover hela nätterna mellan 19.00 och 07.00 för det mesta, med vissa undantag då han kan vakna på natten och vill ha ersättning.
  • Han har 6 tänder, fyra uppe och två nere.
  • Han har lärt sig att härmas, till exempel kan han göra ”high five”, klappa händerna och digga till musiken.

Det har hänt väldigt mycket året som gått och vi ser fram emot kommande år med vår lilla prins som, minst sagt förgyller våra liv med massor av glädje och kärlek <3

15 reaktioner på “Så här är han nu”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *