Svar på frågestund

 • Underbara saker

Vill eller planerar ni att flytta till Sverige i framtiden?

-Vi varken vill eller har planer att flytta till Sverige. Både jag och min man har bott i Oslo i närmare 8 år och vi verkligen stormtrivs här!

Är din man svensk eller norsk?

-Min man är svensk 😉

_________________________________________________________________________

 • Miriam

Så roligt med frågestund! 😀 Jag tycker du målar så fint så jag undrar vilken av dina tavlor du är mest nöjd med och varför?

KRAAM

-Tack Miriam, så gulligt av dig, vad glad jag blir! Det är jättesvårt att välja eftersom varje tavla växer på mig ju längre jag sett på dom. Men dessa fyra är mina favoriter:

_________________________________________________________________________

 • Josefin Kvalnes
Kommer du att lägga ut fler videos på ditt hem så som du gjorde med din walk-in closet? 🙂
-Ja du, det har jag faktiskt inte tänkt på, men det är klart att jag kan göra det! 🙂 Jag lovade ju er att visa hela mitt hus i omgångar så självklart ska jag försöka få till en video snart igen!
_________________________________________________________________________
 • Stine
Hei 🙂
Hvor lenge har du blogget?
Liker bloggen din veldig godt, og den ser skikkelig bra ut!
Har fulgt deg på Bloglovin, kanskje du vil følge tilbake?
Ha en fin dag!
-Hei Stine! Jeg har blogget i 1 år nå. Tusen takk, så snill du er! 🙂 Selvfølgelig skal jeg følge deg tilbake på Bloglovin. Ha en fin dag du og! 🙂
Vill du också följa mig på bloglovin? Klicka här:
_________________________________________________________________________
 • Sofia
Jag undrar om ni även använder norska ord när ni pratar med Filip? 🙂 (Jag hoppas du inte skrivit om det innan och jag missat det)
-Hej Sofia! Nejdå, det tror jag faktiskt inte att jag skrivit om förr, så du har inte missat nåt 🙂 Jag pratar flytande svenska med min familj, men min man skiftar väldigt mycket på norska. Jag tror det är väldigt olika hur man tar upp språken och hur påverkad man blir utan att man vet om det. Jag har medvetet hållt på min svenska, men kan byta till norska om jag vill. Men min man har svårt att skilja på språken och blandar hej vilt!
När det kommer till Filip så tror jag nog att han kommer att lära sig båda språken flytande då dom flesta på dagis är norska.
_________________________________________________________________________
 • Frida
Hur gjorde du för att din blogg skulle bli stor? 🙂
-Jadu Frida, det är omöjligt att svara på exakt varför den blev stor. Men jag tror det är viktigt att skriva ofta, lägga upp bilder och hela tiden hålla bloggen uppdaterad. Det finns miljontals bloggar och om man vill bli en av dom bästa så tror jag helt enkelt att det viktigaste är att aldrig ge upp. Anledningen till varför jag inte tröttnar är för att det är som en dagbok för mig, samtidigt som det blir som ett jobb vid sidan av mitt liv som hemmafru 🙂
_________________________________________________________________________
 • CAICAIS.BLOGG.SE
Några bloggtips?
vilka bloggar läser du?
vad är ditt mål i livet? 🙂
här var lite frågor från mig 🙂
När det kommer till bloggtips så tror jag, som jag nämnde i svaret till Frida, att man måste blogga ofta med fina bilder, samt skriva om saker som du själv tycker är kul att skriva om.
-Jag tycker det är kul att surfa runt på nätet och hitta bloggar som inte är så stora, dom känns mer äkta på nåt vis.
-Jag lever mitt mål med livet just nu. Jag har gift mig, bor i ett drömhus, har en fantastisk liten pojke och lever livet precis så som jag alltid drömt om att leva. 🙂
_________________________________________________________________________
 • Emelie Svensson
Hur fick du din blogg så stor? 🙂
-Se dom två senaste svaren så är du söt 🙂
_________________________________________________________________________
 • Jennifer Gidlund
Alltså WOW vad fin du är! 🙂
Kan inte du skapa en videofy kanal och lägga upp lite videos på? 🙂
-Tack snälla söta du! Vad glad jag blir! 🙂
Jag har lagt upp lite filmer via youtube, men efter att jag bytt bloggportal så krånglar det med videos en del, men jag ska ta tag i det och kommer att lägga upp en video inom kort! Lovar 😉
_________________________________________________________________________
 • Isa
Du är så otroligt vacker, fin blogg:)
Kan du prata flytande norska?
-Å så gullig du är, tack! 🙂 Ja jag kan prata flytande norska, men jag pratar alltid svenska eftersom alla norrmän förstår mig ändå. 😉
_________________________________________________________________________
 • Tanja
Hej! Jag är en ganska ny läsare, jag fastnade för din blogg för att du har en särskild härlig och mysig atmosfär här inne, samt jag tycker att du är jätte vacker och snäll tjej samt att ni har ett fantastiskt hus och natur omkring er. Plus att jag tycker att det är fascinerande att läsa om vilken snäll man du har, det är så sällsynt nuförtiden…..
Mina frågor är: vilken dejtingsida har du träffat din man på?
Vad jobbar mannen med?
Vilken horoskop tillhör du?
-Hej Tanja! Så kul att höra. 🙂 Tråkigt dock att det är sällsynt att männen behandlar sina kvinnor bra.. Det hoppas jag verkligen inte är sant.
Jag träffade min man på en dejtingsida som heter Sukker här i Norge.
Min man jobbade precis som projektledare i ett stort företag och har nu gått över till chef över en del av driften.
Jag är jungfru 🙂
_________________________________________________________________________
 • Viktoria
Kan inte din man ha en frågestund
-Hehe, jo det hade jag verkligen tyckt att han kunde ha, men tyvärr vill han inte vara en så jättestor del av bloggen, så ni får helt enkelt fråga mig om det är någonting ni vill veta om min man 🙂
_________________________________________________________________________
 • Becka
Hur skiljer sig Norge från Sverige? Hur lång är du? Favorit färg?
-Egentligen skiljer sig inte Norge och Sverige så extremt mycket. Men de största skillnaderna är att man tjänar något mer i Norge, men däremot är allting här mycket dyrare så ekonomiskt så går det nog jämnt upp trots allt. Maten skiljer sig en aning och eftersom jag är uppväxt med svensk mat så föredrar jag såklart den.
Jag är 167cm lång och min favoritfärg är rosa 🙂
_________________________________________________________________________
 • Markus
Hej
Tycker verkligen om din blogg du skriver med en sån härlig känsla!
Hur lång tid tog det för er att bygga hus?
Hur var hela processen? (stor fråga kanske men ändå) 🙂
Skulle du vilja göra om det igen?
Har du några tips till oss som går i byggtankar, så som ”mus have” och ”don´ts”?
Vilken köksleverantör hade ni?
-Hej Markus. Tack ska du ha! 🙂
Det tog inte alls lång tid för oss att bygga, vi köpte tomten september 2013, började bygga december 2013 och allt stod klart juni 2014!
Huset några dagar efter att vi flyttat in.. Tomten är som ni ser inte klar, men huset står och poolen är lagom varm! 😉
Hela processen var väldigt kul då vi var med från första ritningarna till detaljerna i varje rum. Det är väldigt spännande och roligt att kunna designa sitt eget drömhem från start till slut.
Jag skulle absolut göra om det! Det finns inte en chans i världen att jag skulle köpa ett ”begagnat” hus efter att jag vet hur det känns att flytta in i ett splitter nytt. I framtiden vill jag möjligen bygga ett nytt, fast ännu större! 😉
Jag har tre tips som man måste göra: 1. Lägg golvvärme i Alla rum! 2. Ta alla tillval som du önskar med en gång, det är mycket svårare att få till ändringar i efterhand. 3. Tänk på ljuspunkter och eluttag, ta fler än du tror är nödvändigt!
Vi har kök från Sigdal kjøkken
Gammal bild från köket, tagen precis när vi flyttat in. 🙂
_________________________________________________________________________
 • Michelle
Åh så roligt med frågestund!
Om du fick köpa vilken väska du ville, vilken skulle det varit?
Kan du inte göra mer filmer i ditt hem?
Var ifrån får du all insperation till dina fantastiska målningar?
Ha en jättefin dag <3
-Om jag fick köpa vilken väska jag ville så skulle det bli en Hermes. Så oroligt fin, men lite för dyr!
Bild lånad från Pinterest
Självklart kan jag göra fler filmer på mitt hem, ska ta tag i det så snart jag kan!
När det kommer till inspiration så får jag det från bilder, eller rakt från naturen där jag bor. 🙂
_________________________________________________________________________
 • Marina 
Hej!
Följer din blogg slaviskt varje dag via blogglovin och jag tycker verkligen om de du skriver och bilderna du tar!
Jag är själv mammaledig med min andra son nu unrar jag om du har några tips på vad man kan hitta på om dagarna, lite allmänt sådär, min äldsta son är 8 år och min yngsta är 3 månader och min sambo  jobbar borta på veckorna.  Kram på dig! 🙂
Kolla gärna in på min blogg med 🙂
-Hej Marina!
Visst är det underbart att vara mamma och mammaledig? 🙂 Man får verkligen ta vara på den tiden man har tillsammans med sina barn. Jag förstår att dagarna kan bli långa utan sin sambo och lite tips på vad man kan göra för att få dagarna att gå är att skriva upp ett litet schema för sig själv. Annars kan dagarna lätt flyta ihop och flyga förbi utan att du egentligen gör någonting alls.
Jag brukar gå upp och äta frukost med min son, sen bloggar jag, sen leker vi på nedervåningen innan det är dags för lunch. Efter lunch brukar Filip sova och om vädret tillåter så går vi en promenad då så att han kan sova i vagnen och få lite frisk luft. Sen när vi kommer hem så brukar jag blogga igen och sen är det dags att förbereda middagen till min man som kommer hem från jobbet. Sen är det så olika vad vi gör när han kommit hem.
Men om man har lite tider att passa, vilket man brukar ha när man har barn så tycker jag att dagarna går ganska så fort och varje sekund är värdefull som jag kan umgås med min son.
Andra saker jag älskar att göra är måla, baka och åka iväg till köpcentret och shoppa. 😉 Finns massor med kul saker att göra som mammaledig!
Hoppas det var några OK tips till dig. Kramar
_________________________________________________________________________
Phhhhuuuu! Det var nog svaren på alla frågorna! Hoppas ni orkade läsa allt! 🙂 Nu ska jag och min plutt äta lunch. Kram på er! 🙂

25 reaktioner på “Svar på frågestund”

 • oj så underbart fint du målar. Skulle jag kunna måla så fint så skulle jag nog inte göra annat än måla ^^

 • Marina skriver:

  Men jag fick tyvärr inget svar på min fråga 🙁
  Kram ändock / marinaed.blogg.se

  • oslofru skriver:

   Förlåt Marina, men jag såg inte riktigt vad frågan var i det du skrev, men ska självklart lägga till det du skrev nu om du vill 🙂 kramar

 • Life of Johanna skriver:

  Kul läsning! Och vilka fina tavlor du gör! 🙂

 • Tanja skriver:

  Fantastiska tavlor! Skulle du kunna tänka dig att sälja sina målningar?

 • WOW!! Fan vad duktig du är på att måla kvinna!!
  Och erat hus… Sjuukt vackert :)!!
  Hoppas du får en mysig onsdagskväll fina du!

 • Pixan skriver:

  Vilket fint hus!! Hur långt från oslo bor ni och hur kom det sig att ni flyttade dit? =)

 • Aaa skriver:

  Jag har en fråga. Hur och när har du lärt dig måla? Hur länge har du hållit på? Hur lång tid tar det med en tavla? För mig är det helt ofattbart att kunna måla så fint. Har ni det i släkten, att kunna måla/rita? Funderar du på att bli konstnär på heltid (vid sidan av familjen förstås?)

  • oslofru skriver:

   Så kul att du gillar mina målningar 🙂 jag har målat i ca ett halvår nu och tycker det är superkul! Det är olika hur lång tid det tar, men ca 6-10 timmar för en tavla. Min pappa och bror är också duktiga på att måla men gör det väldigt sällan.. Hihi jo, det hade varit jättekul om man kunde bli konstnär på heltid, men vet inte hur. Jag har sålt några tavlor här på bloggen, men ser det mest som en hobby 🙂

 • The Place To Be skriver:

  Vilken fin blogg du har! Kul att hitta hit! Och tack för din hälsning hos mig!

  Hit kommer jag definitivt tillbaka!

  God fortsättning på det nya året!

  Kram Malin

 • Meta skriver:

  Tack för kommentaren hos mig. kul att se din blogg. Jag kommer att kika in här fler gånger
  Ha det gott
  Meta

 • mestmamma skriver:

  Første gangen jeg besøker bloggen din. Så bra at det var spørsmåls-innlegg, så ble jeg ”kjent” med deg fort 🙂 Takk for den hyggelige kommentaren på bloggen min 🙂

 • Aaa skriver:

  Det är inte alls svårt att gilla dina målningar. Ett halvår?! Kunde du bara sådär? Var du duktig på bild i skolan? Jag skulle vara så lycklig om jag kunde uttrycka mig i bild. Vågar inte ens tänka på hur det skulle se ut om jag tog en pensel i handen. (Sannolikt som en barnteckning skulle det bli.) Du kan väl börja med en utställning, är det inte så konstnärer brukar börja. Läste just en bok om Tove Jansson, hon var ju i första hand en bildkonstnär från början.

 • frokenwallberg skriver:

  Sanslöst vad fantastiskt du målar! 🙂

 • Underbara Saker skriver:

  Det var jätteroligt att läsa frågorna! Intressant och kul när du berättar lite om dig själv 🙂

  Tack för svaren. Kram Linda

 • Hanna skriver:

  Vackert hus ni bor i!

 • Jennie skriver:

  Hej Susanne! Fasiken me att jag missat din frågestund. Ser att du har ny fin header. Så roligt för dig att din blogg växt men det är du värd för du lägger ner tid på den och då blir det snyggt. Får man fråga på ett ungefär hur många följare du har?
  Kramar♥

 • Cecilia Sandberg skriver:

  Tack för din kommentar 🙂
  Din son är såå söt och du har så underbara bilder på din blogg.
  Vad använder du för kamera och objektiv?

  Ha en fin kväll

 • Veiken skriver:

  Hej, roligt att du hittade in till min blogg!
  Det är alltid roligt att läsa frågestunder, man tycker att man lär känna andra bloggare lite mer på det viset! 🙂 Ha det gott!

 • Veiken skriver:

  Hej …jag skrev en kommentar och jag tror att den hamnade i din skräpkorg, tyvärr! Får se ur det blir med denna!

 • Natalie skriver:

  Tack snälla, det behövs inte kul att ha feber. Men vad du är duktig på att måla.

 • Miriam skriver:

  Så utrolig fine malerier! 🙂

 • Tanja skriver:

  Vad skulle du vilja ha för priset?
  Den översta till höger och den nedersta till vänster?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *