Datenight

Godmorgon på er!

Det blev inget garderobsbyggande på varken mig eller min man igår. Istället hade vi en mysig liten datenight med supergod fisksoppa och massa mys och prat till klockan blev sent. Ibland behöver man det och inte bara på helgerna, varför inte fira lite extra på en måndag – ny vecka, nya möjligheter! 😉

Husmanskost kan nog vara favoriten trots allt. En god fisksoppa, lite ostmackor och mjölk, det är gott det! Jag älskar sånna här kvällar, när vi inte sitter i soffan framför tvn utan tar oss tid för varandra. Det finns ingenting bättre än att sitta och prata om allt möjligt och bara umgås med min fina man.

Idag ska vi däremot se till att montera ihop garderoben i hallen så fort min man kommer hem från jobbet, för annars blir det aldrig av. Jag är superspänd på om det kommer att bli bra eller inte, men jag hoppas verkligen det!

Filip sov väldigt dåligt i natt, så jag funderar på om det är lite för lite att låta han sova 1 gång om dagen, så nu återgår vi nog till två gånger igen. Eller herregud, han får sova precis så mycket som han vill, sömn kan väl knappast vara skadligt för en liten liksom. 🙂 Jag såg förresten att det var några som störde sig på hur jag låter min son sova på dagarna. Det är ju lite trist att det är folk som tycker att jag gör fel. Men jag gör bara så gott jag kan och för mig kommer alltid Filip i första hand. Självklart så har han inte sovit middag i babysittern varje dag sen han föddes! Vi går ofta ut och går och då sover han i vagnen, men nu när det har varit så mycket snö här så har vi haft svårt att komma ut i vagnen och då har han sovit inne. Jag tycker det är lite tråkigt att jag ska behöva förklara mig hur jag tar hand om mitt barn, men jag vill heller inte bli missförstådd. Oavsett om jag gör ”rätt eller fel”, så gör jag så gott jag bara kan och jag tänker alltid på hur jag ska göra för att min son ska ha det så bra som möjligt. Filip kommer alltid först för mig och jag skulle såklart aldrig vilja göra någonting som kan skada honom, men det hoppas jag verkligen att alla förstår!

Sådär, nu har jag förklarat mig för första och sista gången. 🙂 Jag är supertrött så nu ska jag passa på att ta en tupplur innan Filip vaknar! Puss och kram

10 reaktioner på “Datenight”

 • emmaemma skriver:

  Så mysigt!:)

 • Ghugge skriver:

  Hej! Filip verkar ha världens bästa mamma, go girl!

 • Marieangel skriver:

  Mysa kan man göra vilken dag som helst, det är som med finporslinet…andvänd det oftare och och inte bara till finmiddagar. Lycka till i em med buggandet:-)

 • Mathilda.nu skriver:

  Vad tröttsamt det är när man får kommentarer då främmande människor hävdar att man gör fel.
  Du känner ju din son bättre än någon annan och vet vad han mår bäst av! Det finns verkligen folk till allt.. Kram på dig 🙂

 • Sophie skriver:

  Ja, vad härligt att få rå om varandra ibland, mitt i en vardag. Jag borde också bli bättre på det där … men är så trött efter arbete så jag orkar inte vara social.

  Soppan ser god ut … mums!

  Ha en bra Tisdag. 🙂

  P.S. Låt sonen sova det han behöver, det känner han ju själv. Sov på bara. 😉

 • Dénise skriver:

  Vad mysigt! Det är härligt att man kan göra sådana saker mitt i veckan. 🙂
  Jag tycker du verkar vara en fantastisk mamma! Strunta i alla nödiga kommentarer. Klart de gör ont, men som du själv säger så gör du bara det bästa du kan för din son. Om någon känner honom så är det du och din man och är det någon som älskar honom mer än allt, så är det du och din man. <3 Kram!

 • Maria skriver:

  Tråkig då människor ifrågasätter, det är din son och du tar hand om på bästa sätt, fortsätt så och ta inte åt dig av det negativa….
  Men många vill lägga sig och förstöra, för några år sen hade jag annan blogg där jag som du gick ut öppet med vem jag var, Jag gillade verkligen det, men så kom det komenterat så påstod att min sambo var otrogen och andra konstiga kommentarer som antydde saker om oss, det kändes som att det var från någon som vet vilka vi är, så efter en tid blev det obehagligt och jag valde att avsluta bloggen, därför är min blogg idag mer anonym tyvärr, men jag har ändå en plats där jag kan dela med mig men jag känner mig inte lika utelämnad som jag gjorde……
  Det är så tråkig att någon kan förstöra så mycket……

 • Aaa skriver:

  Jag ifrågasätter absolut inte vad du gör, men tänkte komma med ett tips från en 3-barnsmor, take it or leave it! Barn behöver med åldern successivt mindre sömn per dygn, så att om det blir ett mönster med dålig nattsömn kan det finnas en poäng med att låta dem sova lite mindre på dagen, dvs väcka dem efter en viss tid. Och vi alla med större barn har varit med om den plågsamma perioden då barnet inte riktigt orkar hela dagen utan att ”sova middag” och samtidigt får störd nattsömn så fort han tar en minsta tupplur på eftermiddagen. Kram!

 • Underbara Saker skriver:

  Vad trevligt! Här blir det inte dejt förrens fredag då mannen kommer hem, han jobbar ju i Norge så vi har långhelger ihop men inga veckodagar. Men väldigt mysigt det med 🙂

 • Therese skriver:

  Måste bara kommentera när jag såg att någon påpekar hur du gör med ditt barn. Jag har själv två barn och jobbar som förskollärare. Du känner ditt barn bäst så ingen annan kan berätta för dig hur du ska göra! Tycker det låter sunt som du tänker, en liten kan väl aldrig sova för mycket 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *