En dag med Filip

Godmorgon!

Nu är Filip snart 1 år och 2 månader gammal och rutinerna ändras så klart i och med att han växer. Men just nu så känns det som att vi har läget väldigt bra under kontroll och dagarna känns väldigt bra. Det märks att han inte är en liten bebis längre för här hemma springer han runt, har sin egen vilja och bestämmer lite själv hur han vill att dagen ska se ut. Men några stadiga punkter i dagen har vi som sällan ändras och så här ser en dag ut hemma hos oss:

 • Vaknar nästan alltid klockan 06.30 efter att ha sovit sen klockan 19.00 (det finn såklart undantag då han vaknar en gång på natten)
 • Jag går och hämtar min prins, lagar lite ersättning och lägger han i min säng så han får dricka lite och sen vilar vi tillsammans och myser i ca 30 minuter, plus minus några minuter beroende på om Filip vill upp eller ligga kvar.
 • Vi borstar tänderna och går sen ner i vardagsrummet, byter blöja och sätter på kläder och sen springer Filip runt som en liten galning här hemma och är pigg som tusan!
 • kl 09.00 brukar vi bli hungriga så då lagar jag gröt till min prins och äter frukost själv.
 • Sen brukar Filip bli lite trött igen och då brukar vi sätta oss i soffan och kolla på lite barnprogram i ca en halvtimma innan han är pigg igen och vill leka med alla sina leksaker.
 • kl 12.00 är det lunch och efter det så sover Filip i ca 2 timmar i sin säng. (här är inte tiden exakt, ibland sover han 1h, ibland 3h)
 • När han vaknar så brukar vi ha en liten fruktstund och då tar vi vad vi har hemma – apelsin är favoriten
 • ca 16.00 är det middag och efter det brukar även min man komma hem och då är det såklart massa med bus och mys hos papsen.
 • När klockan är 18.00, vi har lekt en massa och Filip börjar bli trött igen så går vi och badar. Det är min mans och Filips grej, dom badar alltid tillsammans medan jag tvättar ansiktet.
Det är så underbart att se hur mycket Filip älskar att bada. Han skrattar, leker och är superglad under hela tiden han är i plurret. Gud så jag längtar till sommaren nu då han kan få bada i vår stora pool på dagarna, jag är helt säker på att han kommer att älska det!
 • När pojkarna är färdigbadade så tar jag alltid upp Filip, torkar honom, smörjer in, sätter på blöja och en ren pyjamas.
 • Sen går vi och borstar tänderna och sätter oss i soffan och ser på en saga med Nalle Phu. Här brukar vi turas om, men oftast så sitter Filip i min mans knä och så gör jag gröt.
 • Kl 18.50 äter Filip sin nattgröt och när han är färdig så bär jag honom och så går hela familjen upp tillsammans och sjunger ”Blinka lilla stjärna” och ”John Blunden lille”, lägger ner Filip i sängen, sätter på babycallen och går ner.
 • 19.00 ligger Filip och sover som en stock i sin säng..
Detta är dagar som passar oss alldeles perfekt. Filip verkar vara en sån go och glad pojke och det känns så skönt att ha rutiner som min lilla prins känner igen. Självklart blir dagarna lite annorlunda då vi ska åka någonstans eller har planer under dagen, men mer eller mindre så ser det ut så här. 🙂
Idag ska min man ta med mig på middagsdejt. Han vet att jag haft det lite tufft sista tiden och att jag känner mig lite ensam och uttråkad. Så underbar som min älskade man är så vill han göra mig glad och ta med mig ut, så mysigt!

 

13 reaktioner på “En dag med Filip”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *