Orkidé

Godmorgon!

Jag kom på att jag har glömt av att berätta för er hur det gick med mina rosor som vi köpte i julas. Jag gjorde allt jag kunde för att hålla mina vackra rosor vid liv, men som allt annat som är grönt så dog dom strax efter att jag köpt dom.. Så nu har vi köpt en ny, lite mer lättskött blomma – en orkidé.

Det är nog den enda blomman som jag lyckas hålla levande i mer än några dagar. Antagligen beror det på att dom inte behöver så mycket vatten och återupplivas helt utan anledning ibland. Hehe. Alldeles perfekt för mig! Dessutom passade den perfekt i krukan som jag hade rosorna i tidigare.

Så nu får vi hålla tummarna att dom lila fina blommorna håller sig ett tag. 😉

Idag är jag lite stressad! Filip och jag ska nämligen iväg och luncha med Erika inne i stan och det är alltid ett jäkla styr att fixa med allting innan vi kan sätta oss i bilen och köra. Vakna, klä på oss, äta frukost, sminka mig, blogga, borsta tänderna, packa väskan och hitta alla nycklar och saker jag ska ha med mig. Hittills har bara jag vaknat, ätit frukost och bloggat. Filip sover fortfarande, men det är bara bra för då får jag tid till att fixa i ordning mig själv först och så tar jag han sen när han vaknat. Men för att hinna till stan i tid så måste vi åka redan om en timma, så därför måste jag stänga ner datorn nu och sätta fart! 😉

Kramkram

8 reaktioner på “Orkidé”

 • Anna skriver:

  Har själv ihjäl allt grönt som kommer innanför dörren, utom just orkidéer! Så tror att det kommer gå tokbra för dig med denna, dessutom är det ju otroligt vackra blommor.

 • Teres skriver:

  Vilken vacker =)

  Önskar jag kunna hålla mina blommor vid liv också, men är ju typ omöjligt.

  Hoppas du får en bra dag!

 • Vincent skriver:

  Orkider är så enormt fina!
  jag vill skaffa två stycken och ställa i mitt fönster men jag har en förmåga att ha ihjäl allt som är grönt , till och med kaktusar 🙂
  hoppas att din fina orkidé inte dör

 • maris skriver:

  Jag kör Orkideér och Porslinsblommor. Kan åka bort i två veckor och blommorna lever fortfarande när vi kommer hem. 🙂 En kollega sa en gång till mig att ju tjockare gröna blad ju lättare att sköta.

 • Linnea skriver:

  Vinnerne av linkerunden på bloggen min har blitt kåret – stikk innom for å se om det ble deg 🙂

 • Laila skriver:

  Åh jag älskar orkidéer, men lyckas aldrig hålla dem levande. Hoppas att din orkidé håller sig 🙂

 • Hanna skriver:

  Jag är likadan med blommor. Jag läser på i deras skötselråd, men likt förbaskat så vissnar de bara.. 😛

 • Louise skriver:

  Jag brukar alltid råka ta död på mina orkidéer. Har hört att de är lättskötta och kräver inte så mycket men jag brukar alltid övervattna de…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *