Jag är gravid!

Jag skulle vilja berätta en superkul grej som jag har hållit hemligt rätt så länge nu.. Jag är gravid!! Jag och M bestämde oss för att skaffa ett syskon till Filip i November och redan i början av December så kunde jag känna på mig att jag var gravid. Jag var helt bombsäker på att det var en liten bebis i min mage och sprang till butiken för att köpa ett test. Jag visste att det var tidigt eftersom jag hade mensen den 25 november, men ville ändå testa eftersom jag var så glad och klarade inte av att vänta. Självklart visade testet negativt eftersom det var allt för tidigt… Men det hindrade inte mig för jag visste att jag var gravid ändå. Dagarna gick och jag kände mer och mer att jag var gravid, jag började bli trött, lättirriterad, få extremt mycket acne och tappade matlusten. Så den 25e december så gjorde jag ett test till (dagen då jag egentligen skulle fått min mens).. Jag var så glad att jag äntligen skulle få bevisat för mig själv att jag var gravid, men inte… Testet visade ”Ikke gravid!”…. Jag kände mig förtvivlad, men testet kunde inte överbevisa mig för jag visste ju att jag var gravid. Så jag köpte ett till test några dagar efter… också negativt!! Men vad tusan, jag hade inte fått mens än och jag var bombsäker på att jag var gravid!! Vad är det här?!

På nyårsafton skulle våra nära vänner komma hit på middag och självklart skulle vi då dricka alkohol till maten, men eftersom jag (trots 3 negativa graviditetstest) visste att jag var gravid så bestämde jag och min man oss för att köpa ett sista test. Men denna gången skulle jag lita på att testet visar riktigt och sluta ”inbilla mig” att jag var gravid…

Jag var supernervös och vågade inte se på testet efter att jag kissat på stickan… Så jag la bort testet och började städa toan. Min man kom in till mig med våran son och sa, ”Nå? Vad visade testet?” .. Jag svarade lite tyst att jag inte vågat se på det än och sa att jag ville att vi skulle se på testet tillsammans..

Vi stod i garderoben och vände på stickan…

GRAVID 2+3

”ÄÄÄÄÄNTLIGEN!! Jag sa ju det!! Jag viste det! Jag hade rätt!!!” Utbrast jag! Tårarna sprutade och jag var så lycklig! Jag visste det hela tiden och trots alla dumma negativa test så visste jag att jag hade en bebis i min mage. Vilken känsla att äntligen få det svart på vitt. Vilken lycka!

Nu går vi snart in i vecka 12 och jag har haft så otroligt svårt att inte berätta någonting för er. Bloggen är ju som en dagbok och jag har velat berätta det så många gånger, men valde att hålla på vår fina hemlighet tills nu. Jag har mått väldigt dåligt och många dagar bara legat på soffan och mått illa. Jag har varit oerhört trött, men har fått sova middag samtidigt som Filip på dagarna och min man har varit så otroligt stöttande och snäll mot mig och haft allt ansvar för Filip på nätterna så att jag ska få sova så mycket som möjligt. Jag börjar få lite matlust nu men det har verkligen varit illa.

Innan jag blev gravid så vägde jag 55kg, nu väger jag 57 och är som sagt snart i vecka 12. Vi har inte gjort något ultraljud än eftersom man inte gör det fören v 18 i Norge. Men min mamma är ultraljudsspecialist så redan nästa vecka när vi ska till Göteborg så ska vi få se på lilla miraklet i magen. 🙂 Förväntat förlossningsdatum som vi har fått preliminärt fram till ultraljudet visar det mer säkert är 2 september.

Både jag och min man ser så glatt fram emot den kommande tiden och vi längtar sååå efter att få se vår lilla bebis utanför magen när tiden är kommen. <3

70 reaktioner på “Jag är gravid!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *