Hemmagjorda semlor

Idag har jag äntligen tagit tag i mitt semlebakande som jag har tjatat om dom senaste dagarna och jisses vilket slit det var att få till några små semlor. Det var inte bara-bara vill jag lova!

Eftersom det var så mycket som skulle göras under rätt så lång tid så började jag med att läsa igenom receptet och ställa fram alla ingredienser på köksön. Jag bestämde mig för att laga allting själv och inte köpa någonting färdigt eftersom det blir godast så.

Inte trodde jag att det skulle ta flera timmar innan jag ens var halvvägs..

När bullarna jäst klart så var det äntligen dags att börja rulla ihop degen till små bullar, samtidigt hade jag mandlar på kokning till mandelmassan.

Till slut, efter rätt så lång väntan så var det äntligen klart att smaska i sig, och jisses så gott det blev!

Min man kom hem och kände doften av nybakat. – ”Hoooney, I´m home!” – ”Hihi så bra älskling, här har du en nybakad semla!”

 

4 reaktioner på “Hemmagjorda semlor”

 • JUNITJEJ skriver:

  Vilka fina semlor! De ser så goda ut!

 • Jennyh skriver:

  Åh vad gott! Måste också testa göra egna =)

 • annoest skriver:

  Nu är jag nyfiken på hur du gör egen mandelmassa, det där med att koka mandlar i mjölk lät intressant. Du får gärna skriva receptet eller hur du gör, det var en ny variant för mej. Kram

  • oslofru skriver:

   Hej Annoest! Nej, jag kokar inte i mjölk, utan själva mandelmassan gör jag genom att koka och skålla mandlar och sen mixa dom med socker och florsocker. När allt är väldigt fint mixat så häller jag i lite vatten för att få den konsistensen jag vill ha.
   Men sen när jag ska ha mandelmassan i semlorna så gröper jag ut lite av bullen, lägger i en skål tillsammans med lite mandelmassa och blandar med mjölk så att den blir betydligt mjukare och sen lägger jag den smeten i semlorna! Voila! ;D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *