Den perfekta kladdkakan

Som ni vet så älskar jag sötsaker och det suget har kommer rätt så starkt emellan mina illamåandeperioder på dagarna. Så det är antingen ett starkt sug efter någonting att äta, eller så mår jag spy-illa. Inget mellanting tyvärr.

Men det är inte värre än att jag får ställa mig och baka en kaka när suget säger till mig och känner jag min man rätt så klagar inte han när han kommer hem till en nybakad kaka..

Idag bestämde jag mig för att göra en kladdkaka och jag gör nästan alltid mitt gamla, goa, vanliga recept som jag gjort ända sen jag var liten. Först vispar jag 2 ägg med 3dl socker. Sen silar jag i 3 msk kakao, 1tsk vaniljsocker och till sist 2,5dl mjöl. Och sist men inte minst så häller jag i 100g smält smör. Mmmm, smeten är på gränsen till godare än själva kakan.

Sen när alla ingredienser är blandade så häller jag det i en smörad form. Jag bröar aldrig mina formar till kladdkaka, utan tar bara smör. Det funkar fint och smakar mycket godare!

Sen står kakan inne i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Självklart är Filip med mig och passar på att jag inte gör något fel. 🙂

Lätt som en plätt! Serveras helst med grädde, men fungerar även utmärkt med glass till.

Bättre och godare kladdkaka får man leta efter! 😉

9 reaktioner på “Den perfekta kladdkakan”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *