Att leva med acne

Jag har sedan så länge jag kan minnas varit en person som är väldigt upptagen av mitt utseende och har en stark press på mig själv att se bra ut. En stor anledning till detta kan vara att jag alltid har älskat att vara i fokus och jag vet att folk har sett upp till mig och gör det än idag. Men jag vill inte att folk ska tro att allt är en dans på rosor, utan jag har ett stort problem som kanske inte många vet om och det är att jag lever med acne.

Folk som inte själva har acne kan säkert inte förstå sig på hur jobbigt det faktiskt är. Jag vet inte hur många gånger min acne har hindrat mig från att göra saker som jag önskar. Sånt som folk ser som en självklarhet har varit ett stort hinder för mig. Att kunna träna utan smink eller att gå till matbutiken utan en massa foundation och concealer har aldrig varit aktuellt för mig. Jag vet heller inte hur många gånger jag har suttit framför spegeln och gråtit för att jag har ont i ansiktet och för att jag tycker att jag ser förskräcklig ut och hoppas att ingen ska se mig så här. Acnen har mer eller mindre styrt mitt liv och gör det tyvärr än idag.

Jag önskar att jag kunde säga att jag var stark nog och att dom röda, ofta inflammerade prickarna i mitt ansikte inte påverkade mig. Att jag intalar mig själv att jag är vacker som jag är.. Min man försöker förklara för mig, dagligen, hur fin jag är och att acnen inte syns och att det inte är någon annan än mig själv som ser det, eller bryr sig om det. Men jag har så svårt att lyssna för jag vet ju att allt han säger är för att få mig att må bra, men tyvärr är det bara en massa vita lögner. Jag ser ju mig själv i spegeln, jag vet hur det ser ut, jag vet att det syns.

I perioder har jag lyckats hålla min acne i schack, men nu när jag blev gravid igen har det blivit värre än någonsin och det finns ingenting jag kan göra åt saken, mer än det jag gör. Jag tvättar mig i ansiktet, jag äter hälsosamt och jag gör vad jag kan för att hålla huden ren och fin. Men hormonerna i kroppen gör att, oavsett hur mycket jag tvättar så kommer det bara mer och mer..

Nu ser jag inte bara helt fruktansvärd ut och gråter floder så fort jag måste visa mig ute offentligt.. Nu gör det även ont. Det gör så ont så att jag vaknar på nätterna när jag vänder mig. Jag skriker högt när Filip råkar ta i mitt ansikte eller när jag själv råkar klia och träffar på fel ställe..

Anledningen till varför jag skriver det här är inte för att jag vill att ni ska tycka synd om mig, för det är som det är. Men jag skriver för att jag vill vara ärlig mot mig själv och mot er. Jag vill också vara en ärlig och bra förebild för alla er där ute som ser på mina bilder och tror att allt alltid är så bra, fint och perfekt. Det finns ingenting som är helt felfritt i världen, allt har sina baksidor och det här är min…

Jag kämpar dagligen med min acne och har levt med det sen jag var 20 år. Min mamma sa alltid “Det försvinner tills du gifter dig” – en vanlig mening jag fick höra när någonting var jobbigt när jag var liten och till en början så trodde jag att det var sant, vilket det i så många fall var. Men min mamma visste nog inte att jag skulle gifta mig så tidigt i livet, för här sitter jag, gift och snart tvåbarnsmamma, med acne värre än någonsin. Så när försvinner acnen egentligen? Jag har slutat hoppas och försöker ställa in mig på att leva med den för resten av livet.

Tack vare smink så kan jag dölja hur det egentligen ser ut och jag tror egentligen inte att det är någon som lägger märke till det om man inte kollar väldigt noga.. Men för mig själv så kommer dom röda prickarna alltid lysa igenom och finnas där. Så nu frågar jag mig, hur ska jag göra för att må bra av det här? Jag vet inte… Men det här är i alla fall en start…

42 reaktioner på “Att leva med acne”

 • jennie skriver:

  Vet hur det är. Men enda sedan jag börja med Mary kay så har min hud blir mkt bättre 🙂 hoppas det blir bra för dej med snart. Kram

 • Johanna Sjöö skriver:

  Jag förstår dig verkligen helt!!

  Jag åt medicin och hade propyless (bakteriedödande) i mitt ansikte varje dag under några månader och det försvann!!
  Så gå till doktorn eller mejla mig så ska jag ta reda på vad mina tabletter heter, KRAM

 • Evelina Bohman skriver:

  Har också haft problem med acne, och har fortfarande lite. Men har du testat att gå till läkare och visat upp de? För jag gick till läkarn med min acne och fick ett recept utskrivet på ett par starka tabletter som ska hjälpa, kommer dock inte på namnet på dem nu. Men testa att gå till läkarn och se om dem kan hjälpa dig. 🙂

  • oslofru skriver:

   Jo då, jag har varit hos läkaren och jag har provat det mesta.. Men just nu är jag gravid så nu kan jag tyvärr inte göra så mycket åt det 🙁

 • Marina skriver:

  Jag har själv inga problem men min syster har. Jag känner igen henne i det du skriver. Hon begränsade också sig och gör det fortfarande. Fast för mig är hon det vackraste som finns, acnen syns inte för mig. Det är nog så din man också menar. Du är väldigt fin, med och utan smink!

  Fast jag förstår hur du menar, jag hoppas verkligen att det försvinner för dig! Tycker också att du är stark som skriver om det här och även vågar visa bild fastän du inte tycker om att göra det! Du är bra, du! 🙂

 • ulker skriver:

  Tänkt dig, att du fullt frisk människa har en perfekt liten kille och en man som verkligen tycker om dig..!!!tänk bara på din pojke som ser dig som sin störa kärlek hur du än ser ut

 • Carin skriver:

  Jag förstår att det måste kännas jättejobbigt. Hoppas att du hittar produkter som lindrar så att du slipper ha så ont. På The Body Shop så finns en serie för oren hy med Tea Tree. Här i Sverige är dom jättesnälla med att dela ut prover, fråga i Norge om du kan få testa! Lycka till och grattis till ert andra barn. <3

 • Julia Andersson skriver:

  Är nog som du säger, bara acceptera och se om det blir bättre sen. Jag har inte acne så kommer aldirg förstå. Men en sak förstår jag och det är att det krävs sjukt mycket att våga gå ut med detta! Stor eloge till dig!!! Stor kram från Kinna!

 • Ann Forssell skriver:

  Jätte modigt av Dig att visa oss bilder av din acne. Hoppas verkligen att Du snart hittar någon bra kräm, piller eller annat som hjälper Dig.
  Jag förstår att det gör ont, jag har lite psoriasis och även det gör ont.

  Stor varm kram Ann ❤️❤️❤️

 • vanessa skriver:

  Först och främst. Vad grym du är som vågar berätta din historia. Jag har inte haft problem av acne alls. Jag är dock bara 16. Men jag brukat ta cleracil. deras rengörningspaddar är verkligen jättebra! 🙂
  proactive är också något jag har hört bra om!

  men bäst av allt, det skulle jag nog vilja säga att lära sig acceptera sig själv. Hur man än ser ut. Man blir inte älskad av sitt utseende. Man bli älskad av sitt inre. Och som du skriver så verkar du vara en väldigt älskad individ från din familj <3

 • Mizca skriver:

  Du lyckas verkligen sminka dig så dem inte syns – och även om jag kan tänka mig att det är fruktansvärt så är du jättefin ändå.
  Så starkt av dig att gå ut och visa dig under den sminkade ytan. Go girl!

 • Siri skriver:

  Starkt och modigt att dela med dig av detta!

 • Jessica skriver:

  Tycker att du ær så tuff som visar upp och vara ærlig med hur det faktiskt ær. Oavsett hur bra i livet man har det så finns det saker som man tycker ær jobbiga och æven om det ær ytligt så har man rætt att kænna så. Har också problem med acne men inte lika mycket men dæremot så har jag fått en massa mørka pigmentflæckar som blev værre nær jag var gravid. Æven om jag høll mig undan solen så ræckte det med att jag var ute och det ær inte så kul. Vad før smink anvænder du som tæcker så bra?? Jag måste lægga mer tid på att tæcka øver varje dag innan jag går till jobbet æn vad jag skulle ønska och ær alltid på jakt efter bra smink 🙂 Tack!!!

  • oslofru skriver:

   Tack snälla för alla fina kommentarer, peppande och stöttande. Ni är så fina alla läsare! Jag är så glad som har er <3 Jag använder mängder med smink när jag ska ut. Jag har först en foundation från Smashbox, sen concealer från Too faced och sen mineralpuder från ID Minerals.. Flera, flera, flera lager..
   Åter igen, jag är så otroligt tacksam för att ni är så snälla och stöttande! Massor med kramar till er alla <3

 • Anna Lopez skriver:

  Jag hade jättestora problem fram tills jag var 20. Hann äta både antibiotika och roaccutan och idag är jag 24 och har inte sett ett spår av finnar trots att jag inte håller på med massa krämer. Av de hundratals(?) hudvårdsserier jag provar tycker jag att den från Exuviance var bäst. Den är till för alla möjliga hudtyper men gjorde under för min hud. Om jag var du skulle jag nog gå till läkaren och kolla upp dina hormoner efter graviditeten så att det inte beror på någon hormonell obalans. Det vanligaste är att acne börjar i tonåren och i och med att du fick problemen först i vuxen ålder är det nog bra att kolla upp lite noggrannare( om du inte redan gjort det alltså). Starkt gjort att ta upp ämnet. Du är sååå vacker ändå!

 • Anette skriver:

  Hej!
  Jag har själv lidit av en del acne från tidiga tonår till medelåldern. Nu när jag har passerat 50 är det i stort sett borta – men känslig hy har jag fortfarande.

  Att inte torka ut sin hud är viktigt. Många acnepreparat gör det och det förvärrar det hela. Fukt behövs! Och att låta huden vila från smink ibland. Inte tvätta överdrivet heller. Att minska sockerintaget är också ett tips.
  Att fortsätta med Efamol (som jag tipsade om o som du började med) under graviditeten ska ju inte vara farligt eftersom det är naturliga fettsyror – som är bra för huden.

  Kan tipsa om en hudserie för känslig hud som heter La Roche-Posay. Skickar med en länk:
  http://www.laroche-posay.se/Internationellt/sk%C3%B6nhet/start-h.aspx
  Finns att köpa på apotea.se:
  http://www.apotea.se/sok/?q=la+roche+posay

  Vad använder du för mineralmakeup? Man kan vara känslig för ett ämne i det som heter Bismuth Oxychloride.

  Det är syntetiskt pigment som används för sin lysergivande effekt. Kan irritera huden och klia. Väger mycket vilket gör det till ett billigt utblandningsämne.

  Att använda syntetiska makeupborstar är också bra eftersom djurhår kan ge reaktioner på huden.
  Jag själv använder bara mineralsmink utan Bismuth från HH Mineral cosmetics eller Tikei – de produkterna kliar inte på mig.

  Glöm inte att DU är värdefull och älskad för att just du är du! 🙂
  Kram <3

 • Julia skriver:

  jag hat ätit något som heter pantoten och är en typ av b vitamin och den har verkligen hjälpt! Nu får jag bara enstaka finnar nån gång ibland 🙂 värt att testa!

 • Fantastiskt inlägg! Sitter i samma situation som dig, och önskar dagligen att jag hade fått dem att försvinna. Har testat diverse olika produkter från apoteket, samt någon salva som läkaren skrev ut efter att jag varit där. För tillfället äter jag Tetralysal, vilka jag också fått utskrivna av doktorn i flera år. Acnen är inte borta, men vissa dagar blir bättre än andra med hjälp av medicinen. Jag förstår dock precis hur du menar, hur människorna runt omkring inte riktigt förstår, samtidigt som dem påstår sig förstå. Det är inte enkelt att leva med acne, för det trycker självförtroendet och självkänslan i botten varje gång man ser sig själv i spegeln. Men vi får aldrig glömma att vi inte är sämre människor för det ♡ Kramar!

 • Maria skriver:

  Modigt av dig berätta hur det är, jag tror det är jätte viktigt i dagens samhälle att visa hur verkligenheten faktiskt kan varam mycket på internet kan bli så ”perfekt” och vi försöker ströva efter det perfekta livet som vi tror alla har men som antagligen ingen har…..

  Jag förstår att det måste vara jätte jobbigt, jag har själv psoriasis och i perioder väldigt svår sådan, det är jobbigt då det är fläckar på kroppen, kliar, det blir hud och blod i sängen, man känner sig inte alls attraktiv för sin partner även om jag vet att han älskar mig oavsett….
  Sen som du skriver det är även smärtsamt, inte bara ett skönhetsfel….

  Men kom ihåg att du tycker din acne syns och alla ser bara det, men då vi ser andra människor så ser vi glimten i ögonen, skratten, minspelen och personligheten, utseendet är egentligen så liten del av dom vi är, alla Nina vänner är vackra människor oavsett hur dom ser ut, smala, tjocka, snygg hy eller ej, tjockt eller tunnt hår, det spelar ingen roll, utan hur än det är så är det insidan som är det. Viktiga……

 • frida skriver:

  Du är så himla fin, med eller utan acne! låt inte några prickar styra ditt liv. Vad stark du är som orkar visa denna sidan av dig också. massor av kramar

 • Julia skriver:

  Har du provat homeopati? Jag har inte problem med acne men jag har haft problem med eksem och känner andra som haft problem med acne som idag är bra. Kan rekommendera det starkt 🙂

 • Josefin skriver:

  Fint skrivet av dig. Hoppas du hittar något som hjälper mot din acne, kram till dig!

 • Underbara Saker skriver:

  Det är jättebra att äta rätt som du gör och utesluta socker m.m. Ett tips kan vara att prova med kokosolja och utesluta alla andra hudvårdsprodukter. Nästan alla produkter har uttorkande och giftiga ämnen i sig som silikoner, sulfater och alkoholer.

  Jag började med det för några veckor sedan och i början fick jag massor av finnar, utslag och torr hud som lossade när huden renade sig från alla kemikalier (använde ändå dyr hudvård som skulle vara i topp på marknaden) men nu är huden finare än någonsin! Hoppas det blir bra för dig!

 • så jävla starkt av dig att dela med dig!!!!!!! Jag vet precis hur det känns!! Jag har haft acne sen jag var 13 år och för mig var det allra värst när jag ammade. I perioder så kom det som värsta anfallet där kinderna blev fulla med bölder och illröd, såg ut som din hy. Jag har provat allt!!! Jag har provat starka syrebehandlingar, exuviance, md formulations, nourish, mediciner, tabletter, bröstmjölk och till och med grönsåpa. För att hålla min hud i schack har jag märkt att jag måste byta hudvårdsserie ungefär varannan månad, då hinner inte hyn vänja sig och acnen blir liksom inte resistent mot det verksamma ämnet. Men mitt allra bästa tips som jag tycker du ska prova är grönsåpa. Jag vet att det låter konstigt, men det är faktiskt ett helt naturligt medel som är gjort på trädet tall. Det skadar inte huden men torkar ut, använd 2 dagar och du kommer se skillnad. Funkar det lika bra på dig som det gör på mig så kommer du se skillnad redan efter 1 dag. Jag tycker grönsåpan är mest effektiv om jag bara använder den en vecka nån gång ibland. Om huden blir torr måste du återfukta för då kan huden börja överproducera talg igen. Hoppas att det funkar lika bra på dig så att du kan må lite bättre!! Det är ju billigt att prova i alla fall 🙂

 • Sophie skriver:

  Så skönt att du skriver det här, att du berättar. Inte för att jag har eller haft acne, men en kusin och en av min sons kompisar har haft extrem acne, min kusin han har fortfarande, även i 48 års ålder, det har minskat väldigt mycket, men han hade hela ansiktet fullt, lika så sonens kompis … nu har sonens kompis acne blivit mindre, han är 20 år … men det jag ville säga egentligen var hur de har mått av detta, det har de aldrig talat om. Bara att kusinen nästan blev folkskygg för många stirrade (vilket är oförskämt) och sonens kompis försökt dölja det med hoods … får lite tårar i ögonen, för jag tycker verkligen att det är synd och att många människor är så dumma med att fördöma en på ytan och inte kunna se bort ifrån det som ”täcker” det vackra ansiktet. Tycker du verkar vara stark och du är ursnygg måste jag säga,
  Men nu ska jag prova göra din kladdkaka!!!! Se hur det lyckas, då jag misslyckades med den andra bloggerskans recept på fiskgryta … hahaha 😀 😉
  Ha en skön kväll!
  Kram!

 • Josefine skriver:

  Hej! Du kommenterade min blogg för ett tag sen och jag måste få dela min avne historia med dig i hopp om att kunna hjälpa.
  Jag hade extrem acne och gick inte ut, mådde psykiskt dåligt pga att jag bryr mig väldigt mycket om mitt utseende. Jag provade alla krämer som jag kom över, tabletter både utskrivna av läkare och olika ”vitamin tabletter” i alla former .. Jag och min föräldrar som tyckte synd om mig la ner flera tusentalskronor på att egentligen göra min hy VÄRRE! Long story short.

  Det är vad som händer när man mixtrar för mycket med hudens naturliga balans, den rubbas och när den gör de så överproduceras talg och de utbryter acne. Har man acne på naturlig väg som inte vill försvinna så är de tyvärr starka läkemedel som gäller.

  Jag vet att många varnar för detta men när du ansöker hos en hudläkare så avgör dom noga så lyssna inte på vad andra säger.

  Efter 3 år fick jag en remiss när jag hade fått nog
  Jag fick en ruaccutankur för 6 månader, fick vissa biverkningar men som störde inte mig ett dugg när jag såg hur resultatet blev. Idag så har jag den babylenaste huden av alla och inte ens när jag har mens eller somnar med smink så får jag ens en prick.
  Nu är du gravid vilket innebär att du inte får äta den men från och med att du kan så lovar jag dig att den medicinen är slutet på ditt lidande!

  Under tiden kan jag rekommendera hudvårdsprodukter som är så snälla men även effektiva mot huden
  Bio-oil – finns på kicks för 119kr och kommer även behandla ärr som du fått av acnen
  Och avene rengöring för extra känslig hy – finns på Apoteket i en stor vit flaska tar bort smink och räcker huur länge som helst !!

  Lycka till ! Skulle du prova så får du gärna höra av dig om hur det går, vet hur detta känns ! <3

 • Emelie skriver:

  Jag har själv aldrig lidit av acne, nästan aldrig ens en finne har jag haft men jag älskar att du skrivit just detta inlägg, jag förstår hur jobbigt det måste ha varit för dig men som man säger, att erkänna är att börja.

  Du är så himla fin i vilket fall du har smink på dig eller utan, och du är säkerligen en super bra mamma så det är vad folk ska se dig för.

  Verkligen starkt gjort!

  kramar <3

 • Märta skriver:

  Jag förstår att du är gravid och inte kan äta ppiller. Men etfter din graviditet måste jag rekommendera diane ppiller det går ner på djupet inifrån och tar bort all acne och lugnar ner något enormt. Du kommer ju ändå behöva ett skydd sen 😉 skulle rekommendera dig och inte ha ”vanliga ppiller” blir bara värre typ som novluetta och dem. Använd heller inte spiral varken koppar eller hormon. Inte bra för kroppen eller för din hy! Diane gör underverk och du kan nog få dem utskrivna hos en barnmorska i Norge.

  Sen måste jag rekommendera starkt Dermalogicas hudvårdsprodukter!! De är helt fantastiska och huden blir mjuk och acne försvinner.titta in på skincity.se där rekommendera de bästa märkena. Där kan du även göra ett hudtest. Klicka i att du vill ha dermalogica alternativt något annat märke. Börja använd dermalogica!! grymma produkter och snygg förpackningar 😉 Dem är jätte duktiga på dem som har problemhy.

  En annan sak du ska sluta är att äta banan, min läkare sa att det leder till mer acne/finnar. eller iaf trappa ner på det. Varför vet jag inte till 100 %. Även undvika pasta och mjölkprodukter. ( så got)

  Nu går jag även på så kallad laserbehandling för att behandla mina acne och även gamla ärr. Gjort två behandlingar och är supernöjd min hy har ingen acne längre och mina ärr har blekts jätte mycket. Kolla upp om de finns en sånt i Oslo 🙂 laser är super om man har acne och ärr!! det känns ingenting utan är bara ett ljusreflekterande 5 stick i ansiktet som man gör var tredje vecka. Är så himla nöjd att jag började med dessa behandlingar!

  Jag tror verkligen en komibnation på allt när det gäller sin hy, behandla utifrån med laser/ som även tränger igenom under hudlagret, att äta vitaminer/ppiller/kosttillskott och att ha riktigt bra hudvårdsprodukter som man är noga med morgon och kväll 🙂

  använd inte procativ och apotekets produkter!! utslängda pengar.

  Satsa hellre på lite dyrare märken och köp ett helt kit där du har ansiktsrengöring, lätt peeling/skrubb som man kan ta på kvällen, ansiktsvatten, serum och natt och dagkräm.

  förstår att du mår jätte dåligt! min acne har också´jag mått väldigt dålig och nu har jag ingen kvar-.

  Måste även säga att din son är jätte söt och du verkar vara en ritkigt bra mamma och fru 🙂

  Stor kram på dig och trevlig helg <3

 • Camilla skriver:

  Har egentligen inte så mkt att säga mer än… TACK för att du delar med dig <3

 • D. DeMarkey skriver:

  Starkt av dig att dela med dig av såna här grejer. Jag har fått vuxen acne, lite light version och det lilla gör att jag gråter och inte vill gå på event som jag blir bjuden till. Ibland blir dom bättre men sen kan det ploppa upp en massa på samma ställe. Jag kan förstå att om jag mår så av mitt lilla så mår du miljoner gånger värre. Ja du är vacker, men det är en sak att VARA det och KÄNNA sig som det.

  Gå på behandlingar, det finns acne behandlingar, be om remiss för behandling och rätt krämer om du inte redan gjort detta. Det finns många som sett ut som du och fått bra hy, med tex Pauals Choice produkterna eller med Jan Marini som är grymt bra.

  Stort lycka till med huden finaste du!
  Jag gjorde ett hormonprov senast igår för att se om det är hormonrubbning..

 • Linda skriver:

  Fina du! Din acne är en del av dig. Den gör dig fin! Den gör dig unik. Det är inget man tänker på, för du är vacker! Lyssna på din man, han skulle inte ge dig vita lögner du är fin precis som du är! <3

 • Aaa skriver:

  Jag förstår att det är besvärligt! Bra att du tar upp ämnet, vi alla har våra skavanker. Jag skulle rentav avråda från alla möjliga tea tree oils och andra goda välmenande råd… När graviditeterna är avklarade kan du börja med a-vitaminderivat. (hudläkare ver bäst.) Min kusin hade hemsk akne i din ålder, men han är man så graviditeterna har inte varit aktuella. Nu är han 40 och har inte haft några besvär sedan 10 år åtminstone så det kan verkligen bli bättre. Han använde Roaccutan då. En erfaren bra akupunktör kanske kunde hjälpa dig, men kanske är det svårt under graviditeten även det.

 • emma skriver:

  Förstår dig . Jag såg ut så där under hela graviditeten, fast jag hade ju eksem (har) … så nu när wilmer slutade amma fick jag ta kortison spruta för att få det i schakt. Vad har du för smink produkter för att dölja? Jag ser ju ut som en koala fast röd runt ögonen tex i ansiktet . Hade så bra o va roligt med graviditeten :):):)

 • Bea skriver:

  Jag har ofta problem med detta. O då på hela kroppen inte bara i ansiktet. Jag har även en känslig hud o tål inte olja o många krämer m.m Men hittat en rengörings produkt som funkar kanon.
  La roche posay
  Effaclar.

  tvättar morgon o kväll. Men smörjer med helosan på dagen. Bara lite grann. Och inget på natten. Funkar.jag har bättre hy

 • Marie skriver:

  Hej igen! När jag läste det här inlägget ville jag direkt tipsa dig om en omega 3-olja som jag äter som har hjälpt mig med min acne som jag bråkat med sen jag var tonåring. Den är helt otrolig och har även hjälpt min mor bli av med sin psoriasis. Jag är idag 34 år och har finare hud än jag trodde jag ens kunde drömma om och jag vill hemskt gärna hjälpa dig! Hormonrubbningar beror ofta på inflammation i kroppen och den här oljan hjälper till att minska just inflammation och det ingår även ett blodtest så man själv kan se med egna ögon hur dåligt kroppen faktiskt mår innan man börjar äta oljan, och sen se att det blir bättre då man gör ett nytt test senare. Du kan väl skriva till mig om du vill veta mer. Kram!

 • Lina skriver:

  När jag var yngre hade jag också sjukt mycket acne, och var dessutom den enda i klassen som hade det då. Vägrade gå på högstadiebalen pga acnen 🙁 Skämdes i många år över det. Sen började jag tvätta ansiktet morgon och kväll med ACO’s ansiktsrengöring + ansiktsvatten mot fet och finnig hy, och smörjde därefter med en kräm som heter Basiron. Den krämen gjorde underverk, acnen försvann snabbare än vad jag trodde den skulle göra.
  Numer ploppar någon finne upp under mensen men sällan annars! 🙂

 • Liza skriver:

  Fantastiskt starkt gjort av dig! Jag har själv problem med acne till och från, blev stundvis bättre när jag åt p-piller (vilket jag inte kan göra nu då jag också är gravid).
  Mitt problem är hormonellt men det blir bättre med rätt ansiktsprodukter, jag får absolut inte torka ut huden för då blir det värre för mig. Använder mig av ansiktskräm utan olja och ansiktsvatten utan alkohol. och undviker den vanliga fundationen av id. (då den innehåller bismunth) dock innehåller inte den matta fundationen det ämnet. På skincity.se kan du göra en hudanalys och få produkter rekommenderade utifrån dina problem av en hudterapeut. Kan rekommenderas varmt! Gjorde nyligen ett sådant själv och har fått nya produkter som jag redan nu känner skillnad av.
  Lycka till med allt! Stor kram!

 • Linda skriver:

  Jag lider också av problem med acne ibland, sen har jag fått massa ärr i ansiktet efter acne. Mitt problem började då jag satte in p stavar för ett antal år sen, då fullkomligen exploderade det och jag har tyvärr inte lyckats bli av med dem ännu så där 12 år senare.
  Men jag måste säga att du har bra smink som täcker otroligt bra, då jag aldrig har sett det på din hy alls på en endaste bild.
  Nu har inte jag lika mycket som dig, men fy vad jobbigt det är att ha, jag lyckas ibland få som riktiga bölder som blir jätte stora och de gör fruktansvärt ont.
  Ha en fin alla hjärtans dag
  kram Linda

 • Hanna skriver:

  Vad bra att du vågar dela med dig av det som är jobbigt i ditt liv. För mig är det mitt inre som ställer till det. Huden blir ofta sämre vid graviditeter – det är min erfarenhet. Sedan blir det lite bättre igen. Kram

 • Terje skriver:

  Har precis hittat till din blogg. Fajtade själv med acne för några år sedan (är 27 år nu). Fick hjälp av antibiotika + p-piller. Efter acnet var borta gick jag på laserbehandlingar för att bli av med ärren (har några ytliga ärr kvar som knappt syns för de andra, men jag ser dem i spegeln). Tar fortfarande p-piller och acnet är under kontroll (får några enstaka finnar ibland), men helt ärligt är jag rädd för vad som kommer att hända när jag en dag kommer att bli gravid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *