Pojke eller flicka?

Godmorgon på er!

Enda sen jag fick reda på att jag var gravid och började berätta det för folk så har den stora frågan varit.. ”Åå, undra om det är en pojke eller flicka! Vad vill du helst att det ska vara?”

Det är klart att man reflekterar och funderar över vad det är för liten bebis som ligger i magen, men vad jag helst vill att det ska vara tycker jag känns som en väldigt dum och konstig fråga. För det spelar absolut ingen roll för mig vilket kön det är på mitt barn, huvudsaken är att bebisen är frisk, mår bra och blir en lycklig människa.

Men ni som är väldigt nyfikna, vad tror ni att det är? En lillebror eller lillasyster till Filip?

För mig så finns det bara fördelar med båda könen och inga nackdelar. Fördelarna med om det skulle vara en liten pojke är att han kan ärva väldigt mycket från sin storebror. Sen tror jag också att två pojkar leka bäst och eftersom det bara är 21 månader emellan som så tror jag och hoppas jag att dom kan tycka om samma lekar och kommer trivas väldigt bra tillsammans.

Blir det en flicka så får vi köpa massa nytt och fint och det är ju kul det med! Sen tror jag att Filip kommer känna sig som en beskyddande storebror till sin syster, så som min bror var för mig.

Så med andra ord spelar det absolut ingen roll! Vi fick reda på att bebisen var frisk och mådde bra i magen och det var det enda som spelade någon roll för oss!

 

9 reaktioner på “Pojke eller flicka?”

 • pappaledig2015 skriver:

  Tyvärr e det väl så i dagens samhälle att det blivit vanligare att man tar reda på könet. Jag har alltid varit av den åsikten att könet spelar ingen roll, så länge barnet är friskt, precis så som du skriver.

  Dessutom tycker jag att om man tar reda på vilket kön det ”är” så förstör man halva nöjet vid förlossningen

 • Jenny skriver:

  Vi har en liten tjej på ett år och ska ha en till (om allt går bra) i Sept. Känner precis samma men ändå kul att spekulera lite. Skönt att höra att du också är väldigt törstig. Googla det och blev lite rädd att det kunde vara gravid diabetes men har inga andra tecken på det. Lycka till med graviditeten och kom gärna med lite tips om du har några på hur ni ska förberedda lilleman. Är nämligen lite orolig för hur min tjej ska hantera en ny bebis 🙂 Jag bor i England och allt är så annorlunda här så kul att läsa om hur det är i Norge (säkert mycket bättre).

  • oslofru skriver:

   Så kul! Grattis till den lille i magen! 🙂 Jasså? Har du det inte bra i England? Här är det helt fantastiskt och jag är så glad att jag bor i Norge, har ingenting att klaga på! 🙂 Jadu, hur vi ska förbereda Filip måste jag fundera lite på, hoppas att han blir mer förstående när det närmar sig! Men självklart kommer jag säkert skriva om det här på bloggen! Kramkram

 • Celíne skriver:

  Åter igen, grattis. Vad vacker du är med den lilla magen. Skulle inte vilja veta heller om min bebis var en pojke eller flicka.
  Jag är också nyfiken på namn. ^^ Om det blir pojke eller flicka, har ni funderat på namnen? 🙂

 • Det viktigaste är ju såklart att barnet mår bra och jag hoppas att allting går bra för er!!

 • Lina skriver:

  Åå det är ju så spännande med graviditeter! Vad är det för nån som gömmer sig där inne? Är det en tjej eller kille? Vad kommer hon/han att heta? osv.

  Jag tror att ni väntar en till liten kille, jag vet inte riktigt varför men jag fick bara den känslan 🙂 Mysigt oavsett vad det blir såklart!

 • Nenna skriver:

  Men åh, grattis grattis grattis!! Vad kul med en liten bebis till!! Blir nästan lite avundsjuk, men jag ska först lära känna lilla Eso bättre först innan vi skaffar en till…. (även om jag gärna vill ha en liten bebbe till asap!!)

  Ang det där med om det är en pojke eller flicka, det viktigaste är ju om det är ett friskt barn som mår bra, men jag måste ändå erkänna att jag var så nyfiken så med Eso tog vi reda på könet, men inte för att det hade spelat någon roll egentligen vilket av det det var. Med andra barnet tror jag att vi inte ska kolla det för då får det vara en överraskning! Om nyfikna lilla jag kan hålla mig..

 • Nicole Galvez skriver:

  Åh grattis till er! Absolut det viktigaste är att barnet är friskt och mår bra självklart! Jag har alltid velat innan jag skaffade mina (flicka 2år och pojke snart 3 månader) att jag ville ha först en pojke. Men det är nog mer för att jag är äldst och tanken med en storebror var något jag ville i mina unga år. När jag var gravid med min första innan jag visste könet så tyckte jag att det var så mycket roligare att kolla på tjej kläder än killar. Alla volanger och rosa, jag är ju så tjejig. Haha! Och nu med min son så älskar jag att kolla på alla pojk kläder. I slutändan ville jag ha en pojke och en flicka, båda är friska och jag kan inte vara mer än tacksam! Mysigt med en bebis hemma!

 • Sofia skriver:

  Skönt att bebis mår bra, det allra viktigaste ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *