Bebisnamn

Godmorgon!

Idag går jag in i vecka 14 och det blir bara verkligare och verkligare att jag ska bli tvåbarnsmamma för varje dag som går. I natt var Filip vaken några timmar och då låg jag och filurade på bebisnamn. Är det någonting som är svårt att bestämma sig för så är det just vad barnet ska heta. Det är ett viktigt beslut som faktiskt är en väldigt stor del av barnens liv. Vad ska bebisen heta?

Jag tänkte att jag kunde berätta hur vi kom på namnet Filip till vår älskade Filip. 🙂

Från början så var vi helt säkra på att Filip skulle heta Teo. Redan från den dagen som vi fick reda på att vi skulle bli föräldrar så började jag och M googla namn på internet. Vi låg många kvällar och scrollade runt bland namn och fastnade för några flicknamn och några pojknamn. Vi var väl relativt överens över alla namn som vi sa, men det var aldrig något som fastnade förutom just Teo.

Min mamma däremot var oenig och sa att oavsett vad ni döper bebisen till i slutändan så kan det vara bra att ha ett arbetsnamn undertiden den lille ligger i magen. Så hon började kalla min mage för ”Filip” .

Eftersom jag var hemma hos mina föräldrar stora delar av graviditeten, på grund av att jag mådde väldigt dåligt i starten och behövde omsorg och stötte från mina fina föräldrar, så började Filip sätta sig mer och mer.. Men jag och M var fortfarande helt inne på att han skulle heta Teo sen när han föddes.

V.18 så var det dags för första ultraljudet och då fick vi reda på att bebisen i magen faktiskt var en pojke! Det visste vi inte innan, men jag hade det på känn och alla andra också verkade det som. Så det var därför vi var mest inne på pojknamn och det var ju helt rätt. Det roliga var att när vi gick från ultraljudet så tog min man mig i handen och vi var så lyckliga över att allt var bra med bebisen och att det faktiskt var en pojke som vi hade trott hela tiden. Vi satte oss i bilen för att åka hem och då såg min man på mig… ”Tyckte du att det såg ut som en ´Teo´? – ”Näää! Det var en Filip, eller hur?!”

Och så var det bestämt. V.18 efter ultraljudet var vi bombsäkra på att det var Filip som låg där i och det har känts helt rätt från den dagen vi bestämde det. Så tack Mamma som gick och kallade min mage för Filip under dom första månaderna under min första graviditet, du kan verkligen ta åt dig äran! 😉

Så nu då, hur ska vi komma på namn till bebis nr 2? Det blir betydligt svårare, för min mamma har inte kallat min mage för någonting och jag vet inte om det är en pojke eller flicka. Men vem vet, ett namn kanske uppenbarar sig under ultraljudet v.18? Vi får helt enkelt vänta och se!

6 reaktioner på “Bebisnamn”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *