Gnocchi med basilikasås

Idag ville jag laga någonting som jag inte lagat för, nämligen gnocchi med basilikasås och kotlett. Jisses så gott det blev!

Sen jag blev hemmafru så har jag verkligen fått ett större intresse för matlagning. Förr i tiden så gjorde jag alltid samma maträtter, använde samma kryddor och varierade sällan, utan det blev för det mesta pyttipanna, tacos och spagetti med köttfärssås. Men nu har jag ju tid eftersom jag går hemma med Filip så därför har det börjat intressera mig mer att följa recept, prova nya smaker och äta maträtter som jag aldrig tidigare har provat.

Jag tror att min man uppskattar mitt nya intresse och han brukar slafsa i sig middagarna med ett stort leende på läpparna – så det är ju ett bra betyg tycker jag!

Visst känns det skönt att klockan är 17.00 och att solen fortfarande är uppe och lyser? Helt fantastiskt tycker jag och vädret får mig verkligen att må betydligt mycket bättre. Tisdagen är snart över och veckan börjar närma sig helg, vilket innebär att mina älskade föräldrar snart kommer hit! Ni anar inte hur mycket jag längtar efter dom. Det är den största nackdelen med att bo i ett annat land, jag får inte träffa mina föräldrar när jag vill.. Men då blir det i och för sig extra kul när vi väl ses!

 

16 reaktioner på “Gnocchi med basilikasås”

 • Karina Larsen skriver:

  Ser kjempe godt ut! 🙂 Ha en nydelig kveld <3

 • hedvig skriver:

  Åh, det ser riktigt gott ut!

 • Ørkenfruer skriver:

  Det så utrolig godt ut!!

 • Heidi Olsen skriver:

  Åå, så godt!

 • Silje skriver:

  Det så utrolig godt ut!

 • ISA skriver:

  Så skönt med ljusare kvällar, betyder massor :))

 • SOFIA skriver:

  Ååh så gott!

 • K-S skriver:

  Duktigt av dig som vågar prova på nya recept 🙂

 • Lina skriver:

  Mmm, det där såg ju hemskt gott ut! Har du gått efter något recept eller har du gjort det ”ur huvudet” bara? 🙂

  • oslofru skriver:

   Tack Lina! Jag har gått efter recept! 🙂 Men det var lätt som en plätt! Gnocchin köpte jag färdig och kokade efter det som stod på förpackningen, stekte kotlett och såsen gjorde jag så här: Fräs vitlök och lök i olja och smör, tillsätt 3 dl hönsbuljong, tillsätt ca 2dl matgrädde, hacka färsk basilika och låt koka tills det reducerats en del. Sen mixar jag såsen med stavmixer och blandar i det med pastan – Klart! 😉

 • åh vad gott! 🙂 kram

 • cayuda skriver:

  Det ser helt herlig ut! Kunne tenke meg akkurat en slik middag.

  Selv er jeg glad i å langtidssteke koteletter, så jeg liker ikke å steke de på panna. Har du prøvd det? 🙂

 • Kai skriver:

  Jag älskar det Italienska köket, rustikt, enkelt och med fantastiska färska kryddor 🙂

 • Cayuda skriver:

  Ja. Da får du fram det møre kjøttet i en kotelett.

  Du trenger 3 timer.

  Slik gjør du det:
  1. Legg kottelettene i en ildfast form. Krydre etter ønske på begge sider.
  2. La de steke på 125 grader i ca. 1 time. Tilsett vann halvveis over kotelettene og legger små smørbiter rundt om kring i vannet. La de steke i 1 time til.
  3. Skru op varmen på ovnen til 150-175 grader og start med å lage tilbehør. La kotelettene steke i enda en time.

  Slik gjør du det med stekepose:
  1. Legg kotelettene i en stekepose og legg stekeposen på et stekebrett. Krydre kotelettene før du legger de i posen.
  2. La de steke på 125 grader i 2 timer.
  3. Skru opp varmen på ovnen til 150-175 grader og la de steke enda en time.

  Håper du blir fornøyd 🙂

  • oslofru skriver:

   Å tack ska du ha för att du tog dig tid att berätta hur man gör! Det uppskattas verkligen och jag ska se om jag får prova på det nästa gång det blir kotlett här hemma 🙂 Kramkram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *