Innan och efter man fått barn

Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg så har mitt liv ändrats drastiskt sen den dagen jag fick barn, eller egentligen sen dagen jag blev gravid första gången och det tänkte jag att jag skulle dela med mig av till er.

Det är lite kul att få veta för er som inte har barn, hur livet faktiskt ändrar sig! Själv trodde jag att jag skulle vara exakt den samma personen, göra samma saker som tidigare, bara det att jag skulle ha en bebis i hemmet. Men så blev det inte riktigt..

Jag märker nu när jag ska sitta och radda upp skillnader i livet från förr och nu att det är lite svårt att förklara. Men det jag tidigare trodde var viktigt har jag insett nu bara var ytligt och egentligen väldigt oviktigt!
Jag vet inte hur många tusenlappar jag la varje vecka på att se ut som jag gjorde. Jag hade akrylnaglar, spraytan, extensions, gjorde silicon, läppförstoring, sminkade mig alldeles för mycket, köpte nya klänningar och skor till varje helg, gick inte ut utan lösögonfransar och var alltid megafixad. Det lustiga med allt är att jag inte ens var snygg! Nu när jag ser tillbaka på hur jag såg ut så inser jag att jag såg helt jäklig ut och jag kan inte förstå hur jag kunde se mig i spegeln och tycka att allt det där spacklet gjorde mig vacker?
Det är konstigt hur synen på en själv och på livet kan förändras med åren, men det är väl det som kallas ”att växa upp”. Dock tror jag att min man räddade mig och om jag inte hade träffat honom så vet jag faktiskt inte om min syn på livet hade ändrats så som det har gjort. Min man fick mig att inse att jag var vacker som jag var och jag började sakta men säkert acceptera mig själv. Jag slutade fixa naglarna, färgade håret till min naturliga färg, kastade lösögonfransarna och började helt enkelt se mig själv ur min mans ögon.
Visst var vi mycket ute och festade tillsammans i början när vi dejtade och våra liv var rätt så vilda om jag ska vara ärlig, men från den dagen vi bestämde oss för att skaffa barn så har det varit noll alkohol och ett betydligt lugnare liv.
Jag trodde aldrig att jag skulle få sova så lite som jag gör nu när jag är mamma och jag trodde aldrig att mina helger skulle gå ut på att sitta på soffan och halvsova framför På spåret. Men livet förändras och tack och lov så har mitt förändrats till det bättre och jag kunde inte varit mer nöjd över hur allt har blivit.
Nu ser jag fram emot att få träffa bebis nr 2 och se om livet förändras ytterligare. Får jag sova ännu mindre då? Kommer jag bry mig ännu mindre om hur jag ser ut, eller vad kommer egentligen bli skillnad med att vara mamma och tvåbarnsmamma? Det återstår helt enkelt att se!
En sak som jag tänkte på är att många par sitter och funderar på om dom ”är redo” eller inte att skaffa barn. Man är aldrig redo och man kommer alltid att komma på hundra tals med ursäkter till varför man inte skulle skaffa barn som tex jag är inte klar med min karriär, jag vill kunna gå ut när jag vill, jag vill kunna göra vad jag vill när jag vill, jag vill inte bli tjock, jag vill kunna träna, jag vill resa osv osv.
Men, som min pappa sa till mig när jag var osäker – ”Älskar du M och vill ha barn? I så fall ska ni skaffa barn, allt annat kan vänta och allt annat löser sig!”.

 

Och visst har det gjort det! Att skaffa barn är det bästa vi kunde gjort och allt det där som jag trodde var viktigt för mig förut spelar inte längre någon roll! Så allting löser sig verkligen och jag kan lova att skaffa barn och bli mamma är det finaste man kan få vara med om! Starkare kärlek finns inte och enligt mig är familjelivet meningen med hela livet.

11 reaktioner på “Innan och efter man fått barn”

 • Aaa skriver:

  Haha, jag gillar din ärlighet.

 • Emelie skriver:

  Det här är faktiskt några saker jag har tänkt på när det kommer till att skaffa barn, mina kompisar snackar om att dom vill hinna resa, festa och utforska ALLT innan dom skaffar barn men jag är redan less på festa (och jag är liksom bara 16 år), jag vill också resa men jag vill även resa med mina barn så just nu längtar jag tills gymnasiet är slut och jag faktiskt har möjlighet att skaffa barn trots alla förändringar som sker när man gör det

 • Mimmy skriver:

  så fina ni är 🙂

 • Il skriver:

  Men du har ju silikonbröst – blir dom också förstörda av amning?

  • oslofru skriver:

   Hehe ja det med brösten är lite trist, men sånt är livet! 😉 Il – jo, jag har silicon och tyvärr så hjälper inte det, jag hade C-kupa innan jag blev gravid, Stor F-kupa när jag ammade och nu har jag en lite mer hängig C-kupa tyvärr. Eftersom jag gick upp så många storlekar så töjdes ju huden och det har inte dragit sig tillbaka :/ Surt, men nu ska jag ju snart amma igen så då hoppas jag brösten växer! 😉

 • emma skriver:

  Haha älskar din blogg . Det om brösten stämmer ju verkligen in på oss mammor ;p men vad gör de när vi har våra vackraste juveler 🙂

 • Marit Pearl skriver:

  Bra forandring! Viktig å leve livet også før man slår seg til ro. Alt til sin tid. Har vokst opp med hunder og hatt egen. Det er fin erfaring i forhold til omsorg og ansvar. Hører de fleste si at livet får en helt ny mening når man får barn. Gleder meg til den tiden med familie. hyggelig å passe og være med andres barn. Viktig å være klar. Og best med to om ansvaret. Stå på =D

 • Amanda skriver:

  Fast pengar har väl ändå en väldigt stor betydelse i ditt liv då du faktiskt kan vara hemmafru genom din mans pengar? Jag tror säkert att du hade jobbat som alla andra om han var en ”vanlig Svensson” men visst är nog ert liv lite enklare med mer pengar?

 • Rode skriver:

  Vad härligt inlägg! Livets alla kontraster och vändningar är allt bra häftiga ändå 🙂

 • Niklas skriver:

  Det är häftigt hur allt så snabbt kan förändras. Har en dotter på 18 månader och väntar en son till sommaren. Det häftigaste är ju faktiskt att man insett ”meningen med livet”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *