Barn som slår sig

Godmorgon!

Jobbiga nätter resulterar ofta i sovmorgon för mig som tur är. Stackars min man dock som är uppe med Filip på nätterna och sen måste upp tidigt till jobbet. Jag har det för bra helt enkelt som i alla fall får tillräckligt med sömn.

I alla fall, idag är det helt fantastiskt fint väder ute så nu hoppas jag att solen smälter bort all snö fort som tusan så att vi kan plocka fram utemöblerna och börja vara mer ute på verandan. Hade vi inte haft snö där nu så hade jag lätt velat dricka min kopp te ute. Men än så länge så får vi vara inne och det är inte så dumt det heller, med den utsikten vi har!

Min lilla dåre till son har blivit extremt klumpig och oförsiktig och jag känner mig mer och mer som en slarvig mamma som inte håller koll. Han springer ju från ena sidan rummet till andra på nolltid och lite då och då så trillar han och slår sig i något. Nu på dom senaste dagarna har han lyckats slå sit i huvudet tre gånger och som ni kan se så är hacket i pannan hans senaste bevis på att han är lite galen.

Är det normalt att barn blir mer och mer oförsiktiga och slår sig mer och mer, eller borde jag springa efter honom mer? Jag tror i och för sig inte att det skulle hjälpa eftersom det är svårt att förutse just när han trillar, men jag får riktigt dåligt samvete varje gång jag hör honom skrika ”Aaaaaj, aaaj, maaammmaaaa!” Än så länge så har det bara varit småsår, men tyvärr gör det ju lika ont i mammahjärtat ändå.

Som tur är så går det över rätt så fort jag tar upp honom och tröstar han. Vi får hoppas att detta bara en period som går över och att han inser att han måste vara lite mer försiktig så att han inte ska trilla och slå sig.

Min lilla söta vilde. 🙂

7 reaktioner på “Barn som slår sig”

 • Nadja skriver:

  Förstår att man känner sig som en dålig mamma när ens barn slår sig :/ Men alla barn slår sig under sin uppväxt och det har inget med uppfostran att göra tror jag 🙂 Jag har adhd och var extremt klumpig som barn, haha! Men även barn utan diagnoser är såklart klumpiga & busiga och olyckor sker! Man får se till att inte ha vassa kanter på möbler eller köpa ”kantskydd” 🙂
  Så känn inte att du är en dålig morsa, alla barn slår sig, vissa mer än andra!

  Svar på kommentar; ÅH! Tack så jättemycket för dina fina ord! <3 Bilderna är tagna med mobilen bara och redigerade i gratisprogrammet Pixlr Editor men jag har en systemkamera också, den är dock gammal & sliten så kommer köpa en ny så fort jag blir rik ^^ Men jag älskar att fota & redigera bilder, är så himla kul! <3

 • Amanda skriver:

  Brukar din man även ta nätter ibland även fast han jobbar så mycket? Eller har ni nåt slags system? Jag vet att du har skrivit om det innan men jag kommer inte ihåg i vilket inlägg 🙂

  • oslofru skriver:

   Mamma – Tack för tipset! 😉
   Johanna – Jo jag har förstått att det verkar vara vanligt att barnen slår sig, men uff, det är så jobbigt och jag skulle önska att han aldrig trillade 🙂
   Amanda – När jag ammade Filip (första 6 månaderna) så tog jag honom varje natt, för då var det liksom ingen vits för min man att gå upp. Sen efter allt ammande så var jag så trött så då började vi hjälpas åt när Filip vaknade på nätterna. Nu, sen jag blev gravid så har jag varit så trött och illamående så då har min man tagit honom varje natt, trots att han ska upp tidigt och jobba. Vi har inget system eller regler som vi följer, utan vi hjälps åt och gör så gott vi kan när vi kan. 🙂

 • Johanna skriver:

  Att barn trillar och slår sig är nog näst intill omöjligt att undvika, jag tror det är en del av livet som de måste gå igenom för att lära sig. Trots att det svider i mammahjärtat. Min lillebror slog upp ett stort jack i pannan två gånger när han var liten och sprang in i hörnet på soffbordet, så illa att han fick åka in och limma och tejpa. Så jag har sagt att innan Alma börjar gå så ryker vårt fyrkantiga soffbord och ersätts med ett runt!

 • Mamma skriver:

  Jag vet att du inte läser böcker men du kanske borde börja med en bok om barns utveckling. Det är fullt normalt att en 1-åring slår sig och är lite allmänt klumpig.

 • Ditte skriver:

  Det är precis som det skall vara; barn i ettårsåldern upptäcker världen/närområdet hemma och skaffar sig nya kunskaper och erfarenheter och det är viktigt att de får prova sina vingar och få nya erfarenheter.
  Kanske finns det också någon öppen förskola/barnehage ni kan gå till där Filip också kan leka och samverka med andra barn. Just i den här åldern leker barn ofta bredvid varandra men har ändå stort utbyte av andra.
  Så låt homon fortsätta att upptäcka även om han slår sig. (Inom rimliga gränser förstås.)
  Kram!

 • VÄDER under ONSDAGEN får Götaland och Svealand lättande molntäcket och efterhand rätt soligt väder. I södra Götaland dock risk för byar av regn eller blötsnö. Över Norrland här och var snöfall som avtar under dagen och följs av långsamt minskande molnighet. Från runt 5 plusgrader i söder till några minusgrader i fjällen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *