Äppelpaj

När man är gravid så händer det att suget efter något sött är så stor att det inte går att motstå. Så då är det bara att öppna skafferiet och se vad man kan göra för att dämpa sötsuget och idag lyckades jag skrapa ihop till en fantastiskt god äppelpaj med massor av god kanelsmak och knäckig smuldeg.

Det är så lätt att laga smulpaj tycker jag och det är nästan omöjligt att göra fel. Först skär jag äpplen i små bitar och lägger dom i en form med lite socker och kanel. Sen tar jag en bunke och blandar ihop ca 150g smör, 2,5dl vetemjöl, 2,5dl havregryn, 1dl socker och lite vaniljsocker efter smak och behag. Sen strör jag över degen över äpplebitarna och slänger in i ugnen på 220grader i ca 20 minuter – Voila!

Filip sover middag så jag funderar på om jag ska sätta mig och måla lite grann. Jag är lite inne på abstrakt konst för tillfället och känner mig motiverad till att få till en fin tavla med en lite annorlunda teknik. Jag kan visa er sen hur resultatet blev så får vi se vad ni gillar mest, mina naturmålningar eller mina abstrakta.

Gaaaah, jag är så glad! Måste bara få säga det, för imorgon kommer mina föräldrar hit + det är sol + jag mår så jäkla bra om dagen! Illamåendet är borta, jag har otroligt bra matlust, jag känner mig inte trött längre, min acne börjar försvinna och jag känner mig bara superlycklig, fräsch, fin och frisk!! Tjohoo, Livet leker!

 

11 reaktioner på “Äppelpaj”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *