Finbesök

Godmorgon!

Idag fick jag sitta rätt så länge och njuta av min kopp te framför bloggen och mailen innan Filip bestämde sig för att han ville gå upp. Dock höll han min man vaken en bra stund på natten, så det var väl därför han kunde sova så här länge.
Jag har märkt att det är en del som undrar över min och min mans rutiner och ”regler” när det kommer till Filip och det är rätt så enkelt – vi hjälper varandra när det behövs. Jag tar självklart hand om Filip när jag orkar och jag tycker att jag borde för att min man är sliten och behöva sova och M gör tvärt om mot mig. Den senaste tiden har M fått ta väldigt mycket ansvar just för att jag mådde dåligt i början av graviditeten. Men nu mår jag mycket bättre och går också upp med Filip på nätterna. Sen när det kommer till andra sysslor, som att byta blöja så tar jag alltid bajsblöjorna eftersom min man avskyr det. Jag matar nästan alltid Filip bara för att det har blivit så osv osv. Så vi gör helt enkelt det som passar oss som föräldrar bäst och vi behöver inte sätta några fasta regler eftersom vi känner efter och tar det som det kommer.

Hoppas att det gav svar på era frågor angående hur vi har delat upp ansvaret. 🙂

Idag kommer Filips mormor och morfar hit! Jag har försökt förklara för lilleman vad som ska hända idag men jag vet inte om han förstår mig, men han är glad i alla fall och klappar händerna, så det är ju ett gott tecken!

 Denna bilden är tagen sist Filip fick träffa sin morfar. Som ni ser så tycker dom väldigt mycket om varandra och därför är det extra kul när dom kommer på besök eller vi besöker dom. Jag har säkert nämt det tusentals gånger, men det är nog det värsta med att bo i ett annat land. Att inte kunna träffa sina föräldrar när man vill.. Och det är nästan ännu värre nu när man själv har barn och vill visa upp sin skatt, samt ibland få lite hjälp. Den hjälpen har vi varit tvungna att klara oss utan och visst har det gått bra, men i början när Filip kom så var det många gånger som jag satt och stortjöt rakt ut för att jag kände att jag behövde mina föräldrar.

Men sånt är livet antar jag. Man får offra än del för att få en annan. Idag kommer dom i alla fall hit och det ska bli fantastiskt kul! Jag måste dammsuga och plocka bort alla tusentals av Filips leksaker som ligger utspridda i hela huset och den är det fint här och fritt fram för gäster att komma. Vi ska hämta mamma på flygplatsen vid tre tiden och sen kommer pappa med bil lite senare. Åååå så skoj! <3

5 reaktioner på “Finbesök”

 • Il skriver:

  Vad omoget att inte kunna ta hand om en bajsblöja, herregud! I övrigt låter det väl sunt att ni delar det sinsemellan.

  • oslofru skriver:

   Hehe, han kan såklart, men eftersom jag inte har något ont av det så gör jag det gärna för han så att han slipper. Bajs är inte det mysigaste i världen, så det får man väl bara förstå att det är lite känsligt för vissa. 🙂

 • cindy skriver:

  så utrolig kos!!

 • mamma i Rom skriver:

  Vad roligt med besók! Vi har ocksa haft besok i veckan och inget gar upp emot att spendera sin tid med familjen även om de är lite jobbigt sen när de maste aka igen och man inte kan láta bli att frága sej själv varför man máste bo sá lángt ifrán varandra!?! Kram Elin

 • maris skriver:

  Vi bor i samma land som min mamma men det är ändå fyra timmars bilfärd dit. Så det är inte alltid att det blir bättre av att bo i samma land. 🙂 Men som tur är har vi också besök i helgen 🙂 Det är alltid lika roligt.

  Min mans familj bor i Österrike så det blir ännu längre :/ Däremot tycker jag ibland att det känns som om man får bättre kontakt. Men får helt enkelt anstränga sig lite mer, om du förstår vad jag menar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *