Håll formen under graviditeten


Idag är jag och min lilla älskling ensamma hemma hela dagen, hela kvällen och långt inpå natten. Min man ska på jobbmiddag och är inte hemma fören den är slut såklart, så då blir det bara jag och lilleman tillsammans idag. Det är strålande sol ute och riktigt varmt, så vi har varit ute på altanen nu på förmiddagen och lekt lite grann. Filip ska snart sova middag och då får jag en ledig stund för mig själv, vilket känns lite skönt när man måste vara igång och leka och hålla igång annars. Sen när han vaknar igen så tänkte jag att vi skulle ut med nya vagnen och gå en långpromenad. Jag känner verkligen att jag vill hålla formen nu, även fast jag är gravid.

Förra gången jag var gravid så tänkte jag ”Å, nu kan jag äntligen passa på att äta vad jag vill, jag kommer ändå bli stor så då gör det ingenting om jag blir lite extra stor!” Jag vet att det är tokigt att tänka så, men det gjorde jag och vips så gick jag ju upp nästan 20kg också. Denna graviditeten är jag mer medveten och jag har ingen lust att bli onyttig och otränad bara för att jag bär på en bebis – snarare tvärt om! Jag vill äta nyttigt och hålla igång så gott jag kan för att bebisen ska må bra och så att jag ska känna mig fin och också må bra. Eftersom illamåendet är borta så finns det inga ursäkter längre! Nu ska jag gå ut och gå minst en gång om dagen och helst träna lite lätt med vikter i alla fall en gång i veckan, så att jag får behålla en del av mina muskler.

Jag är såklart mån om mitt utseende och vem har sagt att man måste gå ner sig fullständigt under en graviditet? Jag tycker att det är vackert att vara gravid och jag är stolt över min växande lilla mage. Men bara för att magen växer så betyder inte det att allt annat också måste göra det! 😉

Sen är det ju faktiskt en hel del träning att hålla igång med min son på dagarna. Han har blivit så lekfull och sprallig så man får inte många lugna stunder på en dag vill jag lova.

Nu ska vi äta lite lunch tillsammans innan det är dags att sova middag. Kramkram

4 reaktioner på “Håll formen under graviditeten”

 • Jenni skriver:

  Bra inlägg!
  Det är många som säger att det inte är bra att träna när man är gravid, men det är bara påhitt. Det är nog mer snarare tvärt om, det är bra både för en själv och för bebisen att hålla igång 🙂

 • ida skriver:

  Viktig å være i aktivitet selv om man er gravid. Så flink du er 🙂

 • Anna Lopez skriver:

  Jag gick upp nästan 40(!) kilo min första graviditet. Var svullen som tusan och fick högt blodtryck. Min andra graviditet gick jag inte upp ett gram. Mådde som en prinsessa. Ut kom en bebis på 4 kilo och jag vägde 10 kilo mindre än innan jag blev gravid så gå upp i vikt behöver man inte göra:)

 • elenoree skriver:

  Jag är gravid med vårt första barn och är också noga med att röra på mig, minst 30 min (men oftast 60 min eller mer) promenad blir det. Underlättar iofs när man har en liten hund som måste ut 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *