Barnarbete – Veckans åsikt

Jag hatar barnarbete. – Barn har ingen känsla för kvalitet!

veckans_asikt

Skämt åt sido! Herregud, hata barnarbete – punkt slut. Jag ryser i hela kroppen när jag läser om alla artiklar som handlar om att H&M skulle vara inblandade i något så hemskt som att låta barn arbeta för att göra deras kläder.

På dagensarena kan man läsa en artikel där dom skriver ”Barnarbete, sexuella trakasserier och påtvingad övertid i Kambodjas textilfabriker, avslöjas i ny rapport från Human rights watch. H&M är en av fabrikernas största beställare.”

Jag tänker bara på min egen son och tanken på att någon skulle tvinga honom att jobba när han bara är några år gammal får mig att bli alldeles tårögd. Sen att de som jobbar dessutom blir illa behandlade och till och med sexuellt trakasserade är för mig fullständigt obegripligt och oacceptabelt! Det är så hemskt att jag inte finner ord och att läsa detta om H&M (vilket heller inte är första gången) får mig faktiskt att motstå från att fortsätta shoppa därifrån.

Jag tycker det är viktigt att vi i väst tar vårt samhällsansvar och stötta organisationer som Human rights watch. Vi borde visa alla klädkedjor som förknippas med barnarbete, så som H&M, Cubus osv, att vi inte tolererar barnarbete.. Och i mina ögon är faktiskt inte ”försöka” gott nog! H&M är ett miljardföretag som både har pengarna och resurserna att besöka deras leverantörer och underleverantörer för att kolla att alla arbetsförhållanden är enligt deras krav.

barnarbete

Bild lånad från dagensarena.se

H&M -Mycket snack, liten verkstad om ni frågar Oslofru!

_________________________________________________________________________________

Från och med idag kommer jag att starta ”Veckans åsikt” här på bloggen.

Det är ett tema där jag tänker ta upp något ämne som jag har en åsikt om och där även ni läsare kan få tycka till och skriva vad ni har på era små hjärtan. Om ni har önske om ett tema som ni vill att jag ska skriva om så kan ni antingen slänga iväg en kommentar, eller maila mig på [email protected] så får vi se om jag tar upp just Ditt tema nästa gång! 😉

6 reaktioner på “Barnarbete – Veckans åsikt”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *