Första sparken

Gissa vad som hände mig precis? När jag satt ner efter att jag ätit så kände jag den första lilla sparken i magen! Helt otroligt, jag blev så förvånad och glad på samma gång och förstod först inte om jag kände rätt.. men så kom en till! och en till!gravid_vecka_for_veckaJag var lite orolig här om dagen för att jag inte känt mig särskilt gravid. Jag mår precis som jag brukar göra när jag inte är gravid och jag har inte haft några direkta gravidtecken, förutom att magen växer. Men nu så, nu vet jag att det lilla livet i magen mår bra och lever där inne och det är en helt obeskrivligt fantastisk känsla vill jag lova!

gravid_v_17Min mage har jämnat ut sig mer nu och är inte så plutig längre, utan snarare jämnt fördelad över hela magen. Min navel ha klättrat upp några decimeter och jag känner egentligen inte igen min egen mage när jag ser på den. Tack och lov för mammabyxor säger jag bara! 😉

Jag är så lycklig och allt går så bra nu med allt. En sak som är lite jobbig dock är att vi inte har ultraljud förän 13 april och den väntan på att få se bebisen är enorm. Jag vill så gärna veta om det är en pojke eller flicka där i nu och jag vill börja förbereda och greja här hemma för den nya bebisen, köpa kläder och allt som hör där till. Men en månad går fort och snart så är vi där.

Förresten, kika in lite senare så lovar jag att jag ska lägga upp bilder på bilen. Min man har den till jobbet idag, men när han kommer hem så ska jag fota lite så ni får se! 😉

17 reaktioner på “Första sparken”

 • Johanna skriver:

  Hej!
  Fantastiska bilder, älskar gravidmagar – längtar så till dess att det blir min tur <3

  Jag har en liten fråga ang. att flytta till norge, är det mycket jobb med pappersarbete etc? Min pojkvän är nämligen norsk och jag skulle verkligen vilja flytta dit 🙂

  Kram Johanna

  OSLOFRU SVAR: Hej Johanna! Klart du ska flytta till Norge! 🙂 Klart det är lite pappersarbete, men det finns massor med hjälp att få när man är svensk och flyttar till Norge. Har en du en pojkvän här så kan han ju säkert hjälpa dig en massor också. Så spännande! 🙂 Bara att fråga mig om du har några funderingar! Kramar

 • Linda skriver:

  Åh va roligt med sparkar. Även om jag redan har en 7 månaders så blir jag sugen på en till bebis redan nu 🙂

  OSLOFRU SVAR: Hihi, så kände jag med när Filip bara var några månader. Vi ville ha barn tätt så det är ju bara att köra på! 🙂 Finns inget bättre än bebislycka. 🙂 Kramar

 • Veronica skriver:

  Åh vad mysigt med de första sparkarna. Det kan jag sakna ibland <3

 • Marika skriver:

  Åh vad mysigt

 • Carro skriver:

  Åh så mysigt 🙂

 • Angelica skriver:

  Ååh vad mysigt!!
  Saknar min mage och alla rörelserna <3

 • Cicci skriver:

  Åååh vad häftigt!:D

 • Madde skriver:

  Grattis!!!! Så mysigt med de första sparkarna och när man börjar märka av bebis i magen

 • BabyPeaches skriver:

  Vad vacker du är!

 • Niklas skriver:

  Min fru är i vecka 22 och tjatade också om att hon inte hade känt sig gravid. Men för nån vecka sen så började det sparka. Fick dock se på ultraljudet att moderkakan ligger fram så det är därför man inte känner så mycket.
  Spännande men jobbig väntan på att få se om det blir en flicka eller pojke!

 • Andreas skriver:

  Grattis Grattis. Härligt när dom hör av sig 😛 om du förstår hur jag menar 🙂

 • annelie skriver:

  Åh mysigt! Längtar tills jag känner dom första sparkarna. Jag är gravid med mitt första barn och går in i v.15 idag så för mig lär det dröja! 🙂
  kram

 • Matilda skriver:

  Åh vad kul med en till liten knort! Grattis 😀

 • Liv Digre skriver:

  hej hej! mysig blogg du har, du har ju även vart inne på min och kommenterat så var bara tvungen att kika in, som du vet är jag också gravid och jag misstänker att både du och jag är i samma vecka jag har Bf 27 augusti 2015, går in i vecka 18 på fredag, när har du Bf? Vill mest säga grattis till sparkarna jag väntar fortfarande på mitt lilla tecken där inne, jag är också väldig orolig att jag inte känner nått ännu då detta är mitt andra barn. ha det mys /Liv

 • Mamma Malin skriver:

  Åh, vad härligt. Jag kände mina ganska sent med Charlie eftersom jag hade moderkakan i framvägg men hoppas på en annan situation med nästan. Längtar redan efter att bli gravid igen 🙂

 • estefani skriver:

  Åh vilken fin mage. 🙂 Hoppas du får en fantastisk dag. <3

 • Linda skriver:

  Hej då livet kommit emellan så har jag inte hunnit kolla in alla mina vanliga bloggar och därför totalt missat detta! 🙂 Så grattis grattis!! 😀

  //Linda

  OSLOFRU SVAR: Hihi, nejmen tack snälla du! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *