Fokus på livskvalitet

Det är så många som skriver till mig, dagligen, att dom tycker att det är så konstigt att jag kan ”leva på min man”. Det är kommentarer från höger till vänster och det är väldigt många som har svårt att förstå sig på hur jag kan leva som hemmafru. Bidrar jag ingenting? Hur kan jag leva på min mans lön? osv osv..

familj

Det som ingen verkar förstå är att vi har valt att leva detta livet som vi gör. Det är ingen som tvingar mig att vara hemma, utan det är någonting som jag och min man har kommit överens om och någonting som vi tycker passar oss och våran familj bäst. Och när det kommer till ekonomin så behöver ni inte bekymra er – vi klarar oss så det räcker och blir över! 😉

familj

Jag fick en kommentar av en tjej igår som sa några extremt kloka ord som jag bara måste dela med mig av: ”Ser det absolut inte som att jag lever på min mans lön utan vi lever på en lön med fokus på livskvalitet.”

Wow säger jag bara, jag kunde inte formulerat det på ett bättre sätt. Det är exakt så vi känner! Tack vare att jag inte har ett 8-17 jobb så har jag möjlighet att vara hemma och ta hand om våran son. Jag tar dessutom hand om vårt stora nybyggda hus, (som för övrigt är ett heltidsjobb i sig!), jag lagar mat till min man varje dag när han kommer hem, jag ser till att tvätta, städa och fixa här hemma så att vi ska ha det så bra som möjligt den lediga tiden som vi har tillsammans. På så sätt anser vi att vi får en fantastisk livskvalitet!

Om jag skulle jobba så hade antagligen huset förfallit och all den lediga tiden vi hade haft tillsammans hade gått ut på att göra allt det som jag annars hinner med på dagarna när min man är på jobbet. Det blir mer stress och jobb när man är hemma tillsammans och man får mindre tid till att umgås, bara vara och göra det som gör oss lyckliga.

Jag har så svårt att förstå hur någon kan tycka att det är konstigt att vi valt att leva så här?

Dessutom tror jag att Filip får en otroligt trygg, fin och bra uppväxt hemma med mig. Jag är med honom 24/7 under hans första två år, vilket jag är oerhört tacksam över. Föräldrar som tvingas lämna barnen på dagis från att dom vaknar på morgonen till femtiden på kvällen får ju bara umgås med sina barn några få timmar om dagen. Det kan inte vara så kul? Jag menar, då missar man ju barnens uppväxt första åren och barnet får spendera mer tid med dagispersonalen än med ens föräldrar.. Så att vara hemmafru är en enorm stor fördel för jag får umgås med mitt barn alla dygnets timmar.

Jag pratade med en annan bloggerska igår, Natali, som har exakt samma ”problem” med folk som lägger näsan i blöt och inte förstår sig på hur hon har valt att leva sitt liv med sin fantastiskt fina familj. Hon har inte bara ett barn att ta hand om, utan fyra. Dessutom har hon, som vi, ett stort hus att pyssla om, samt en väldigt stor och väl uppdaterad blogg. Det är jobb nog om dagarna kan jag lova er! Ni kan besöka hennes blogg här: natalis.se om ni vill läsa mer om Natali och hennes underbara vardag.

Så att höra så ofta att vi hemmafruar inte duger, att vi lever på våra mäns pengar och att vi inte gör något vettigt på dagarna tycker jag är helt absurt och något som jag väljer att inte lyssna på längre. Jag vet att vi är viktiga för våra familjer och det är tack vare oss hemmafruar som livskvaliteten med våra familjer ligger på en så hög nivå. Vi lever drömlivet som så många strävar efter att få leva och det är ingenting jag tänker skämmas över och försvara för er som inte förstår sig på det.

familjJag är oerhört tacksam, stolt och lycklig över det livet vi lever och jag skulle inte byta bort det mot någonting i världen. Jag säger det igen för en sista gång : Vi har valt att leva på en lön – med fokus på livskvalitet!

35 reaktioner på “Fokus på livskvalitet”

 • Bra skrivet! Självklart gör var och en det som passar ens egen familj bäst. Men sen tror jag också det är viktigt att tänka från det andra perspektivet. De som inte har möjlighet att välja denna modell utan måste ha barnet på förskola, de ska inte känna att de ”missar barnets uppväxt”. Så behöver det inte alls vara! Jag har haft alla mina barn på förskola men jobbat deltid i perioder. Sen får man ha kvalitetstid den övriga tiden!

 • Anette skriver:

  Var och en har rätt att göra vad som passar dem bäst. Dessutom går man igenom olika faser i livet. Du hinner nog med att jobba också. Ta väl hand om din familj.

 • Det är ert val att ha det så, förstår inte varför en del skall lägga sig i det… är det den kända avundsjukan?
  Jag tror att det finns kvinnor med barn där ute som önskade att de kunde leva så här med att vara hemma med barnen, men det är inte alltid möjligt av ekonomiska skäl.
  Har inga barn men nog skulle man allt vilja vara med sina barn om inte ha ett halvtidsjobb så man kan vara mer med barnen…

  Jag är delvis uppvuxen med mamma hemma. Inte som liten men från det jag började första klass men min bror som är 5 år yngre hade tur att vara med mamma hela dagarna.
  Jag tycker det var gott att ha mamma hemma när man kom hem från skolan. De valde att göra så när de byggde hus på landet och min pappa hade ett vanligt verkstadsjobb så vi hade inga rikedomar med pengar men i kvalitetstid med varandra istället…
  Blev att mamma och pappa startade en kennel hemma sen, så hon hade att göra när vi var i skolan….
  Oj blev en lite utsvävning… men som sagt lev så som ni tycker passar er bäst. Kram

  OSLOFRU SVAR: Så underbart att få så mycket tid tillsammans med sin mamma. 🙂 Tack för din kommentar och kram på dig! 🙂

 • Carro skriver:

  Det finns så mkt bittra och avundsjuka människor i världen! Hade mer än gärna varit hemma med mina barn längre om vår ekonomi hade klarat det. Men som tur är kan jag börja senare och mannen slutar tidigt så det blir inte så jätte många timmar på förskolan 🙂
  Men nu är jag hemma med våran 10 veckors och njuter för fulla muggar 🙂

 • Tycker ni ska göra det som känns bäst för er familj men kan på ett sätt förstå de som inte har möjligheten att vara hemma länge med sitt/sina barn. Förövrigt tycker jag ni verkar ha ett fantastiskt hus 🙂

 • Pernille skriver:

  Herlig blogg! Ha en fin dag videre! 🙂

 • MJ skriver:

  Jag kan inte låta bli att fundera hur du INTE kan vilja ha egen inkomst? Pensionssparande, egna besparingar, frihet att kunna känna att det är DINA pengar.. och på ett sätt blir du ju beroende av din man. Vad händer om din man skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka? Självklart får ni göra hur ni vill – vi är alla olika – men själv skulle jag aldrig göra mig beroende av en karl på det sättet.

  OSLOFRU SVAR: Jag förstår att du har svårt att förstå. Bara för att min man fysiskt går till ett arbete och får en lön varje månad så betyder inte det att mitt jobb är mindre värt.
  Vi har bra olycksfall- och livsförsäkringar, men vi får be till gudarna att ingenting skulle hända min man.
  Sen är det inte så att jag får 0kr i månaden. Om du inte visste det så driver jag faktiskt en blogg 😉

 • pappaledig2015 skriver:

  Bra skrivet! Hur ni väljer att leva ert liv är ju just er ensak! Jag tror att många önskar att de kunnat ha det som ni. Jag vet att jag gör det i alla fall…

 • Il skriver:

  Alla får leva som de vill men jag tycker det är väldigt lustigt att du skriver att huset skulle förfalla om du jobbade? Konstigt att alla andra familjer som inte är hemmafruar kan hålla hemmet fint och jobba, haha 😛

  Undrar också hur du ser på pension – du får ju ingen? Tänk om ni skiljer er?

  Att säga att en blogg är ett heltidsjobb är så dumt så jag vet inte vart jag ska börja. Tänk Blondinbella som jobbar och driver massa företag, är mamma OCH bloggar – där kan vi prata en fantastiskt förebild som inte är bortskämd och sitter hemma och tycker att 2-3 blogginlägg per dag är ett heltidsjobb.

  Hennes son får massa kvalitetstid med henne dessutom trots att hon jobbar och kommer jobba efter mammaledigheten med barn nummer två också. Det betyder inte att barnen har de sämre eller inte får en bra uppväxt – tvärtom de ser en självständig och smart mamma som de kan se upp till!

  Många är säkert avundsjuka och vill leva ditt liv men jag tror också att många faktiskt inte hade stått ut att vara ensam hemma hela dagarna och inte ha speciellt mycket vuxenkontakt förutom nån lunch/fika med någon kompis ibland, många vill utvecklas, lära sig mer och att jobba (om man har rätt jobb) kan vara helt fantastiskt! Skulle få panik av att sitta hemma.

  Det är ju helt okej med ert val och passar säkert kanon för er familj men då kan man väl också stå för att man lever endast på sin mans pengar för det gör du ju? Du bidrar ju inte ekonomiskt.

  Plus – skulle inte du börja jobba igen efter unge nummer 2? Eller ska du sitta hemma när båda går på dagis/skola då också?

  När barnen inte är hemma om dagarna längre ser jag verkligen inte någon anledning till att en någorulunda ung, arbetsför människa ska sitta hemma varje dag…?

  OSLOFRU SVAR:
  Självklart förfaller inte huset fullständigt, men jag menar bara att ingen tar hand om vardagssysslorna på dagarna om båda jobbar och då blir det så mycket slit som ska fixas med när man kommer hem från jobbet. Nu har vi möjlighet att bara umgås då istället för att jobba med hussysslor.
  Jag förstår vad du menar, men vi kommer inte skilja oss punkt slut. Så det oroar jag mig inte för alls.

  Blondinbella är en superwoman och jag har tyvärr inte hennes energi – vi är alla olika.

  Vi får se hur livet utvecklas och jag har ingen aning om vad jag kommer att göra om några år när mina barn går på förskola, det återstår att se! 😉

 • Frida skriver:

  Bra och klokt skrivet!

 • Johanna skriver:

  Jag önskar verkligen att vi kunde göra som ni, men när mina mammadagar är slut så har jag inget annat val än att återgå till mitt jobb på grund av att vi behöver två inkomster för att betala av på huslånet, kunna fortsätta renovera osv.. Dock kommer jag välja att inte jobba heltid utan tre dagar i veckan + en kväll. Så på så sätt behöver vår dotter som då kommer vara nästan 1,5 år inte att behöva vara så mycket på förskolan. Jag ska dessutom försöka förhandla med min chef så jag kan börja vid 8 eller 9 och sluta redan kl 15. Så blir det inte jätte långa dagar på förskolan heller. Dessutom slutar min mamma kl 13 vissa dagar så då kan Alma vara hos mormor tills jag eller Christer slutar jobbet. Förhoppningsvis kommer det att lösa sig till det bästa.

  OSLOFRU SVAR:
  Låter som att ni får till det alldeles utmärkt 🙂 vad skönt för dig att ha din mamma där som kan hjälpa till också. Önskar att mina föräldrar bodde i närheten!
  Kram

 • Edita skriver:

  Tycker man ska respektera andras val till hur de vill leva sitt liv..jag tycker dina argument håller..men vad som är livskvalite för dig behöver inte vara det för någon annan, och allas liv ser olika ut, vissa är hemmafruar, vissa jobbar heltid, vissa väljer att gå ner i arbetstid men tro mig hur man än väljer att göra så får man ihop det..hemmet förfaller ej, barnen tar inte skada av förskolan, kvalitetstiden finns där för det är just när båda föräldrarna jobbar som man blir jäkligt duktig på att ta tillvara på sin lediga tid tillsammans som familj. Sen kan jag tycka att kommentarer som leva på sin man osv är så himla onödiga, ni är ju faktiskt gifta och ni har gemensam ekonomi som jag tycker är helt rätt därför så tycker jag inte det spelar någonroll vem som bidrar med mer ..mitt är ditt kör vi på här hemma 🙂

  OSLOFRU SVAR:

  Klokt skrivet och så vi tänker ”mitt är ditt” 🙂

 • Berkeby skriver:

  Så himla bra skrivet 🙂 Jag är hemma med våra barn då min sambo har svårt att ta ut dagar som egenföretagare.
  Och jag skulle aldrig byta ut att få vara med under deras uppväxt. Men vist är det krävande att ha två barn hemma, men samtidigt underbart.

 • Martha skriver:

  Jag tycker ni gör helt rätt. Hade vi haft den möjligheten hade jag inte tvekat en sekund. Det är inte många som kan leva på bara en lön så som ni gör. Men har man den fördelen så ska man absolut ta tillvara på den. Tror många bara är avundsjuka. Det enda man får vara försiktig med som hemmafru är att man skaffar sig ett bra skydsnät. Sprar till sin pension och skriver bra juridiska avtal tillsammans. För om det någon gång tar slut (man kan ju faktiskt aldrig veta) så blir det inte lätt för den som gått hemma. Men ni har säkert full koll på allt sådant redan, ni känns som personer som inte låter slumpen avgöra 🙂 Nä jag säger bara… Njut sv att gå hemma så länge du bara kan. Underbart lyxigt!

 • Pauline skriver:

  så bra skrivet, tycker alla ska göra det som passar familjen bäst!

 • Gittan skriver:

  Visst har ni livskvalite, du har väl hört talas om den välkända sjukdomen som finns här lite överallt, och den heter avundssjukan..
  Jag tror nog att dom flesta skulle i alla fall vilja vara hemma dom första åren hos sina barn, men ”måste” jobba för pension…hm ett dåligt argument tycker jag. Och det stämmer så bra som du säger, tänk att ha tid att pyssla om sin lilla familj, ha maten klar när mannen kommer hem från jobbet, det finns alltid att göra i ett hem. Och man skaffar väl barn för att ta hand om dom…elller…Jag har läst din blogg förut och kände att vi har samma värderingar på livet. Jag har varit hemma tills barnen började skolan, sedan jobbade jag lite på kvällar till att börja med, barnen behövde inte ge sig i väg på morron. Sedan har jag jobbat i vården i många år
  Men det var ju länge sedan, min yngsta är 37,så jag är ju ”gammal”
  Och jag kan lova att man har igen det när barnen blir stora, tänk vilken trygghet för dom.
  Nu har jag startat eget företag, har tid att ta hand om barnbarnen när det behövs eftersom jag har den tiden.
  Lev på sin man…..Det var det dummaste jag hört.
  Du har igen den här tiden, det är jag övertygad om. och jobba det hinner du med. Ekonomin är väl er sak ?? det är väl barnen man lever för, det gör vi i alla fall.
  Oj vilket långt inlägg. Kram på dig.

 • Gittan skriver:

  Vilket härligt liv ni har, men du har väl hört talas om sjukdomen avundssjukan som finns lite varstans. Jag har varit hemma hos mina barn tills dom började skolan ( var ju ett tag sen nu ) och det kan jag lova dig att du har igen, tänk så tryggt för dom. Leva på sin man…det dummaste jag hört. Man lever väl på en lön och det är ju en prioriterings sak. Pension…ja ja den dagen. Det har ni säkert ordnat.
  Njut du av det du gör, härligt att ta hand om sin familj, jag har alltid satt min fam först. Man kan säkert ha det bra om man jobbar, men den tiden med barnen när dom är små kan man inte få tillbaka.
  Kram på dig.

  OSLOFRU SVAR:
  Tack snälla för din fina kommentar. 🙂

 • Sara skriver:

  Otroligt bra skrivet ! Jag tycker ni ha gjort helt rätt har man möjlighet till det så är det guld värt ! 🙂 Tror mest folk är avundsjuka och vill ha det liv ni lever. Och det där citatet var verkligen perfekt, så borde folk tänka istället för att man lever på någon annans lön. Har man familj är man ju ett team och då tycker jag man ska tänka som ett team ! 🙂

  SV: Tack så otroligt mycket 🙂

  Kramar

 • meg skriver:

  Tror det er mange sider av saken når det gjelder vurderingen av denne problemstillingen. Jeg hadde ikke valgt å gå hjemme med barna mine om jeg hadde hatt muligheten – Blant annet på grunn av at barna fort får et større behov for sosial omgang og utvikling, som jeg ikke klarer å stimulere hjemme. Gutten min var tidlig utviklet, så når han var ett år var han overklar for barnehagestart. Å gå i barnehage er kjempeviktig.. Lærere sier jo at det er en enorm forskjell på barn som starter på skolen ift. om de har gått i barnehage eller ikke..

  Den andre grunnen er at jeg har behov for å omgås andre voksne, ha en egen karriere, utvikle meg fagmessig.. Og ikke minst få lov å være meg selv noen timer hver dag.. Jeg hadde aldri trivdes med å kun gå hjemme og vaske å lage mat.. Trenger helt andre utfordringer for å trives.

 • Sarah skriver:

  Ojj säger jag bara.. I vilken planet lever vi i..jag fattar inte hur vissa människor tänker.. Du och din man gör det som är bäst för era barn.. O ni gör helt rätt..om man har möjlighet att kunna klara sig så ska man vara hemma med barnet..tror inte att det hade varit lika dåligt för de om din man var hemma..tvärtom..

  Människor sluta lägga er i!

 • Aaa skriver:

  Det finns alltid avundsjuka människor, och de syns och hörs. Jag skulle tro att den stora majoriteten inte har några som helst synpunkter på hur andra människor vill leva, så länge de inte skadar andra förstås.

 • Johanna skriver:

  Folk har helt enkelt för mycket fritid när man orkar lägga energi på andra! Jag är så less på allt prat om jämställdhet och hur negativt det är för kvinnor som är hemma mer än männen (när det gäller föräldraledighet) För tänk om förhållandet tar slut! Då står kvinnan där med (förmodligen) sämre jobb, sämre lön och sämre pension. Vem sjutton orkar och vill spekulera i att förhållandet ska ta slut? Man lever och skaffar barn tillsammans för att man verkligen tror och hoppas att det ska vara livet ut och då måste varje familj avgöra vad som är bäst just för den familjen. I vårt fall handlade det om att jag var mammaledig 1 år och min man var hemma i 4 månader. Sen sattes vår son på förskola och en väldigt stor anledning är att både jag och min man älskar våra jobb! Tänk vad härligt att man kan göra precis som man vill 🙂

  OSLOFRU SVAR: Exakt! Jag gifte mig med min man av 1 anledning – vi ska leva resten av våra liv tillsammans. 🙂 Kram på dig!

 • Madde skriver:

  Självklart ska alla få leva precis som man vill och tror precis som du att det är bättre att få ha lugn och ro den första tiden och kunna vara hemma Man hade önskat att detta var normen. Sen måste jag nog hålla med dom som skriver om ekonomin och din trygghet. Om det händer din man något, eller om han lämnar er ( något jag absolut inte hoppas på) att du och barnen har en trygghet då. Har tyvärr stått i den situationen själv, men valde att gå pga vissa allvarliga saker.
  Nu vet inte jag hur det är i Norge med det sociala skyddsnätet utan tror de flesta kommenterar utifrån svenska värderingar och våra förutsättningar.
  Men fortsätt vara hemma med familjen så länge ni känner att det är bäst för er, och så trist då så många som tar ansvar för det viktigaste tycker att det är så lite värt.

  OSLOFRU SVAR: Jag förstår att många verkar oroa sig. Men vi får be till gudarna att min man aldrig lämnar mig och om han nu skulle göra det så är ekonomin det sista jag kommer att oroa mig och tänka över..

 • Il skriver:

  Det är ju rätt rejält korkat att inte fundera över pension osv utan bara gå runt och vara ”säker” på att man inte kommer skiljas. Alltså, ingen tänker väl att det ska hända men det kan det och då står man ju där? Det är väl inte så konstigt att det pratas mycket om vad som händer om en kvinna levt hemma och sedan plötsligt blir ensam? Du är inte speciellt attraktiv på en tuff arbetsmarknad då du endast suttit hemma år efter år plus du har förlorat åratal av pension. Inte så kul om det händer och nonchalant att inte fundera över det.

  Och ja – Blondinbella är en superwoman och en fantastisk förebild – supermamma verkligen! Tänk vad hennes barn kommer bli peppade!

  OSLOFRU SVAR:
  Det är din åsikt. Jag väljer att inte tänka så och oroa mig i onödan.

 • Lis skriver:

  Önska jag hade råd att vara hemma jag med.
  Men jag var tvungen att jobba pga ekonomin. Vilket kändes hemskt.
  Sen nu så delade jag å mannen på oss.
  Så hade inte gått om jag inte haft jobb.
  Och det förhållandet kunde jag inte leva i längre.
  Men det låter så mysigt.
  För det livet jag lever nu är Stressigt 🙁
  vilket känns hemskt och tråkigt.
  Jag får knappt inga pengar heller då jag studerar till målare. Så även praktiserar på heltid i 3 veckor, rullande med skola i 3 veckor.
  Men så glad att jag valde att ändra inriktning på karriären. Vill kunna få pengar till att shoppa, resa med mera. Har bara råd med barnens kläder och mat typ.

  Men sen är jag oxå en kvinna som gillar att arbeta. Så hade inte velat vara hemmafru hela tiden.
  Men just första 3 åren på deras liv hade jag velat!! 🙂

  // Lis

  OSLOFRU SVAR:
  Det var tråkigt att höra kära du.. 🙁 Men så bra för dig att du ändrade inriktning i karriären och nu gör någonting som du brinner för! Kämpa på fina du, det kommer ju löna sig till slut! Kramar

 • Mizca skriver:

  Susanna – jag tror det stora hela handlar om avundsjuka!
  De vill också vara hemma och veta att de klarar sig ekonomiskt på bara mannens lön.
  Jag skall vara ärlig och jag jag är riktigt avundsjuk på dig!
  Vem vill liksom inte ha råd med en helt ny bil, snygga möbler och bara få vara hemma om dagarna utan att behöva tänka. Jag vill!
  Men för den sakens skull nervärderar inte jag dig som väljer detta.
  Jag skulle göra det för att jag inte vill jobba, du gör det för livskvalite med din familj och det anser jag vara bra!

  Du har rätt till att göra det ni tycker är bäst för er familj och för er situation, det som känns bra för er är rätt för er, då skall ingen annan lägga sig i och tycka ni gör fel eller så!

  Fortsätt med det du gör för du gör det bra!

 • Il skriver:

  Spännande att välja att ”inte oroa sig i onödan” när du inte har en aning om vad som kommer hända i framtiden. Du borde åtminstone ha ett eget sparkonto där du sparar till din pension. Skiljer ni er inte så kan du ju fortfarande använda pengarna tillsammans med din snubbe. Det kan han väl göra för dig?

  OSLOFRU SVAR:
  Vad får dig att tro att vi inte sparar till mig? Hehe. Lustigt vad folk har förutfattade meningar utan att ha den blekaste aning!

 • Il skriver:

  Ja, det är väl inte så konstigt när du inte svarat eller skrivit att ni har ett pensionssparande till dig utan du bara skrivit att ”du inte tänker fundera över pensionen” – då utgår man ju inte från att du pensionssparar? Eller man kanske ska läsa dina tankar?

  OSLOFRU SVAR:
  Kanske skulle vara en fördel ibland 😉

 • Il skriver:

  Ja, efter som du inte kan skriva så det går att förstå så absolut.

 • Il skriver:

  Fatar fortfarande inte varför du svarade att du inte tänker tänka på pension överhuvutaget men så visar det sig att ni har pensionsparande till dig? Hade du skrivit det en kommentar med en gång så hade man ju fattat?

  OSLOFRU SVAR: Du läser det du vill läsa. Jag har aldrig sagt att jag inte tänker på pension. Det är det du uppfattat själv av det jag skrivit. Jag orkar inte oroa mig för framtiden och lever för dagen. Sen att du tolkar det som att jag inte sparar är ingenting jag kan göra någonting åt..

 • Il skriver:

  Jaja, du kan inte uttrycka dig eftersom fler kommenterat om penionen eftersom du inte nämnde det oh skrev att du inte brydde dig om att oro dig över det och det är dessutom inte ovanligt att hemmafruar inte har koll på att de inte får någon pension etc ifall deras man lämnar dom så kan ju vara bra att ha planer – speciellt om man har barn. Den dagen man skaffar barn är det kanske inte längre så lämpligt att ta dagen som den kommer och inte ha planer då man faktiskt är ansvarig för mer än sig själv. Med det sagt ska man ju heller inte gå runt och oroa sig om dagara för det.

 • Jag får också såna kommentarer och jag har vart hemmafru/mamma i över 7 år nu. Suck. Att folk orkar lägga sig i 😉

  OSLOFRU SVAR: Ja eller hur! 😉 Vi får hålla ihop och sluta lyssna på dom dumma kommentarerna! Kramar

 • Malin skriver:

  hej jag är oxå en ”modern hemmafru”. finns mycket fördomar om att ”leva på sin man”
  mycket avundsjuka kan jag tro..

 • Maria skriver:

  Ojojoj, att folk orkar lägga sig i andras liv och deras val om hur de vill leva det. Det är oftast ren avundsjuka som gör att folk kommenterar negativt.
  Jag älskar hur folk säger….du spenderar din mans pengar. Det måste vara kvinnor som lever i förhållanden med delad ekonomi och en snål man eller något. Visst är det hans lön, men om du inte var hemma och tog hand om ert barn så hade ni haft en utgift i form av dagis, och om du arbetade heltid så hade ni kanske fått betala till en städerska….så att han delar med sig av sin inkomst till dig när du ställer upp och drar det tunga arbete ett hus för med sig, så är det väl rättvist. Sedan hur ni har löst det med pension osv för dig har väl andra inte med att göra. det är rätt och slätt avundsjuka människor eller olyckskorpar som skriker. Hur kan man överhuvudtaget fälla en kommentar som… om något skulle hända din man…. jo men det kan ju faktiskt hända oss alla.
  Jag har själv varit igenom det där…dessutom som ensamstående mamma hemma med barn. Det var ett val jag gjorde för att inte missa deras uppväxt, och jag bekostade det helt själva, inga bidrag, så ingen hade rätt att lägga sig i det, men nog tusan stod folk och sa att det är lätt att leva på andras skattepengar. Utan att ha någon som helst koll på min ekonomi.
  Och du…. jag har inte ångrat en enda dag att jag var närvarande vid deras uppväxt. Karriär det kan jag göra nu när de inte har tid för mig längre. 😉
  Önskar er all lycka!! Och blunda för dumma människor, de finns överallt.

 • Britt Thormeyer skriver:

  Hejsan,är en gammal HEMMAFRU ,har varit hemma sedan första barnet kom 29 år sedan +fyra till på 5,5 år.det är det bästa vi gjort,Jag ville vara hemma med mina barn ,har tagit hand om marktjänsten hemma .även när yngsta börja skolan blev jag kvar hemma Det är ju ni som är en familj hur ni vill leva har ingen annan med att göra.har själv fått höra samma saker som ni,Här nu 2 barnbarn tredje kommer i höst ,å jag kan ställa upp hur mycket som helst för jag är FORTFARANDE HEMMAFRU.Det är livet för oss,,pengar är inte allt i livet,Kram till er.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *