En kort kulinarisk upplevelse i Everglades

Godmorgon!

Jag har bara ett ord att säga till gårdagens middag som min man bjöd på igår – Jäklar!

Vid sextiden så satte vi oss ner vid bordet för att invänta den första rätten som skulle serveras. På tallriken låg det något som ingen av oss kunde lista ut vad det var. Kunde det vara kyckling? fisk? eller något helt annat?

krokodilFörrätten var inget mindre än: Potatispolenta med en chili och honungsdressing, paprika och krokodil.

Jag var väldigt skeptisk till starten, men alla andra älskade det. Krokodil smakar väldigt likt kyckling. I väntan sen på andra rätten så fick Filip såpbubblor av sin mormor som han tyckte var helt ofattligt kul att leka med!

interior_designMin man slet som ett djur i köket och tiden tickade iväg, så då var det tur att vi hade världens sötaste underhållning.

Sen, rätt som det var så var det dags för huvudrätten att serveras..

restaurangmatHela köket doftade helt fantastiskt och till huvudrätt serverades det Flankstek med mandelpotatispurré med parmesan, en oliv- och paprikasalsa och en fantastiskt god basilika- och vitvinssås.

flankstek_och_mandelpotatispurre

Detta var alldeles himmelskt gott och jag gick till och med till köket och slickade skålarna efteråt.

När middagen var uppäten så la vi Filip för att sova medan min man la upp efterrätten.

chokladmousse_receptTill dessärt serverades en chokladmousse med 50/50 vit choklad och mörk choklad, färska bär och en jordnötskrokan. Mums!

Middagen var helt fantastiskt och att jag var stolt över min man är bara förnamnet. Han är så duktig i köket och det är så kul att se när han lägger upp dessa fantasifulla rätter. Det var supertrevligt och gott igår och jag älskar att få middagen serverad, det blir så mycket godare när man inte lagat maten själv på något sätt. 🙂

Både jag och Filip känner oss mycket bättre idag så eftersom ingen av oss har feber eller känner oss hängiga så tänkte vi att vi skulle åka till våra vänner i Göteborg och hälsa på lite senare. Det ska bli superkul att ses eftersom vi inte träffas så ofta! Men först nu så ska vi gå en liten promenad i Alingsås i det strålande, fina vädret. Hej så länge!

3 reaktioner på “En kort kulinarisk upplevelse i Everglades”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *