Sommarplaner

Om inte alls länge går min man ut på pappapermition och då startar hela vårat stora tomtprojekt. Vi flyttade ju in för lite mindre än ett år sedan i huset och därför är ingenting på tomten gjort, förutom terassen som vi byggde förra sommaren. Så tomten ser rätt så oklar ut och det vill vi gärna få gjort denna sommaren. Så här ser det ut nu:

Hus

Som ni ser så är det mycket som ska göras. Terassen ska färdigställas, vilket innebär att vi ska bygga ett snyggt avslut och poolen ska även byggas in, samt bygga ett vindskydd på andra sidan av terassen också. (ni kan se att vi har byggt ett på vänster sida, men det ska även upp ett på högersida och ända ut till poolen)

Sen ska vi måla balkongen vit och det tror jag att vi ska göra i helgen faktiskt nu när det inte är minusgrader på nätterna längre. Tror det kommer göra en stor skillnad på huset att få målat allting klart.

Sen ska vi även så gräs på baksidan, lägga stenplatting (är lite osäker på hur man säger på svenska..) på framsidan och lägga kantsten för att skilja gräs och sten. Samt bygga en stentrappa upp till ingångsdörren på framsidan.

Vi ska också sätta antingen buskar eller staket för att markera våran tomtgräns.

Sen har jag även lust att sätta två träd, ett för Filip och ett för bebisen och sen vill jag även ha ett litet land med örter, bär och lite grönsaker.

Och sist men inte minst så ska vi bygga ett garage som min underbara arkitektvän, Viktor, har designat till oss.

Så vi har alltså en hel del som vi önskar att få gjort denna sommaren och så här ser ritningen ut som M har gjort på hur vi önskar att det ska se ut när det är klart:

tomtritning

Vi har en hel del att fixa med i sommar, men både jag och min man älskar att vara ute och fixa och trixa, speciellt när det är till vårt eget hem. Garaget är det jag är mest nervös över eftersom min man har bestämt sig för att bygga det själv. Jag vet att han fixar det, men det kommer bli mycket jobb. Som tur är så tycker han att det är kul och vi kommer förhoppningsvis få många vänner och även familj som kommer upp och hjälper oss i sommar. Därför känns det inte så jobbigt med allt som ska fixas, utan mest mysigt och kul att ha något att göra på dagarna. 🙂 Så här kommer det se ut:

garage_ritning

Vi har valt att bygga ett enkelgarage med en extra bod. Vi har två bilar men vi tyckte att ett dubbelgarage tog upp för mycket plats av tomten, så därför bestämde vi oss för att ett enkelgarage håller för oss. Sen tror jag seriöst inte att man använder garaget så mycket till att ställa bilen i, utan det är framför allt förvaringsutrymmet vi vill åt.

garage_design

Jag tror att det kommer bli riktigt bra när allting står klart och våran plan är att få färdigt allt denna sommaren när båda går hemma. Vi har planerat under våren och kollat upp vad det kommer att kosta och det är inte billigt kan jag lova. Vem kunde tro att det skulle vara så dyrt med lite kantsten till exemptel? Inte jag i alla fall. Men oavsett hur stora kostnaderna blir så är det värt det och ökar ju dessutom värdet på huset när allting är klart. Jag vill inte bo på en ofärdig tomt längre, utan jag vill få allt klart nu. Det kliar nästan i fingrarna på mig så sugen jag är på att sätta igång! Hihi 🙂

9 reaktioner på “Sommarplaner”

 • Nina skriver:

  Vi har mycket plattor på vår gård så jag vet att det är inte billigt, men det är helt klart värt det, för det är så snyggt =) Ni kommer bli super nöjd!

 • Vad kul att få se ritningar som illustrerar det du skriver!
  Det kommer att bli jättebra!!

  OSLOFRU SVAR:
  Tack snälla, så kul att du tycker det! 🙂

 • lamadre skriver:

  Förbaskat kul och fint!! Ser härligt ut.

 • Ditte skriver:

  Det kommer att bli jättebra och viktigt är det ju att få ordning på tomten, känns inte så kul med en ”byggarbetsplats”. Roligt att få följa jobbet. Men det tar sin tid att komma i ordning.
  Kanske är det idé att ha några som kommer och gör grovjobbet, så kan ni själva göra det som känns roligast.
  Men tycker ni att det är roligt att jobba med tomten så är det ju ren friskvård.
  Jag har inte riktigt gjort det, men ändå bott i hus med stor tomt i många år när barnen var små och växte upp.
  Ni har mycket roligt och spännande framför er. Och mycket jobb….
  Ha det gott och njut av våren.
  Kram!

 • cissi skriver:

  din blogg är så härligt inspirerande! och det här huset, wow!

  OSLOFRU SVAR:
  Tack sötis! 😉

 • Lollo K skriver:

  Gud så härligt!! Otroligt fint, vilken dröm 🙂

 • Emma skriver:

  gud vilket drömhus ni har 😮 🙂

 • Emma skriver:

  Åh vilket fint hus ni har. Tomten kommer ju bli fantastisk!! Längtar tills vi ska göra om vår tomt. (som i dagsläget är en stor nedförsbacke)

  OSLOFRU SVAR:
  Tack! 🙂 Hihi man kan göra mycket med en nedförsbacke – rutschkana kanske? 😉

 • Linn skriver:

  va fint ni bor!! bodde också i Olso ett tag och är ju verkligen en så himla fin stad 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *