Gravid v. 21

Godmorgon!

gravid_v21

Idag är en stor dag! Vi går in i vecka 21 och halva graviditeten är nu officiellt över och inte bara det, utan idag ska vi även till Ahus sjukhus och göra ultraljud. Detta är egentligen det första ultraljudet som man gör här i Norge när man är gravid, så dom tidigare ultraljuden som vi har gjort har varit hos min mamma. Tänk vad jobbigt att behöva vänta så här länge innan man får se sitt barn för första gången.. Man kan också såklart gå privat för att se på ultraljud, men det kostar 1000kr, så jag är väldigt glad att jag har en mamma som kan fixa det åt oss.

Men, nog om det. Vi får hålla tummarna att bebis ligger rätt denna gången så att vi kan få reda på om det är en liten flicka eller pojke där i. Hade varit så kul att veta det nu så att man på allvar kan börja fundera på namn och börja fixa i barnrummet.

gravid_vecka_for_veckaNi får ursäkta min fina mjukisoutfit och ruffsiga hår. Men det är så här jag ser ut när jag vaknar på morgonen och precis kommit upp. 😉

Så hur känner jag mig nu? Jo, graviditeten börjar faktiskt bli tyngre för mig. Jag har gått upp totalt 8 kg och väger nu 63kg. Min mage känns väldigt spänd och som ni ser så blir min navel större och större och jag är lite orolig för ärret som jag har efter min navelpiercing.. Jag smörjer magen varje dag med Bio-oil och håller tummarna att jag ska klara mig utan bristningar denna gången också.. Jag har rätt så ont i min rygg, men annars så mår jag rätt så okej faktiskt. Jag sover väldigt bra, men är ändå rätt så trött (kan i och för sig bero på att Filip är vaken halva nätterna nu för tiden..) Mitt matsug har dubblats och det känns som att jag äter nästan hela tiden. Jag är mer sugen och tänker på mat mer än vanligt. Min acne går upp och ner, vissa dagar känner jag mig bättre i hyn och andra dagar är det katastrof med massa utbrott och nya finnar.. Men mitt hår och naglar växer som ogräs! 😉

Ultraljudet är inte fören kl 17 ikväll, så nu på dagen tänkte jag ta med Filip till lekplatsen och sen gå en promenad. Man får ju passa på när det är så varmt och skönt ute. Sen ska jag fortsätta måla huset när han sover middag. M tycker inte det är så kul att måla, men jag äääälskar det! Vet inte varför men jag tycker det är så harmoniskt och fridfullt på något sätt att stå ute i det fina vädret och bara låta penseln gå av sig självt upp och ner, upp och ner..

Hoppas ni får en fin start på veckan allihop! Kramkram S

10 reaktioner på “Gravid v. 21”

 • rebecca skriver:

  vad spännande! har du någon känsla vad det kan vara? 🙂 jag hade en känsla i kroppen som visade sig stämde, enl bm som sa flera ggr ”det är en flicka” och hon öppnade liksom inte ens för att det fanns någon osäkerhet för det.. hon sa att hon fick en tydlig bild. men man undrar ju hur ”säkert” de kan se detta egentligen? tänker du så? att det eventuellt inte är det de tror sig säkert se liksom? man har ju läst en del historier… (nu säger jag INTE att man på något sätt skulle älska sitt barn mindre för det! det är inte frågan handlar om hoppas jag man förstår)

  kram vackra du!

  OSLOFRU SVAR:
  Ja visst är det spännande! Nu har vi ju sätt på ultraljud två gånger innan och vet att bebisen är frisk och mår bra, så denna gången är jag mest nyfiken på könet 🙂 Hoppas, hoppas att dom kan se. Jo jag har en känsla, men vill gärna få den bekräftad 🙂 Kram på dig!

 • Liisa Lindstrom skriver:

  Vad kul och grattis! 🙂
  Hoppas att resterande veckor flyter på smidigt!

  OSLOFRU SVAR:
  Tack 😀

 • Susana skriver:

  Åh spännande med ultraljud. Så fin mage du har, skönt att ha kommit halvvägs 🙂

  OSLOFRU SVAR:
  Hihi tack 🙂 Fint namn du har förresten! 😉 Kramar

 • Helén skriver:

  Hej
  Stort lycka till med lillknodden i magen. Hoppas att allting går så bra det bara går.
  Kram

  OSLOFRU SVAR:
  Tack snälla 🙂

 • ISA skriver:

  så himla spännande, hoppas det går bra! halvvägs är ju stort det 🙂

  OSLOFRU SVAR:
  Eller hur! Halvvägs är fantastiskt 😀

 • rebecca skriver:

  stort lycka till! som du säger, att den mår bra och är lycklig är det viktigaste 🙂 kul att du är så duktig på att svara dina läsare btw, all cred till det!

  OSLOFRU SVAR:
  Å tack snälla du! Nejmen tack, så kul att det uppskattas! 🙂 kramar

 • Åh vad spännande! Ska också på Rul men senare i veckan:) Jag tror ni bär på en pojke till:)

  OSLOFRU SVAR:
  Hihi jasså? Säger magkänslan det? 🙂 Spännande det där 😀

 • Elin Ågren skriver:

  Åh vad kul! Grattis!

 • marie skriver:

  I norge er det vanlig å få ultralyd i uke 17-18 og ikke etter det med mindre du bor i annen kommune enn sykehuset! Da er man ikke proritert og siden du er svensk statsborger faller det også på en annen regelmang!

  OSLOFRU SVAR:
  Ok. Jag kanske inte är lika viktig då eftersom jag är svensk, för båda mina graviditeter har jag fått ultraljud efter v 20. Oavsett så är det mååånga långa veckor att vänta med att få se sin bebis, även om man får ultraljud så tidigt som v17

 • marie skriver:

  Det har ingenting med at du ikke er like viktig, men når du søker om fødeplass i en annen kommune så må du regne med at de prioriterer sine befolkning i sin kommune og først og fremst norske. Skal du ha ultralyd før det i uke 17 så må du ha lege i din kommune og vil få tildelt da. Du fremstiller nok en gang som at systemet fungerer dårlig fordi du er en av de som kanskje bele berørt. Du burde lete opp informasjon før du uttaler deg og går ann å svare på en mindre nedlatende måte. Tenkte at jeg skulle informere deg så du visste det. My bad, bør nok ikke uttale meg her før klørene kommer frem.

  OSLOFRU SVAR:
  Ska jag vara ärlig så är jag lite trött på dig och dina elaka och påhoppande kommentarer som jag Ständigt får. Om du inte gillar min blogg och det jag skriver så behöver du inte läsa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *