Mormors äppelkaka

När vi har gäster så vill jag alltid bjuda på någonting, vare sig det är lunch, middag eller bara en kaka till fikat. Det blir så trist annars på något vis om man inte får snaska på något när man träffas, så idag så bakade jag mormors äppelkaka.

äppelkaka_recept

Självklart är jag inte lika duktig på att baka som min mormor och morfar, men försöka kan man ju och om jag får säga det själv så blev den faktiskt rätt så god! 🙂 För er som vill prova på denna fantastiska kaka har receptet här:

4 äpplen, 3 ägg, 3.5dl socker, 100g smör, 1.5dl mjölk, 4.5dl vetemjöl, 2.5tsk bakpulver, ca 0.5dl pärlsocker, 2tsk kanel

Skala äpplena och skär dom i tunna klyftor och täck med plastfolie. Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp fett och mjölk tillsammans – ställ åt sidan och smöra och bröa en form/långpanna. Häll mjölkblandningen över äggpöset under vispning. Blanda i mjöl och bakpulver. Häll smeten i långpannan och stick i äppelklyftorna. Strö över socker och kanel och grädda i 200graders ugnsvärme i 35 minuter. Voila! 😉

mormors_äppelkaka

David och min man har varit ute hela eftermiddagen och byggt en stentrappa till våran ingång. Det var supersnällt att M fick lite hjälp med det eftersom han har svårt att lyfta tungt själv med sin rygg och jag kan ju inte heller hjälpa honom att lyfta tunga stenblock nu när jag är gravid. Så nu efter fikan så är dom igång igen. Hoppas att dom blir klara så ska jag visa er hur fint det börjar bli!

Hoppas ni har en underbar lördag allihopa! Kramkram

6 reaktioner på “Mormors äppelkaka”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *