Världens bästa man

Jag känner verkligen att Veckans åsikt denna gången blev helt feltolkad. Jag menade självklart män i allmänhet när jag skriver ”Typiskt män” och inte just min man. Jag menade heller inte att det var några fel och det var absolut inte meningen att pika eller mena att min man gjorde någonting dåligt. Jag blir verkligen ledsen när jag läser vissa av kommentarerna och jag hoppas inte att dessa kommentarer kommer från er fasta läsare som mycket väl vet hur fantastisk min man är!

min_alskling

Jag har alltid tagit upp väldigt allvarliga ämnen i Veckans åsikt tidigare och ville därför ha ett lite mer humoristisk inlägg denna gången. Jag trodde allvarligt talat att ni skulle ta inlägget med en nypa salt och kunna känna igen er och le åt dom punkterna som kunde känneteckna en man. Jag skriver mina åsikter och hur jag har uppfattat män i min umgängeskrets – men tydligen så stämde mina punkter väldigt dåligt på många. Det är inte meningen att någon ska ta illa åt sig och det var absolut inte meningen att någon skulle tolka det som att min man är en dålig människa eller missköter sig på något sätt.

Att han kanske glömmer att hänga upp handduken efter sig eller lägger framme kapsylen efter att ha öppnat en flaska är inga allvarliga fel. Det är heller ingenting som jag ser allvarligt på eller blir sur över. Det är bara så det är och jag plockar mer än gärna efter honom och har aldrig någonsin sagt till honom eller varit arg över det. Hade jag sagt någonting så hade han säkert plockat efter sig – så jag antar att jag får skylla mig själv. Det var som sagt inga allvarliga punkter, utan mer några humoristiska punkter som jag menade passade in på många män och där med bakgrunden till mitt inlägg.

För er som skrev väldigt nedvärderande kommentarer och menar att min man är äcklig som inte hänger upp sin handduk menar jag överdriver och detta är inga kommentarer jag önskar att få på mina inlägg och absolut ingenting som jag föredrar att höra om min man. Jag kan inte få det jag skrev oskrivet, för gjort är gjort, men jag vill verkligen försöka förklara mig. Min man är fantastisk och gör mängder med saker för mig och ska jag vara ärlig så gör han nästan allt här hemma annars. Han går alltid upp med Filip på nätterna (fast än att han jobbar och ska upp tidigt), han handlar nästan alltid, om jag önskar att få något fixat så gör han det, ska det ringas ett samtal så gör han det osv osv osv. Listan är hur lång som helst på saker som han gör som är bra och listan är enorm på vad jag gör som är mindre bra. Vi är olika och har våra små exter för oss helt enkelt, men det är våra ojämnheter som kompletterar oss och får oss att passa så otroligt bra ihop. Jag gör det som han inte gör och han gör det som jag inte gör.

kärlek

Så snälla, jag hoppas verkligen att ni kan ta mitt inlägg på ett humoristiskt sätt och försöka att inte brusa upp så. Jag älskar min man och han är den bästa och finaste mannen jag vet i hela världen och för allt det som han gör för mig så kan jag faktiskt, mer än gärna, plocka upp hans strumpor på golvet för resten av mitt liv! <3

11 reaktioner på “Världens bästa man”

 • Jess skriver:

  Förlåt! Min kommentar misstolkades även den.. Menade inte att DU sa att människor som inte kan tvätta är korkade, utan kommentarer innan min skrev så 🙂 jag tyckte att kommentarerna du fick var så absurda att kanske även min blev det och misstolkades..
  Jag ber så hemskt mycket om ursäkt!
  Kram

  OSLOFRU SVAR:
  Ingen fara. Kramar

 • Marina skriver:

  Jaha, fast du beskrev min man också! Allt du skrev gör min man (eller, gör inte haha). Strumporna och handduken är en klassiker. 🙂 Fast det gör ju inte att min man är ett svin, han är den mest underbara jag känner och jag hade aldrig klarat av livet utan honom. Som du skriver om din man, min man gör i stort sett allt hemma men det betyder inte att han är perfekt rakt igenom. Varför ska man aldrig få säga något utan att det ska misstolkas?

  Nej, det var en bra och VERKLIG lista! 🙂

  OSLOFRU SVAR:
  Tack 🙂

 • Em* skriver:

  Jag kände verkligen igen min sambo i din lista, och när jag läste igenom kommentarerna blev jag upprörd! Jag förstod din ironi och förstod även att det inte skylla ligga strumpor och handdukar överallt om du inte skulle plocka undan, det där hör ju mer till en sån där liten detalj som man inte riktigt kan förstå. Varför ställer man tallriken på bänken istället för direkt i maskinen mm. Mm, precis som du skrev. Det är ju rätt komiskt och för en annan som tycker att det är rätt självklart och gör det per automatik så lägger man ju märke till när någon annan gör annorlunda…

  Ja, listan kan göras lång.
  Jag ville mest bara ge dig lite medhåll nu när du fått så mycket hemska kommentarer, jag ville bara säga att här har du en till som tänker lika som dig. 😉

  OSLOFRU SVAR:
  Tack snälla, underbara du <3

 • Lydia skriver:

  Fina ni är!

  OSLOFRU SVAR:
  Tack 😀

 • Linda skriver:

  Men problemet är ju att du alltid uttrycker dig så ologiskt och med sån dubbelmoral! Först skriver du negativa saker som du hintar att din man gör – för att i nästa sekund bli upprörd när någon annan upprepar att detta är negativa saker.

  I en kommentar på det förra inlägget skriver du: ”Dock har jag gett upp tjatandet då det går fortare för mig att bara ta det själv.” och i det här inlägget skriver du ”Jag har aldrig någonsin sagt till honom eller varit arg över det. Hade jag sagt någonting så hade han säkert plockat efter sig”.

  Det är klart att det inte finns någon grund för att anta att din man är en dålig man pga inlägget du skrev och att folk överdriver, men varför ska du ens lägga upp ”Veckans åsikt” när du efter varenda vecka beklagar dig för att du blivit missförstånd och att alla tolkat inlägget fel? Kanske för att du har lite problem med att uttrycka dig i skrift, och kanske därför inte behöver ta upp känsliga ämnen en gång i veckan?

  OSLOFRU SVAR:
  Läser du min blogg? Jag har aldrig tidigare beklagat mig efter ett ”Veckans åsikt” inlägg. Jag står för det jag skriver, men när folk feltolkar mig fullständigt och börjar klanka ner på min man så måste jag få förklara mig! Min man ska inte behöva bli kallad för hemska ting på grund av en humoristisk lista jag skrev.

 • Sofia skriver:

  Det var ju inte så allvarliga punkter på listan direkt. Tror nog inte någon tycker din make är sämre än någon annans bara för att han är lite slarvig. Däremot tror jag att om du godtar att din make inte städar efter sig så kommer du säkert att få göra det hela livet. Han lär knappast börja självmant efter att ha vant sig vid att du gör det. Som du säger tycker du det är helt ok nu, men du lär nog lessna. Skulle inte vilja plocka undan efter min man efter 13 år tillsammans. Känner inte igen något från listan faktiskt. Min make skulle aldrig vilja ge mig en massa extra arbete, har fullt upp med tre barn på dagarna.

  OSLOFRU SVAR:
  Det har jag inget emot, han gör så mycket för mig så det går nog jämt upp tillslut 🙂

 • josefin skriver:

  Otroligt töntiga kommentarer du fick, tydligen ett känsligt ämne för några? :s när det mest skulle vara lite komiskt, jag förstod precis vad du menade med inlägget och tyckte det var kul och kan definitivt känna igen mig med att vissa killar (även tjejer) gör så ibland, så det var kul:) Tog det absolut inte som att du klanka ner på din man? what liksom? vad folk ska misstolka saker, och sen tyckte jag kommentarerna var väldigt barnsliga och surkärring beteende. Sen ska folk såklart komma med det här i början i kommentarerna ” Min man gör iallafall inte så, han är väluppfostrad och han är så perfekt på alla sätt och vis och gör aldrig något fel, yada yada yada ” töntigt, och typiskt barnsligt beteende, att sitta och ”smyg klanka ner” din man och visa att dem ” hittat så mycket bättre än dig ” *asgarv* nädu, folk behöver tagga ner lite och få in lite humor i vardagen, var inte så bitter gott folk 😉 till och med männen ifråga tog det bättre än er girls haha. All lycka till dig och din fina familj 🙂 Man märker tydligt att du och din man gör allt för varandra och hjälps åt, så man förstod ju genast det roliga i inlägget. kramar:)

  OSLOFRU SVAR:
  Tack snälla för din kommentar <3 Massor med kramar

 • MATILDA ROSQVIST skriver:

  Så typiskt människor att bli helt upprörda haha. Jag skulle aldrig kunna ta ett sånt inlägg på så stort allvar och blir sur. Såg någon som hade skrivit på sin blogg angående detta och att hennes man inte är så. Själv känner jag igen många av punkterna även om jag vet att inte alla män är så såklart, men man generaliserar i alla ämnen så varför inte i det ämnet haha 🙂

  OSLOFRU SVAR:
  Jasså var det? Trist att vissa misstolkar mig fullständigt. Menmen, man läser det man vill läsa verkar det som ! 🙂

 • Julia Andersson skriver:

  Hahaha jag tog ditt inlägg precis så som du ville! Jag satt och skrattade för fulla muggar då min käre sambo är likadan! Haha brukar skratta och säga ”Och du tror att din blöta handduk torkar här i en klump på golvet eller??” hahaha och dessa jädra strumpor! haha 🙂 Han har dock bättrat sig så han försöker så gott det går 🙂 Ha en jätte fin dag Susanna!

  OSLOFRU SVAR:
  Hihi så härligt att du tog det som jag önskade! 😉 Våra män alltså, dom är lite tokiga på vissa håll men så fantastiska på andra! 😉 Kram på dig

 • Amanda skriver:

  Jag vet att din man gör allt och lite till för dig och Filip så jag ber om ursäkt om min kommentar feltolkades men jag tolkade det som, just i ditt inlägg att du gör allt för honom och att han är lite (mycket) slarvig. Jag är en trogen läsare och har varit det ett bra tag nu så jag förstår nu din ironi i inlägget men la även till mina egna erfarenheter kring just dina punkter 🙂 Kram och ha en bra dag!

  OSLOFRU SVAR:
  Ingen fara fina du. Kramkram!

 • Flisan skriver:

  Du är då verkligen den enda flickan i hans värld♡
  ! Så underbart att se en riktig familjefar som verkligen sliter hårt och sätter familjen först! Dom växer då inte på träd vill jag lova.
  Ha de gott! 😀

  OSLOFRU SVAR:
  Så glad jag blev! Visst kanske jag är fylld av hormoner och är lite överkänslig, men din fina kommentar här fick mig att fälla en tår. Tack snälla <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *