Flyga med barn

Hela morgonen har gått till att packa resväskan. Dock hade vi en liten krabat som inte ville gå ur väskan, utan gärna ville sitta i och utforska.

Titan_resväskaSå vi fick lägga upp allting på bordet till Filip var färdig innan vi kunde lägga allt på sin plats i vår nya fina resväska. Under tiden vi gick runt och plockade här hemma så slog det mig att det faktiskt är första gången vi flyger med Filip. Plötsligt blev jag lite nervös och stressad. Som tur är så har jag min man som lugnar ner mig, för vi är ju faktiskt två som hjälps åt och Filip är en så snäll pojke så det ska nog inte vara några problem. Jag tror bara att det bästa är att vara ute i god tid så att Filip inte känner av att man är stressad. Så vi har redan planerat hur vi ska ta oss till flyget och hur vi ska göra för att ta oss från flyget när vi landat. Så det finns ingenting att oroa sig över, förutom hur det eventuellt kommer att gå uppe i luften. Själva resan bara ca 50 minuter, så vi hinner ju knappt upp innan vi ska landa igen som tur är! 😉

Jag har fått lite tips på hur man kan underlätta för barn på flyg. Tex att ge Filip näsdroppar innan vi lyfter och sen försöker få honom att dricka vatten så att han inte ska få lock för öronen. Det låter ju som ett vettigt tips som vi kanske provar. Men sen får vi bara försöka mysa och underhålla honom på bästa möjliga sätt så att han inte blir ledsen. För gråtande barn på flyg är inte populärt har jag tyvärr erfarenhet av..

titan_resvaskaAllting är nu packat och klart och det känns som att denna dagen är väldigt, väldigt lång. Vi längtar bara tills imorgon och försöker hitta på saker för att klockan ska gå. Jag har badat, rakat benen, gjort inpackning, filat och målat naglarna, gått en promenad, ätit frukost, lunch och mellanmål, packat, slappat, jaa. Vi har gjort mycket idag och ändå är klockan bara två! Hehe. Typiskt att tiden står still när man vill att den ska gå och när man vill att tiden ska gå långsamt så rusar den iväg. 😉

3 reaktioner på “Flyga med barn”

 • Cjsa skriver:

  hihi vilken sötnos! 😀

 • maris skriver:

  Tror att många är nervösa i onödan. 🙂 Då Adrians farmor och farfar bor i Österrike har vi redan hunnit flyga dit ett par gånger. Adrian får något gott att äta vid start och landning för att undvika lock (äppelklyftor, russin eller något annat). När han var yngre fick han en smoothie, vatten är inte säkert att han skulle vilja ha exakt då. Näsdroppar behövs nog bara om det är i samband med förkylning, annars hade jag skippat det. Men ni ska ju givetvis göra det som känns bäst för er!

  50 minuter går snabbt. Finnas massa nya saker att undersöka i ett flygplan 😉

  OSLOFRU SVAR:
  Jo jag tror också att det är lätt att bli nervös helt i onödan. Tack för dina tips! 🙂 Ska prova med smoothie för det älskar han! 🙂

 • Carina Tropp skriver:

  Fin pyjamas på den lilla! Du tar för övrigt grymt fina bilder <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *