Favoriten

Godmorgon!

herrgards_stolar_matsalVi sitter precis och ska äta lite frukost här hemma. Filip har ju aldrig varit särskilt stor i maten, men någonting som han aldrig säger nej till är hans favorit – morgongröt!

frukost_barn_ett_arBästa målet på dagen enligt min lilla prins skulle jag tro! 😉 Annars så är han väldigt svår med maten och har alltid varit det. Vi har försökt laga våran egna barnmat, utan någon större framgång och vi har försökt byta ut den svindyra barngröten mot havregryn, men han spottar bara ut den. Nu när han är 1,5 år och vi är lite efterkloka så inser vi kanske att vi borde ha gett han våran mat och havregröt från starten, så att han aldrig fick smak på dessa goda gröter och barnmatsburkar. Men gjort är gjort och nu vet vi bättre till lillebror kommer till världen.

matsalsinspiration

Filip är vår första son och har kanske blivit lite bortstkämd när det kommer till maten, men det har ju gått jättebra och tack och lov så har vi råd att ge honom det han önskar sig. För barnmat är då banne mig inte billigt vill jag lova!

6 reaktioner på “Favoriten”

 • Johanna skriver:

  Svårt det där med mat, syrrans ena kille har alltid ätit dåligt och lillebror växer snart om han men han mår bra ändå verkar det som 🙂 Det går ju inte tvinga dom äta….

 • Jessica skriver:

  Ett tips ær att låta honom æta sjælv før då stoppar de in det mesta æven om det blir kletigt. Från det att vår dotter var ett år så æter hon praktiskt taget precis samma mat som vi æter och det ær hundra gånger mer poppis æn barnmatsburkarna 🙂

  OSLOFRU SVAR:
  Jag tror det är olika från barn till barn helt enkelt för Filip äter själv, men vill inte stoppa allt i munnen. 🙂

 • Mamma skriver:

  Kan kanske underlätta om han får försöka äta själv? Min son fick börja med plockmat när han var ca sex månader och äter precis allt. Sked har han kunnat äta med sen han var ca åtta månader.. Tror det är viktigt för självkänslan att ”få klara själv” 🙂

  Försök med plockmat och var konsekventa, det är i den här åldern man lägger grunden för goda matvanor. Är han så kräsen när han närmar sig två år så kommer det bli 1000ggr svårare att bryta mönstret.

  OSLOFRU SVAR:
  Han får äta själv för det mesta, så det är inte där problemet ligger. Han är bara kräsen helt enkelt!

 • Matar ni alltid honom eller äter han själv också? Jag såg nämligen ett program som heter älskade unge där de tog upp just de med att kladda/ äta själv. Tycker det vara är intressant hur andra gör och detta är absolut inget påhopp!
  Ha en bra tisdag:)

  OSLOFRU SVAR:
  Självklart får han äta själv, men gröten på morgonen matar vi eftersom den är så kladdig för honom att försöka få i sig själv, men dom flesta andra mål får han äta som han vill 🙂

 • maris skriver:

  En tanke bara 🙂 Du har skrivit några gånger att han får osaltad mat. Vår son (som är någon dag äldre än Filip) äter exakt samma mat som oss nu. Samma saltmängd i också (saltar ju inte överdrivet mycket). Innan ett års ålder var det ingen salt alls i hans mat och då ville han heller inte äta. Han har varit jättekräsen med maten men det blev bättre när han får lättsaltad mat. Det smakar ju lite bättre med salt 🙂

 • Pillan skriver:

  Haha, same mistake here 😉 Dumma och alldeles för goda barnmatsgröt, min Holly vägrar också havregryn och ”vanlig” gröt… Phu!
  (Trots att hon äter alla måltider själv, så det är inte där de hänger för oss heller…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *