Gravid v.30

Godmorgon!

Det känns nästan overkligt att vi nu går in i graviditetsvecka 30. Tiden har gått fort och det har varit svårt att hänga med eftersom jag har mått oförskämt bra under nästan hela graviditeten (bortsett från lite illamående i början). Men nu börjar det verkligen kännas att jag är gravid.

Gravid_v30

Osminkad, trött och skranglig, men det är så här jag ser ut. 🙂

Det känns, minst sagt, att graviditeten börjar dra sig mot sina sista veckor för nu börjar dom lite mer jobbiga symptomen visa sig. Jag börjar bli trött igen, känner mig alltid full i magen och har en ständig känsla av att magen kommer att spricka vilken sekund som helst. Jag har ont i ryggen, får lätt kramp i benen, har hjärtklappning lite titt som tätt och blir väldigt fort utmattad. Jag är med andra ord väldigt gravid och börjar känna av det. Men att det är tungt för mig är kanske inte så konstigt, jag bär ju trots allt på en bebis i magen som väger rätt så mycket nu, ca 1,5kg och som nästan ständigt är i rörelse och sparkar mig innifrån. Det känns kan jag ju lugnt påstå.

gravid_vecka_for_vecka

Idag ska vi till jordmor faktiskt och det känns väldigt skönt att få komma och prata med henne lite grann, se så att allting stämmer, lyssna på bebisens hjärtslag och bara få svar på alla frågor som jag har samlat på mig under dom senaste veckorna som gått. 10 veckor kvar nu, hoppas att magen håller sig i denna storleken och att det inte blir tyngre, för än så länge så kan jag hantera det rätt så ok. Men tack och lov säger jag bara att jag har en sån fin man som hjälper mig, stöttar mig och tar hand om mig när jag har det jobbigt. Jag vet seriöst inte vad jag hade gjort utan honom vid min sida. <3

6 reaktioner på “Gravid v.30”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *