Blommiga lakan

Godmorgon!

Tänk att jag får den äran att vakna upp jämte dom här två underbara pojkarna varje dag..

morgonmys_i_sangen

…Det är något att vara tacksam över det.

Alltid när Filip vaknar så brukar någon av oss hämta honom och bära in han till vårt rum. Sen ligger vi alltid en lång stund i våran säng och myser innan vi går upp. Bättre start på dagen kan man knappast få.

Min sömn på nätterna har blivit rätt så jobbig nu tyvärr. Jag har bland annat, någonting som kallas för restless legs, vilket innebär att benen känns fruktansvärt obekväma. Speciellt mitt vänster ben känns värst och det är som att jag skulle behöva ut och springa en mil för att det ska bli bättre, men eftersom jag är gravid så är ju inte det så lätt.. Tydligen är det rätt så vanligt i slutet av graviditeten och brukar gå över direkt efter förlossningen. Men just nu är det ju så himla jobbigt och jag vet inte vad jag ska göra för att underlätta symptomen. Jag har hört att det kan kännas bättre om man motionerar och får i sig tillräckligt med järn, så jag går så mycket jag kan på dagarna och jag äter järntabletter. Om det är någon av er läsare som har eller har haft samma problem som har tips på hur jag kan bli av med det så får ni gärna säga till.. Men förutom mitt ben som plågar mig väldigt mycket när jag vaknar till på nätterna så har jag jättehemska drömmar när jag sover. Jag drömmer om allt jag har varit med om eller sett under dagen, så som en film eller bara saker jag och min man pratat om eller upplevt tillsammans under dagen. Dock är drömmarna något mer intensiva och läskiga. Detta beror säkerligen också på graviditeten och nu är det ju bara 5 veckor kvar, så vi får helt enkelt hoppas att det går över så fort lillebror kommit till världen.

Jag är i alla fall väldigt glad att natten är över och att vi nu har en ny och fin dag framför oss. Vi ska fortsätta med garagebygget och nu har vi faktiskt kommit en rätt så lång bit på vägen. Kan visa sen vad vi gjort och vad vi har för spännande planer med garageport. Det blir nämligen lite speciellt och annorlunda där och vi kommer inte gå för en vanlig vit port som så många andra, utan vi vill sticka ut lite grann. Berättar mer om det sen. Nu ska vi äta frukost och dricka kaffe! 🙂

6 reaktioner på “Blommiga lakan”

 • Linnea skriver:

  Åh så mysiga mornar ni verkar ha det! Hoppas du får en bra dag 🙂

 • petras skriver:

  Jag lider också av restless legs, även som icke-gravid. Absolut järn som du skriver, men vill även tipsa om tillskott av magnesium. Finns både som tabletter och flytande. Mina restless legs är t om bättre nu än innan graviditeten! Vecka 38 nu och sover hyfsat!

 • Tanja skriver:

  Jag led också av stressless legs under senaste graviditet men hittade tyvärr aldrig något som lindrade besvären. 🙁 Så jag lider med dig! Men mina besvär försvann tack och lov efter förlossningen.

  OSLOFRU SVAR:
  Uff, men så tur att det försvann! 😀

 • Jenny skriver:

  Håller med Petras, Magnesiumtabletter är helt fantastiskt!! Det hjälper faktiskt. Man ska bara komma ihåg att inte ta magnesiumtabletten samtidigt som järntabletten eftersom magnesium försämrar upptaget av järn!
  Lycka till

 • Frida skriver:

  Tåhävningar innan läggdags!

 • oslofru skriver:

  Tack för era tips! Ska prova med magnesium och tåhävningar i tillägg till järnet 😉 Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *