Gravid v.35

Godmorgon!

Idag går vi in i graviditetsvecka 35.

Det känns näst intill otroligt att tiden gått så fort. Veckorna har bara flygit förbi och jag har knappt hunnit känna efter och förberett mig mentalt på förlossningen. Förra gången jag var gravid gick varje dag långsamt och jag läste om vad som hände med lila livet i magen vecka för vecka och var otroligt spänd hela tiden. Men denna gången vet jag lite mer vad som komma skall och är väl inte lika nervös och uppspelt, utan tar dagarna mer som det kommer. Allt som är jobbigt eller mindre bra vet jag beror på graviditeten och kommer så småningom gå över, så därför vill jag inte lägga så mycket energi på det. 5 veckor kvar nu, inte alls länge.

gravid_v_35

Jag har gått upp totalt 17,5 kg nu, men det mesta verkar faktiskt sitta på min mage för jag känner mig i övrigt inte så stor. Annat som kanske är lite jobbigt just nu i graviditeten är att jag har foglossning, ont i ryggen, restless legs, drömmer mardrömmar, är lite känslomässigt instabil, trött, blir lätt utmattad, lite smått illamående.. Men annars är allting toppen! 😉 Haha, så jag ska inte klaga!

Jag tror jag har väldigt tur som har min man hemma hos mig under hela denna perioden då jag får otroligt mycket stötte och hjälp på alla sätt och vis. Det är någonting jag är väldigt tacksam över för ibland vet jag seriöst inte hur jag klarar mig utan honom. Tänk på de mammor och gravida som är ensamstående – all kred till dom som fixar en graviditet, förlossning och mammalivet på egen hand!

Nu ska vi åka till jordmor på vanlig rutinkontroll, hela familjen! Det känns skönt att åka dit och se så att allting är som det ska, samt prata lite med min söta jordmor som alltid är go och glad och har svar på allt. Sen efter vi har varit där så får vi se vad vi hittar på. Hej så länge!

1 reaktion på “Gravid v.35”

  • Jag tycker du är väldigt vacker gravid! Ser absolut inte ut som att du har gått upp 17,5 kg så det sitter nog på magen. Hoppad jag också blir lika vackert gravid nästa graviditet 🙂 kände mig i alla fall förbannat snygg förra gången 😛

    OSLOFRU SVAR:
    Tack snälla, vad söt du är 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *