Äppelträd

För några veckor sen så fick vi ett äppelträd av mina föräldrar som vi skulle sätta för Filip. Både jag och min bror hade varsitt äppelträd i våra föräldrars trädgård som dom satte när vi föddes, så traditionen ville vi föra vidare i vår familj.

äppelträd

Eftersom jag verkligen inte har särskilt gröna fingrar så var jag lite orolig på om jag skulle klara av att ta hand om ett äppleträd. Speciellt oroade det mig eftersom jag inte ville att något så fint skulle dö ifrån mig när det dessutom är Filips träd. Men jag har gjort precis så som mamma sagt till mig och vattnat det rikligt om det inte varit regn och sen har det ju varit väldigt fint väder och stått i solen och gottat sig, så otroligt nog så har detta vackra träd blommat till sig fantastiskt fint sen vi satte det!

äppelträd_i_trädgården

Till min stora förvåning så har dom små, små äpplena som var där från starten, växt till sig och blivit riktigt stora och fina. Så nu har jag stora förhoppningar om att detta trädet kommer växa till sig och bli stort och vackert med åren.

appeltrad

Tydligen så måste äppelträd ha en kompis (ett annat äppelträd) för att kunna växa till sig och överleva. Så det är ju tur att vi väntar en bebis till så att vi får sätta ett nytt träd nästa år. Hihi, det blir alldeles perfekt! 😉

3 reaktioner på “Äppelträd”

 • joherman89 skriver:

  Vår dotter fick ett äppelträd av sin farmor nu på hennes 1 årsdag. En otroligt fin och betydelsefull present tycker jag.

  OSLOFRU SVAR:
  Verkligen, så snällt av farmorn 🙂

 • Lilla hjärtat skriver:

  Små äppelträd vill gärna ha ett annat äppelträd att fria till 🙂
  Fin tanke att plantera ett träd <3 kanske kommer lillebror så fort nya trädet är planterat. Tittar in här flera gånger om dagen ibland och otroligt så lång väntan kan vara även för oss som följer din vackra bebismage!
  Kramar <3

  OSLOFRU SVAR:
  Ja visst är det. Jo, väntan är lååååång. Kramkram

 • Sofia skriver:

  Vilken fin och mysig tradition ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *