Oskar 1 vecka

Godmorgon!

Nu är vår lilla Oskar 1 vecka gammal och även fast kanske 7 dagar inte är så länge så känns det ändå som att han alltid varit en del av oss och familjen.

Oskar_1_vecka

Han är liksom bara med oss och allting känns hittills väldigt lätt och fint med vår lilla prins. När han är vaken så har vi han uppe och gosar med oss så mycket vi kan, men den platsen han verkligen trivs i är i sitt lilla babynest på köksbordet.

babynest

Han är så bedårande och fantastiskt fin att se på. Det är svårt att hålla tassarna borta och det är det inte bara jag som tycker. I morses när vi gick upp med Filip så låg Oskar kvar i våran säng och sov, men när vi åt frukost så pekade Filip bort mot det tomma babynestet som låg på bordet och till slut kunde han inte hålla sig borta utan gick upp på stolen jämte för att se om Oskar var i. Det värmer verkligen i hela kroppen att se hur glad Filip blivit i sin lillebror, så vi gick och hämtade honom och la han i babynestet så att Filip kunde säga hejdå innan han skulle iväg till förskolan.

syskonNu har vi precis lämnat vår stora pojke på förskolan för första gången sen vi kom hem från förlossningen. Det kändes bäst att ha honom hemma en vecka först så att han inte skulle känna att vi lämnade bort honom så fort bebisen kom. Som tur är så älskar han att vara och leka med dom andra barnen och vi fick just ett sms från förskolan att han springer runt och är jätteglad över att vara där. Det känns väldigt bra att höra! 🙂

Vi tänkte att vi skulle bada lilleman nu och göra han fräsch och fin för idag får vi nämligen besök av vår jordmor. Dom gör hembesök när man har kommit hem och landat för att se hur man har det, hur bebisen mår och svara på eventuella frågor. Det tycker vi känns superkul eftersom vi dessutom blivit väldigt förtjusta i vår jordmor, så det ska bli kul att ha henne här och visa upp lilla Oskar för henne.

Nähä, hörni, nu får jag nog stänga ner datorn och förbereda här hemma för vårt besök 🙂

4 reaktioner på “Oskar 1 vecka”

 • Maria skriver:

  Grattis till eran prins!

  Kan du inte berätta om era namnfunderingar och hur ni kom fram till Oskar?
  Du skrev tidigare att ni hade svårt att komma på ett namn.

  Allt gott till er, ta hand om er.
  /Maria

  OSLOFRU SVAR:
  Hej Maria och tack 🙂 Jo självklart! Jag tänkte att jag skulle berätta om namnet i ett inlägg snart 🙂

 • Maria skriver:

  Grattis till eran prins!

  Kan du inte berätta om era namnfunderingar och hur ni kom fram till Oskar?
  Du skrev tidigare att ni hade svårt att komma på ett namn.

  Allt gott till er, ta hand om er.
  /Maria

  OSLOFRU SVAR:
  Hej Maria och tack 🙂 Jo självklart! Jag tänkte att jag skulle berätta om namnet i ett inlägg snart 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *