21 månader

Hej igen!

Det gick som vanligt jättebrabra att lämna Filip på förskolan idag, men innan vi gick dit så hade vi en supermysig morgon hemma! Ibland så bara klaffar allting och trots att det egentligen kanske är lite stressigt att få till allt på morgnarna så lyckades vi ändå ta det lugnt imorses. Vi åt frukost allihop i lugn och ro, jag och Filip åt mackor och Oskar fick mjölk 😉 och sen efter det så ville bröderna mysa och gosa med varandra lite grann innan det var dags att gå.

Jag skulle nog vilja påstå att vi skaffade vårt andra barn i alldeles perfekt tid. 21 månader är det mellan barnen och det kunde inte varit en bättre ålder för Filip att få en lillebror på!Filip_och_Oskar

Filip kan inte säga många ord än, men ”Oskar” säger han ofta när han pekar på sin bror.

familj

Om jag ammar eller håller i Oskar så kommer alltid Filip fram och vill ta över. Det verkar lite som att han blir avundsjuk om någon annan håller lillebror och vill gärna mysa med, hålla och ha Oskar i sitt knät själv istället.

syskonkärlekHan visar alltid att han bryr sig om lillebror. Till exempel när han är ledsen så vill han trösta och ge napp, när vi ska byta blöja så vill han vara med och hjälpa till och så fort han ser Oskar så vill han springa fram och klappa, pussa och krama på.

Storebror_lillebrorSen tycker han också att det är väldigt kul att låta Oskar suga på hans finger. Detta är en sysselsättning som jag tror att båda barnen uppskattar! Oskar känner trygghet i att suga på nåt och Filip tycker att det är lustigt och kittlas. Win-win! 😉

brorsorSen är ju det bästa som finns att kramas! 🙂

Jag och minstingen har faktiskt precis kommit hem igen efter att vi lämnat storebror på förskolan. Vi gick en relativt lång promenad efteråt eftersom det var så skönt väder ute och jag ville röra på mig lite grann. Det känns så otroligt skönt att vara tillbaka till mitt egna jag igen efter att ha varit gravid så länge och i slutet inte kunnat röra på mig som jag önskat. Nu ska jag dricka en kopp kaffe, luta mig tillbaka i fåtöljen och läsa en bok. Man får ta vara på egentiden och slappa av lite grann då min lilla älskling sover. Sen när han vaknar så får vi se vi hittar på! Kram på er så länge

3 reaktioner på “21 månader”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *