Morotssoppa

Något som är extremt enkelt att tillaga, men sjukligt gott är morotssoppa. Jag tänkte att jag skulle dela med mig utav mitt lilla recept till er som har lust att prova!

morotssoppa_receptIngredienser: Ca 5 (500g) morötter, ca 3 (200g) palsternackor, 1msk smör, 8dl vatten, 2st grönsaksbuljongtärningar, 1lök, 1 vitlöksklyfta, 2dl matlagningsgrädde, salt, vitpeppar

Fräs löken med smör i grytan (funkar också att använda kastrull). Tillsätt skalade och hackade morötter och palsternackor, samt vattnet och buljongtärningarna. Låt koka i 15 minuter. När det har kokat klart så använder jag stavmixer och mixar allt tills det blir lite småbitar kvar i soppan. Sen häller jag i grädden och smaksätter med salt och vitpeppar och kokar upp soppan igen. Voila! Så enkelt och så oerhört smaskigt!

morotssoppa_receptServera gärna soppan med lite färskt bröd och ost så blir det lite extra gott. Detta är inte bara en enkel och god soppa, utan den är supernyttig också! 😉

2 reaktioner på “Morotssoppa”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *